Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Gibus: ‘Pergola’s en zonneschermen voor een sfeervolle, functionele en veelzijdige buitenruimte’
Gibus Quadra 165.

Gibus: ‘Pergola’s en zonneschermen voor een sfeervolle, functionele en veelzijdige buitenruimte’

Gibus streeft ernaar zich te onderscheiden met oplossingen met een strak en eigentijds ontwerp en uitstekende prestaties om meerwaarde te bieden in de meest uiteenlopende horecaomgevingen. Een uitnodigende en functionele buitenruimte is immers een belangrijke troef voor hotels, bars en restaurants, want een goed ingerichte en effectief tegen de weersomstandigheden beschermde buitenruimte maakt een locatie veelzijdiger, verwelkomt meer klanten en vergroot daarmee de zakelijke mogelijkheden. 

Gibus Quadra 165 met grote breedte en uitval.

Het Italiaanse Gibus profileert zich als een van Europa’s topspelers op het gebied van outdoor living door in te zetten op duurzame, technologisch geavanceerde en esthetisch aantrekkelijke oplossingen. In zijn leveringsprogramma heeft het bedrijf een breed assortiment pergola’s en zonneschermen die ook uitstekend geschikt zijn voor de horeca. “Een reeks producten die concreet meerwaarde kunnen bieden aan verschillende soorten locaties”, aldus Managing Director Martijn Westenbrink van Gibus Nederland en België. “De hellende pergola Quadra 165 bijvoorbeeld, onderscheidt zich door zijn stijl en prestaties.” 

Deze overkapping is speciaal ontworpen om grote uitvallen te tot 880 cm te kunnen realiseren en is dus geschikt om grote oppervlakken te overdekken. De Quadra 165 heeft een gelakte aluminium constructie en dankt zijn verfijning aan de voorlijst die is versierd met een origineel ruitmotief, ook wel ‘diamond cut’ genoemd, dat volgens Gibus opvalt door zijn uniciteit, stijl en elegantie. Deze pergola kan worden uitgevoerd in een groot aantal kleuren, niet alleen van de poedercoating, maar ook van het pvc-doek van het geavanceerde schuine dak. 

SUNRAIN gevelscherm.

Het doek van de Quadra 165 is verduisterend of lichtdoorlatend, waterdicht, ongevoelig voor schimmels en bacteriën en bestand tegen uv-straling, maar ook tegen hitte, vorst, weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. Het dak kan handmatig of gemotoriseerd worden geopend en gesloten, maar kan naar wens van de eindgebruiker ook weersafhankelijk worden bediend middels speciale zon- en windsensoren. Gibus heeft de Quadra 165 ontworpen, zodat de overkapping optimaal kan worden gecombineerd met elke architectuurstijl of landschappelijke context. De overkapping is verkrijgbaar voor wand- of plafondmontage of als zelfdragende constructie (paviljoenmodel). 

“De overkapping Quadra 165 is het resultaat van geavanceerd onderzoek door Gibus en heeft daarom een aantal vooruitstrevende patenten”, aldus Westenbrink. “Daaronder Weather Strip, waarmee de baleinen die het dak ondersteunen aan het doek worden bevestigd, waardoor de waterdichtheid van de verbinding wordt gegarandeerd. Een ander is de Quadra, een ruimtebesparend systeem met een waterafvoerende goot aan de voorkant voor het opvangen van hemelwater en een geïntegreerde afwatering in de palen. Daardoor kan met de Quadra 165 zelfs op regenachtige dagen een maximaal comfort worden gegarandeerd.” En daar blijft het niet bij maakt de Managing Director duidelijk. “De Quadra 165 is tevens uitgerust met Quick Block, een snelkoppelsysteem waarmee de baleinen eenvoudig worden gemonteerd aan de loopwagens in de geleiders. Dit systeem vereenvoudigt het onderhoud en bovendien garandeert het een hoge mate van afdichtingszekerheid, zelfs in kritieke gewichts- of vorstsituaties.” 

Gibus Pergola Zenit.

