Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Harol lanceert Coolscreen Solar

Harol lanceert Coolscreen Solar

Duurzame verkoeling dankzij de zon

Zonweringspecialist Harol lanceert met Coolscreen Solar zijn screen dat volledig werkt op zonne-energie. Coolscreen Solar combineert 100% groene energie met hoogstaande technische innovatie voor natuurlijke koeling van gebouwen. Naast het duurzame aspect, valt ook het strakke en minimalistische design en de snelle installatie zonder kap- of breekwerk op.

Snelle installatie zonder kap- of breekwerk 

Het screen op zonne-energie wordt volledig aan de buitenkant van het raam gemonteerd. Hierdoor is het screen geschikt voor zowel nieuwbouw als voor bestaande ramen en eenvoudig te installeren zonder kap- of breekwerk. Ideaal voor woningen en appartementen, maar ook voor woonzorgcentra en horecatoepassingen.

Duurzaam van A tot Z 

Annick Draelants, CEO van Harol: “Door klimaatopwarming is oververhitting van gebouwen een groot risico. Screens houden de temperatuur binnenhuis tijdens de zomer comfortabel en zorgen dat de consument het daglicht kan controleren. In de winter zorgen screens voor extra isolatie. Coolscreen Solar is onderdeel van onze nieuwe generatie screens waarbij we niet alleen de zon weren op een energie-efficiënte manier, maar ook vanaf het beginontwerp hebben ingezet op een duurzaam design.”

Zo heeft de nieuwe Coolscreen Solar een minimum aan onderdelen, die niet verlijmd maar in elkaar geklikt worden. Hierdoor kunnen de onderdelen aan het einde van de levensfase opnieuw worden ingezet in de circulaire economie en bijdragen aan een duurzame samenleving. Verder wordt Coolscreen Solar geproduceerd door de groene energie van de Harol-windturbine en worden de kast en onderdelen gepoedercoat in de eigen milieuvriendelijke poederlakkerij.

100% zonne-energie

Coolscreen Solar werkt uitsluitend op zonne-energie en wordt aangedreven door een krachtig zonnepaneel en batterij van 2,2 Ah. Zelfs naar het noorden gericht of op een minder zonnige dag, blijft het screen werken dankzij de grote opslagcapaciteit van de batterij. Volledig opgeladen – in 3 uur tijd – kan het screen twee keer per dag openen en sluiten gedurende 30 dagen.

Minimalistisch design

De nieuwste generatie Coolscreen heeft een minimalistisch design. De batterij is volledig onzichtbaar weggewerkt in de stijlvolle, kubistische aluminium kast die beschikbaar is in twee maten. Samen met de extra smalle geleider, de onzichtbare lasnaad, de onderlat die volledig in de kast verdwijnt en het schroefloze ontwerp zorgt dit voor een strakke uitstraling die past bij elke architectuur.

Strak en geruisloos

Voor Coolscreen Solar heeft Harol het ritsgeleidingsprofiel geoptimaliseerd dat bestaat uit een polymeer co-extrusie. Dat betekent dat het doek altijd onder ideale spanning staat, ook onder extreme temperaturen. De smalle onderlat is verzwaard, waardoor het doek ook horizontaal perfect op spanning blijft. Het screen werkt geruisloos dankzij de Harol X-glide technologie: een profiel dat de resonantie in de kast volledig dempt.

Natuurlijk verkoelen dankzij Coolscreen Solar van Harol:

  • 100% zonne-energie, één krachtig zonnepaneel
  • Krachtige 2, 2 Ah batterij, werkt hele jaar door
  • Minimalistisch, schroefloos design
  • Ultrastrakke doeken en geruisloze werking
  • Raamoppervlakken tot 12 m²
  • Snelle installatie zonder kap- en breekwerk
  • Compacte kast (90 x 123 mm, 110 x 143 mm)
  • Windbestendigheid tot 6 Beaufort, windklasse EN13561 (windklasse 3)
  • Standaard io-sturing voor combinatie met gebouwautomatisering

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details