Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Gibus: ‘Nieuwe collectie zonweringstoffen 2023 is eco-friendly en up-to-date’
De collectieboeken van de Gibus doekcollectie.

Gibus: ‘Nieuwe collectie zonweringstoffen 2023 is eco-friendly en up-to-date’

Gibus presenteert zijn collectie zonweringstoffen voor 2023 als veelzijdig en hoogwaardig en als een eerbetoon aan schoonheid en duurzaamheid. De stoffen zijn gemaakt met gerecycled materiaal, hebben nieuwe texturen met materiaaleffecten, in trendy kleuren en met nuttige eigenschappen om het thermisch en visuele comfort te verbeteren en energiebesparing te maximaliseren. 

Niet alleen in binnen- maar ook in buitenruimtes – ongeacht of het nu in een residentiële, zakelijke of horeca-setting is – vervullen stoffen een belangrijke functie door te zorgen voor kwaliteit, schoonheid en een bepaalde stijl. Bij zonweringsystemen heeft de keuze van een doek nog een andere functie, namelijk niet alleen een esthetische, maar ook een functionele om tegemoet te komen aan doelgerichte behoeften op het gebied van thermisch en visueel comfort, duurzaamheid en energie-efficiëntie. Vanuit dit perspectief heeft Gibus dit jaar zijn nieuwe collectie gepresenteerd. 

“Onze dit jaar gepresenteerde doekcollectie is breed en veelzijdig, up-to-date en sluit aan bij de belangrijkste hedendaagse trends”, zegt algemeen directeur Martijn Westenbrink van Gibus Nederland. “Het betreft zonweringdoeken van de belangrijkste Europese fabrikanten die zijn geselecteerd vanwege hun bijzondere combinatie van schoonheid en functionaliteit. Met verschillende soorten materialen beantwoorden ze aan de meest uiteenlopende behoeften en verbeteren ze thermisch en visueel comfort, energiebesparing, privacy en bieden ze zelfs bescherming tegen water, insecten of vuur. Ze zijn daarnaast gemakkelijk schoon te maken en duurzaam.” 

De tweede lijn van de Gibus-doekcollectie omvat ook screendoeken.

De nieuwe Gibus-doekcollectie wordt verdeeld in twee lijnen, te weten enerzijds polyester en acryl en anderzijds technisch textiel. De eerste lijn bevat 338 doeken, onder andere uit polyester, acryl en gerecycled materiaal, terwijl de tweede bestaat uit 36 doeken, waaronder waterdichte, brandwerende en screendoeken.

“De Gibus doekcollectie voor 2023 is ontworpen voor de Europese markt”, aldus Westenbrink. “Er is gekozen voor een nieuwe generatie stoffen, gemaakt met minder agressieve chemicaliën, die daardoor duurzamer is en beter voor het milieu. Er is ook een lijn geïntroduceerd met doeken uit gerecyclede materialen. Voor de doeken uit deze lijn worden onder andere gerecyclede PET flessen en restmaterialen van textielproductie gebruikt.” 

Speciale nadruk legt Gibus op nieuwe doeken met een hogere mate van brandwerendheid, waaronder een reeks stoffen in klasse 1, geschikt voor gebruik in openbare ruimtes. Ze zijn brandveiliger dan de andere Gibus-doeken die brandwerend zijn in klasse 2. “Daarnaast hebben we natuurlijk ook gekeken naar het esthetische aspect door in de collectie doeken op te nemen in exclusieve kleuren en met fraaie aangename patronen en interessante materiaaleffecten”, benadrukt Westenbrink. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details