Pergola Zenit 90°

Een ander interessant systeem, dat het resultaat is van de wens van Gibus om ook visueel aantrekkelijke zonweringen en terrasoplossingen te maken – waarmee het bedrijf zich al sinds jaar en dag probeert te onderscheiden – is de pergola Zenit. Met verticale staanders en exact horizontale balken biedt het een kubistische aanblik. De overkapping wordt afgesloten met een vouwdak uit pvc-doek dat bescherming biedt tegen neerslag, zon en schadelijke uv-straling. “Daardoor kunnen eindgebruikers in elk seizoen en zelfs tijdens de warmste uren van de dag van absoluut comfort genieten”, aldus Westenbrink. “De pergola Zenit kan van motoraandrijving worden voorzien en kan ook in andere opzichten welhaast eindeloos aan de eisen van de eindklant worden aangepast: voor wat betreft design, grootte, kleur en accessoires.” Wat dat laatste aspect betreft, net als de Quadra 165 – en vele andere Gibus-oplossingen – kan de Zenit worden uitgerust met een reeks optionele extra’s om zo universeel of specifiek mogelijk gebruikt te kunnen worden, zoals glazen deuren, zipscreens, ledverlichting, verwarming en/of een geluidssysteem. 

Gibus Pergola Azimut

Azimut interessant voor de horeca

In de lijn van 90°-pergola’s is de exclusieve en geavanceerde pergola Azimut volgens Gibus heel interessant voor de horecasector. De kubistische constructie uit gepoedercoat aluminium met verticale staanders en horizontale balken is zo ontworpen dat de pergola eventueel hemelwater probleemloos kan afvoeren, zonder dat het dak ervoor hoeft te kantelen. Net als de Zenit 90° heeft de Azimut een opvouwbaar dak uit pvc-doek. Deze overkapping is uitgerust met geïntegreerde screenafsluitingen van de zijdes en kan – heel functioneel voor horecatoepassingen – zonder problemen worden gekoppeld. Bovendien laat de Azimut zich prima met verschillende architectuurstijlen combineren. 

Net als de Zenit heeft de Azimut een belangrijk kenmerk: het dak­frame van de overkapping is gepatenteerd Anti-Splash. Dat betekent dat het een opstaande rand heeft die voorkomt dat het regenwater, dat van het doek in de goot valt, in de pergola kan spatten. 

Gastro SUNRAIN.

Gastro SUNRAIN

Last but not least noemt Gibus op het gebied van zonneschermen het vrijstaande model Gastro SUNRAIN, dat dankzij de gepatenteerde SUNRAIN -technologie en de uiterst stabiele constructie gebruikers niet alleen beschermt tegen de zon, maar ook tegen stevige regenval. Gastro SUNRAIN is ook uitgerust met een waterdicht pvc-doek dat oppervlakken tot 40 m² kan bedekken, wat kan worden verhoogd tot 136 m² bij gebruik van meerdere modules (tot maximaal drie units). Met een elektrische motor die al is inbegrepen in de standaardversie, kan deze oplossing worden uitgebreid met het Wind Protect System WPS, dat de constructie windbestendig maakt. Dit zonnescherm – het resultaat van meer dan 180 jaar knowhow van het Duitse bedrijf LEINER GmbH, tegenwoordig onderdeel van de Gibus Group – heeft een zelfdragend aluminium frame. Enkelvoudige SUNRAIN-schermen kunnen aan de muur of onder een dek (plafondmontage) worden bevestigd. Optioneel kan de SUNRAIN ook als Pergola SUNRAIN worden geleverd met een elegant frame.

“De Gastro SUNRAIN in al zijn varianten is veelzijdig en geavanceerd en kan worden uitgebreid met ledverlichtingssystemen, verwarmers en sensoren om de zonwering automatisch afhankelijk van de weersomstandigheden te laten bewegen”, besluit Martijn Westenbrink. “Samen met zijn robuuste bouw maken deze opties dit systeem bij uitstek geschikt voor horecaoverkappingen en -zonwering!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details