Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Hamco is toeleverancier voor de zonweringbranche
Het team van Hamco met van links naar rechts: Jeroen Korsse, Michel Uitendaal, Margret Korsse-Visser, Corrie Visser-Haakman en Hans Visser.

Hamco is toeleverancier voor de zonweringbranche

De kabelgoot heeft een antracietgrijze toekomst

In de ruim 25 jaar dat Hamco actief is als toeleverancier in de wereld van zonneschermen, rolluiken en terrasoverkappingen heeft eigenaar Hans Visser zelden zo’n enorme groei meegemaakt als tijdens de coronapandemie. “Dat hebben we mede te danken aan het feit dat we zijn blijven vasthouden aan onze drie belangrijkste speerpunten: hoge kwaliteit, snelle leveringen en service.”

De nieuwe montagedoos met aansluitonderdelen.

Hans Visser ziet eruit als een tevreden man. In zijn groothandel Hamco aan het water in het Noord-Hollandse Grootebroek praat hij honderduit over zijn grote passie: kabelgoten. “Van een bevriende ondernemer uit Volendam kreeg ik zo’n 25 jaar geleden de tip om me te gaan richten op snoergoten. Dat is een gouden keuze gebleken. Daarnaast heeft hij me geholpen om voor de kabelgoot te kiezen van de hoogste kwaliteit: namelijk een kabelgoot met een blauwe foamtape. Deze tape zorgt ervoor dat de kabelgoot goed bevestigd blijft. We zijn hier nog steeds trots op. Voor een laagwaardigere kwaliteit gaan we niet.”

Waar twee decennia nog alleen de kleuren wit en bruin populair waren, kan Hamco inmiddels een grote verscheidenheid aan kleuren leveren. “Ons kleurenpallet bestaat uit dertien verschillende kleuren”, vertelt Visser. “De kleuren bruin en rood zijn langzaam aan het verdwijnen, mede omdat er bijna geen bruine cafés meer zijn.” Aan de andere kant ziet hij een opmars van een andere kleur naast wit, namelijk de antracietgrijze kleur 7016. “Op basis van gesprekken met klanten uit België en Nederland heb ik deze kleur speciaal opgenomen, onder meer als toevoeging aan ons assortiment voor terrasoverkappingen. Door goed naar onze klanten luisteren, zorg ik ervoor dat de kleuren van mijn kabelgoten aansluiten op de belangrijkste wensen. Ik verwacht dat de antracietgrijze kabelgoot de komende jaren steeds belangrijker wordt, naast de kleuren wit en crème.”

Snelle levering

Aan de Industrieweg in Grootebroek is Hamco er helemaal op ingericht om producten van fabrikanten en leveranciers te ontvangen, te controleren op de juiste kwaliteit en vervolgens naar de verschillende klanten door te sturen. Dit gebeurt op een strakke manier, want Visser wil graag iedere dag opnieuw aan een belangrijke belofte voldoen: “We willen snel leveren, want daar staan we om bekend. We garanderen dat we bestellingen die tot drie uur ’s middags binnenkomen de volgende werkdag leveren. Dat geldt overigens alleen voor bestellingen in Nederland. Bestellingen uit België bezorgen we een dag later vanwege de afstand.”

Coronapandemie

De coronapandemie heeft ook bij Hamco voor een enorme piek in het aantal bestelling gezorgd. “Voorheen konden we ons in de winterperiode voorbereiden op het nieuwe seizoen”, vertelt Visser. “Maar de vorige én deze winter blééf het druk. We hebben geen rustige periode gehad, maar dat vinden we prima! We willen graag doorwerken.” Desondanks is zijn wens voor 2022 niet om door te groeien, maar om te consolideren. “We zijn als klein team goed op elkaar ingespeeld. Ik wil het team pas uitbreiden als ik weet dat het toegenomen aantal bestellingen blijvend is. Voorlopig willen we ervoor zorgen dat we onze voornaamste punten – kwaliteit, snelle levering en service – goed blijven uitvoeren.”

De inzet op service bewijst Hamco door dit voorjaar – als uitbreiding op de al aanwezige zogeheten sortidoos met hulpstukken – met een nieuwe montagedoos met aansluitonderdelen te komen. “Met deze doos willen we monteurs helpen”, vertelt Visser. “Met de twee dozen hebben ze alles wat ze nodig hebben eenvoudig bij de hand: van gereedschap tot en met hulpstukken.” De nieuwe montagedoos met aansluitonderdelen is naar verwachting vanaf maart 2022 beschikbaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details