Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Helioscreen: ‘Het geheim van onze screendoeken is Dynamic Stability Weaving™’
In de Asian Infrastructure Investment Bank zijn Helioscreen-screendoeken van maar liefst 27 meter hoog gebruikt.

Helioscreen: ‘Het geheim van onze screendoeken is Dynamic Stability Weaving™’

De klanten van Helioscreen weten het al langer: de Belgische screenwever uit Lokeren kent alle aspecten van zijn pvc-gecoate glasvezel weefsels door en door en laat niets aan het toeval over. “We hebben zelfs een naam bedacht voor onze unieke manier van werken: Dynamic Stability Weaving™, afgekort DSW”, aldus sales- en marketing­manager Leo De Maeyer van Helioscreen. 

Dynamic Stability Weaving™ staat voor:

  • Dynamic: continue optimalisering van machines en processen
  • Stability: het bieden van een comfortabel en gezond binnen­klimaat op lange termijn
  • Weaving: meer dan 50 jaar ervaring in weven

“Doordat Helioscreen het weefproces zeer nauwkeurig opvolgt, hebben de screenweefsels een excellente kwaliteit en liggen ze perfect vlak op de snijtafel”, aldus De Maeyer. “Bovendien rollen ze vlot op en neer én hangen ze zeer stabiel, ook bij grote afmetingen. De weefsels laten zich dan ook perfect integreren in de diverse systemen en toepassingen van eindgebruikers.” 

“Het snijverlies voor de confectioneur is beperkt omdat Helioscreen – afhankelijk van het soort weefsel – tot zes verschillende rolbreedtes aanbiedt. Bovendien winnen de klanten tijd omdat ze de informatie over elke rol die ze aankopen digitaal kunnen raadplegen. Door de geoptimaliseerde verpakkingstechniek, komen de doeken per definitie altijd onbeschadigd aan”, verzekert De Maeyer. 

Comfort

Maar ook de eindklant wordt door het bedrijf in Lokeren niet vergeten. De medewerkers kennen alle technische aspecten van de screendoeken door en door. Die moeten er immers voor zorgen dat het thermische en visueel comfort in een woning of gebouw optimaal is. Bovendien dragen de screens bij aan het tegengaan van oververhitting, waardoor de koellasten in de zomer worden verlaagd. Met een klimaat dat steeds sneller opwarmt, is dat geen overbodige luxe. 

“Behalve op technisch vlak weet Helioscreen ook op esthetisch vlak met zijn producten hoog te scoren”, weet De Maeyer. “De screens zorgen namelijk voor een strakke, moderne look, waarbij het uitzicht naar buiten steeds gegarandeerd blijft. Ook dat draagt bij aan het comfort en het welzijn van de eindgebruiker.” 

In de Asian Infrastructure Investment Bank zijn Helioscreen-screendoeken van maar liefst 27 meter hoog gebruikt.

Wereldwijd

Het is dus niet zo vreemd dat doeken van Helioscreen zijn terug te vinden in gebouwen over de hele wereld. Zo heeft de Asian Infrastructure Investment Bank in China voor zijn screendoeken van maar liefst 27 meter hoog(!) voor Helioscreen gekozen. En wat te denken van de duizelingwekkende tachtigduizend vierkante meter Panama Pro, te leveren in de woestijn? Helioscreen deed het voor de Princes Noura Universiteit in Saoedi-Arabië. Helioscreen voert zelfs kunstprojecten op screendoek uit. Met ‘print-on-screen’ zijn gebouwen in onder meer Nederland en Noorwegen in blikvangers veranderd. 

Helioscreen Expertise

“Helioscreen is door zijn jarenlange ervaring uitgegroeid tot dé referentie voor zonwering binnen de projectenmarkt”, zegt Leo De Maeyer. “Mede door de integratie van Helioscreen binnen de Hunter Douglas groep hebben we alle belangrijke disciplines in huis: van draad maken tot weven, van confectioneren tot assembleren, van monteren tot service en nazorg verlenen. Als Helioscreen Fabrics exporteren we onze zonweringweefsels wereldwijd. Ons zusterbedrijf Helioscreen Projects is in de Benelux uitgegroeid tot dé referentie voor zonweringsystemen binnen de projectenmarkt. Helioscreen heeft bijgevolg de producten en de expertise die nodig zijn om aan elke functionele en esthetische behoefte van een project te voldoen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details