Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
GIBUS INTRUDUCEERT KNIKARMSCHERM NODO

GIBUS INTRUDUCEERT KNIKARMSCHERM NODO

Gibus introduceert zijn nieuwe cassettescherm Nodo, een doorontwikkeling van het type Duck. Het nieuwe scherm is bekroond met een Red Dot Design Award en een iF Design Award. Volgens Gibus combineert de Nodo hoge prestaties in termen van efficiëntie en flexibiliteit met een onderscheidende esthetiek. 

Gibus is opgericht in 1982 en profileert zich als een toonaangevende en zeer innovatieve onderneming binnen de zonweringbranche. De focus ligt op het ontwerpen, produceren en afzetten van unieke oplossingen voor particuliere en zakelijke – horeca – toepassingen om het hele jaar door op een optimale wijze van de zon te genieten door de zonnestralen en -warmte toe te laten als het kan en te weren als het moet. Producten waar Gibus zich mee profileert zijn (bioklimatische) terrasoverkappingen, zonneschermen en screens. 

De zoektocht naar enerzijds nieuwe zonweringoplossingen en anderzijds de continue perfectionering van de bestaande ontwerpen kenmerken de samenwerking tussen de productontwikkelaars van Gibus en de Studio voor industrieel
ontwerp Meneghello Paolelli Associati. Het resultaat van die samenwerking zijn producten als de Duck en de Nodo. 

Doorontwikkeling

Het cassettescherm Nodo borduurt voort op het model Duck van Gibus, dat ook al winnaar van diverse designprijzen is. De Nodo is geschikt voor zowel muur- als plafondmontage en gebruikt de basisvormen van de geometrie om onafhankelijk van de hellingshoek een gebalanceerde esthetiek te bereiken. 

In de rechthoekige vormen van de Nodo is een perfecte, cilindrisch draaipunt geïntegreerd dat de aanpassing van de hellingshoek van het scherm mogelijk maakt. Dit draaipunt is niet alleen functioneel, maar heeft ook optisch een functie. Het zorgt ervoor dat het zonnescherm, onafhankelijk van de hellingshoek, die tussen 0 en 90° kan variëren, een symmetrische, gebalanceerde en esthetische aanblik biedt. 

De beugels die het scherm aan de zijkant dragen, zijn gepositioneerd ter hoogte van de spuitgegoten aluminium eindkappen. De twee knikarmen Edge 75 zijn aan de eindkappen bevestigd, die samen met de cassette draaien. Het geheel kan met een schroef worden ingesteld. Motoraandrijving is uiteraard ook mogelijk en verder kan het scherm van led-verlichting in de voorlijst en in de cassette worden voorzien. 

Afmetingen en dimensies van de Gibus Nodo: 

  • Breedte: tussen 240 en 590 cm
  • Uitval: tussen 200 en 350 cm
  • Hoogte cassette: 17,2 cm
  • Diepte cassette bij wandmontage: 29 cm
  • Diepte cassette bij plafondmontage: 26,6 cm

Harmonieus en evenwichtig

Doel van Gibus met het knikarmscherm Nodo was om het harmonieus te laten samengaan met de meest uiteenlopende bouwstijlen, van klassiek tot modern. Dat is gerealiseerd door in het ontwerp van de Nodo rechte lijnen te combineren met de perfecte cirkelvorm, die de traploze instelling van de hellingsgraad van het scherm mogelijk maakt. 

Gibus beveelt de Nodo aan voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen, bijvoorbeeld voor de horeca. Het is een product dat het comfort dient door bewoners of gebruikers van een terras te beschermen tegen de zon. Daarnaast dient het ook de duurzaamheid, bijvoorbeeld door de koelbehoefte te verminderen, waardoor minder energie voor koeling nodig is. De Nodo biedt daarnaast comfort omdat de verlichting in het scherm als het schemerig of donker wordt ervoor zorgt dat een terras toch onverminderd kan worden gebruikt. 

Gibus, de zonnefabriek

Gibus spant zich in om zijn activiteiten op solide en verantwoorde wijze voortdurend verder uit te bouwen. Het streven daarbij is om alle productiefasen zoveel mogelijk in eigen huis uit te voeren. ‘100% Made in Italy’ staat volgens het bedrijf voor topkwaliteit, voor zon- en lichtbeleving op zijn Italiaans. Een belangrijke rol is weggelegd voor de eigen R&D-afdeling, die al 45 gepatenteerde technische oplossingen en 26 beschermde ontwerpen op zijn naam heeft staan. “We delen het verlangen van mensen naar ruimtes die hun blik op de wereld openen”, aldus Gibus. De Nodo moet daarvan de volgende manifestatie zijn. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details