Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Producten

Harol lanceert de knikarmschermen Praia, Cadiz en Lux

De HAROL collecties zijn onderverdeeld in verschillende uitvoeringen, zodat je als een menukaart je zonwering kan samenstellen

Tucan_zijwaarts kopiëren
Een Tucan brengt schaduw op een terras.

16 februari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De voorbereiding voor het seizoen 2021 is al volop bezig. HAROL kijkt ernaar uit om zijn allernieuwste knikarmschermen voor te stellen. Het zijn de Praia, Cadiz en Lux, naast de prille Tucan die al in 2020 op de markt is gebracht. Met deze vier duurzame designs komt HAROL aan ieders wensen tegemoet: de consument krijgt nog meer keuze en comfort, terwijl de installateur kan rekenen op een eenvoudiger systeem met nog meer technisch vernuft. Aftellen tot maart! 

Knikarmscherm Lux.

Onder het motto ‘Smarter. Simpler. Sustainable.’ introduceert HAROL, na twee jaar van doorgedreven ontwikkeling, de nieuwe knikarmschermen. Daarbij zetten Praia, Cadiz en Lux – elk binnen hun eigen stijl – meteen een nieuwe standaard in de markt. Zo hebben de high end-modellen uit de collecties voortaan ‘Invisibly Wired’ armen, een exclusieve en zeer luxueuze afwerking waarbij de staalkabels niet langer zichtbaar zijn. 

De troeven van knikarmschermen zijn algemeen bekend: deze zonwering creëert schaduw op het terras én geeft meer comfort achter het glas. In de loop der jaren heeft HAROL, als specialist en trendsetter in zonwering, stelselmatig zijn assortiment op het vlak van esthetiek, techniek en architecturale integratie uitgebouwd. De nieuwste collecties maken nogmaals duidelijk dat een slim knikarmscherm een slimme investering is! 

“Na uitgebreid marktonderzoek en bijna twee jaar R&D zijn we erin geslaagd om een nieuw gamma knikarmschermen te ontwikkelen, dat nog meer beantwoordt aan de persoonlijke voorkeur, moderne architectuur en montagegemak”, constateert marketingmanager Isabelle Wintmolders. “Ook heeft HAROL geïnvesteerd in knikarmen die gemakkelijk geassembleerd kunnen worden, wat de deur opent naar internationale markten.” 

Terrasscherm Cadiz.

Drie nieuwkomers in drie stijlen

Op een heel overzichtelijke manier kan de eindgebruiker voortaan uit het brede HAROL assortiment van knikarmschermen kiezen. “De collecties zijn onderverdeeld in verschillende uitvoeringen, zodat je als een menukaart je zonwering kan samenstellen, zowel naar stijl als functionele behoefte”, legt Isabelle Wintmolders uit. “Zo kan worden gekozen voor montage via inbouw, tegen het plafond of tegen de muur, met open, halfopen of gesloten kast. Ook zijn er tal van opties, zoals dimbare led-verlichting in de kast, de armen of de voorlijst. Bij de high end-modellen Cadiz en Lux kan worden gekozen tussen directe of indirecte verlichting in kast en voorlijst en is een variovolant met twee meter uitval mogelijk. De collectie hoogtechnologische acryldoeken, die we in ons eigen atelier maken, is verkrijgbaar voor de volledige collectie knikarmschermen.” 

De drie nieuwe modellen passen elk binnen een HAROL stijl. Lux is nieuwkomer bij Minimal, een stijl die met strakke en moderne ontwerpen de knikarmschermen als het ware volledig laat opgaan in de woning. Elegant zet verfijnde rondingen centraal en daar voelen de zonweringen Tucan en Cadiz zich helemaal bij thuis. En Curved ten slotte, creëert graag sfeer en schaduw met gebogen designs, zoals dat van Praia. 

Knikarmscherm Praia

Maar welke richting de persoonlijke smaak van de eindgebruiker ook uitgaat, met een HAROL knikarmscherm zit hij of zij de volgende decennia goed. “Klopt”, zegt Isabelle Wintmolders. “De nieuwe knikarmen zijn ontwikkeld voor en getest op meer dan 25.000 cycli. Dat komt overeen met 25 jaar lang twee keer per dag open- en dichtgaan. Bovendien voldoet het nieuwe gamma aan de vereiste normen voor windklasse 2 volgens EN13561 (snelheid 7,5-10,4 m/s), dus ook op dat vlak kunnen onze zonweringen tegen een stootje.”   


Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%