Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Grote tuin? Zo richt je die in! 

Grote tuin? Zo richt je die in! 

Met een grote tuin bij je woning profiteer je van verschillende voordelen. Denk aan de ruimte die het je biedt, om zomers van het mooie weer te kunnen genieten. Daarbij kunnen je kinderen in alle vrijheid in de tuin spelen! Toch is het vaak niet eenvoudig om een grote tuin op een gezellige manier in te richten. Je wilt enerzijds voorkomen dat de tuin vol komt te liggen met stenen. Anderzijds is enkel gras vaak ook geen gezicht. In dit artikel geven we verschillende tips om grote tuinen op een gezellige manier in te richten. Heb je zelf al goede ideeën voor je tuin? 

Begin met het maken van een plattegrond 

Voordat je aan de slag gaat met het indelen van de tuin, is het raadzaam om een plattegrond uit te tekenen. Op deze manier kun je heel eenvoudig inkleuren, waar je welk onderdeel van je vernieuwede tuin plaatst. Ruitjespapier is zeer geschikt voor het creëren van een tuinplattegrond. Door de plattegrond meerdere keren te kopiëren, kun je de tuin op verschillende manieren indelen. Leg ze aan het eind naast elkaar neer, om te bepalen voor welke indeling je kiest!

Tip: kijk ook eens op sociale media, waar anderen foto’s van hun tuin delen. Het kan je inspiratie geven voor je eigen tuin.

Plantenborders aan je grote tuin toevoegen 

Nu je de plattegrond hebt uitgewerkt, kun je deze inkleuren. Begin met de plantenborders, die je in de tuin terug wilt laten komen. Probeer hierbij verschillende soorten planten te groeperen en in een border te plaatsen. Zo krijg je hele leuke hoekjes! Denk bijvoorbeeld aan een rozenperkje, een moestuin en een border met tropische planten. Probeer hierbij ook te letten op de bloeitijd en -periode van de verschillende planten. Het is vanzelfsprekend het mooist, wanneer er het hele jaar door iets bloeit in je tuin. Informatie over de bloeitijd en -periode kun je opvragen bij een hovenier, of zelf op internet opzoeken.

Leuke houten elementen toevoegen 

Naast de verschillende plantenborders, kun je de tuin vullen met houten elementen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een tuinhuis! Ook blokhutten, enigszins vergelijkbaar met een tuinhuis, winnen de afgelopen jaren aan populariteit. De blokhutten zijn een mooie opvulling voor de kale stukken van je tuin en daarbij ideaal, om ook in de herfst of het voorjaar van je tuin te genieten. Naast de blokhutten en een tuinhuis, is een veranda het overwegen waard. Het voordeel van een veranda is dat je ook tijdens een buitje buiten kunt blijven zitten. Daarbij kun je de zijkanten van een veranda afschermen met doeken, waardoor je geen last meer hebt van de wind.

Luxe aan je tuin toevoegen met een jacuzzi of zwembad 

Tot slot zou je kunnen overwegen, om enkele luxere elementen aan de tuin toe te voegen. Denk hierbij aan een zwembad of jacuzzi. Het is heerlijk om in de zomer af te koelen in je zwembad, of in de herfst te genieten van het bubbelende water in de jacuzzi. Door de jacuzzi onder een overkapping te plaatsen, kun je deze het hele jaar door gebruiken. Daarbij voorkom je dat er vuil in de jacuzzi terechtkomt. Door een jacuzzi of zwembad in een outlet te kopen, hoeven dergelijke elementen niet bijzonder veel te kosten.

Welke van de tips uit dit artikel ga jij gebruiken om de grote tuin bij je woning verder in te richten?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details