Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Harol wachtte niet op advies overheid en legt alle productie tijdelijk stil

Harol wachtte niet op advies overheid en legt alle productie tijdelijk stil

Diestse zonweringspecialist zet gezondheid medewerkers op de eerste plaats

Als een van de eerste grote maakbedrijven in Vlaams-Brabant heeft Harol besloten om zelf de deuren te sluiten, tot nader order. Dat betekent sinds woensdagavond 18u geen productie meer van zonwering, garagepoorten en rolluiken in Diest. Daarnaast zijn sinds woensdag ook de winkels van de verdelers verplicht gesloten. “Een moeilijke beslissing, maar de enige juiste als we onze medewerkers, hun gezinnen, onze klanten en onze leveranciers willen beschermen”, aldus CEO Annick Draelants.

Bij Harol werken ruim 300 arbeiders en bedienden. Sinds woensdagavond ligt de productie stil, als rechtstreeks gevolg van de coronacrisis. Daarmee wachtte Harol niet op eventuele besluiten van de overheid, maar neemt het Belgische familiebedrijf zelf de ingrijpende beslissing om tijdelijk te sluiten.

CEO Annick Draelants: “De productie stopzetten én de deuren sluiten is de meest veilige optie die we onze medewerkers kunnen aanreiken. Zo nemen we onze verantwoordelijkheid niet enkel naar onze bedienden, maar ook naar onze arbeiders die niet kunnen thuiswerken. Wij zijn solidair. Uiteraard namen we de afgelopen tijd al extra maatregelen, maar dat leek ons niet genoeg om de gezondheid van onze medewerkers, klanten en leveranciers maximaal te garanderen. Daarom hebben we onze medewerkers nu de kans gegeven om zich thuis te organiseren. Met deze beslissing willen we er als werkgever alles aan doen om de verspreiding van het virus in te dijken. Na de beslissing kreeg ik van ons personeel al heel veel hartverwarmende boodschappen per email, post en sms. Wij hebben ook een gesloten Facebook groep opgericht waar we dagelijks met elkaar in contact blijven. Ik ben ervan overtuigd dat we als bedrijf hier sterker uitkomen.

De klanten en leveranciers van Harol werden dinsdagavond reeds op de hoogte gebracht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details