Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Gibus: ‘De bioklimatische lamellen­overkappingen Twist en Varia maken indruk’
Gekoppelde Twist lamellenoverkappingen.

Gibus: ‘De bioklimatische lamellen­overkappingen Twist en Varia maken indruk’

Gibus heeft de bioklimatische pergola’s Twist en Varia in het assortiment. “Overkappingen die indruk maken”, aldus Managing Director Martijn Westenbrink van Gibus Nederland en België. “De Twist is exclusief, modulair en eenvoudig aan te passen aan persoonlijke behoeftes, waardoor het mogelijk wordt om op elk moment van het buitenleven te genieten. De Varia is ook exclusief maar dan met geïntegreerde opties en maakt een nieuwe invulling van buitenruimtes mogelijk, waarbij schoonheid, hightech en maatwerk de sleutelwoorden zijn. Wat ons betreft verleggen deze overkappingen de grenzen die worden gesteld door het weer en de seizoenen en we stelle ze daarom graag voor!” 

Het upgraden van buitenruimtes, zowel in de woonomgeving als in de horeca, is een trend die al jaren aan belang wint. Doel is om buitenruimtes te verfraaien en tegelijk in elk seizoen bruikbaar en functioneel te maken. Dat zorgt voor een heel andere invulling van het buitenleven.

Vier Twists gekoppeld tot een grote horecaoverkapping.

“Om optimaal op de vraag naar high-end oplossingen voor het buitenleven in te spelen, heeft Gibus een reeks exclusieve oplossingen ontwikkeld”, aldus Westenbrink. “Binnen dat voortdurend uitbreidende productassortiment valt de bioklimatische lamellenoverkapping Twist op door zijn efficiëntie en zijn eigen karakter.” 

“Deze overkapping heeft een stevige constructie uit geëxtrudeerde, gepoedercoate aluminium onderdelen en een unieke identiteit en kan harmonieus worden gecombineerd met verschillende architectuur- en tuinstijlen. Dankzij het pure en zeer moderne ontwerp is de Twist een welkome aanvulling voor elke buitenruimte.” 

De Twist is ontworpen om het microklimaat van een buitenruimte te optimaliseren. Daarvoor kunnen de lamellen van 0 tot 120° roteren om de lucht-, licht- en zontoetreding op het terras te reguleren én om terrasgebruikers te beschermen tegen neerslag. De lamellen kunnen met een afstandsbediening worden bediend, maar ook volledig automatisch worden aangestuurd door regen-, wind- en sneeuwdetectoren die in de overkapping zijn ingebouwd.

“De R&D-afdeling van Gibus heeft bij het ontwerp van de Twist alle registers opengetrokken, met een aantal patenten voor deze overkapping als gevolg”, aldus Westenbrink. Om het dak te openen en te sluiten, zorgt Twist Motion voor een elegante en synchrone rotatiebeweging van de aluminium lamellen om twee laterale draaipunten. Side Seal zorgt ervoor dat de lamellen perfect langs de binnenrand van de overkapping aansluiten om wind en regen te weren. Snow Melt is een verwarmingssysteem van het oppervlak van de lamellen, waarmee ijs en sneeuw van het dak kunnen worden geweerd. De Twist kan ook nog worden uitgerust met het Misting-systeem: middels gepatenteerde vernevelingssproeiers in het kader van de overkapping wordt een zeer fijne waternevel verspreid die bij verdamping warmte wegneemt en voor verkoeling zorgt. Ook is lamelisolatie mogelijk wat volgens opgave van Gibus een geluidsreductie tot 70% oplevert. 

Op een hoek gekoppelde Twist overkappingen vormen een speels geheel.

De Twist wordt aangeboden in verschillende uitvoeringen en kan worden uitgerust met een aantal opties, zoals glazen wanden, ritsscreens, infraroodverwarming, audiosystemen en ledverlichting, waarmee de overkapping niet alleen het hele jaar door kan worden gebruikt, maar ook tot later in de avond. Bediening van een aantal van deze opties kan met een afstandsbediening, maar ook van afstand middels een app. Dankzij bluetooth kunnen de ingebouwde luidsprekers rechtstreeks worden bediend met een muziekspeler van voorkeur, zoals Spotify en Apple Music. 

De Twist kan vrijstaand of halfvrijstaand met de voorzijde of een zijkant worden aangebouwd. “Door de vele mogelijkheden biedt de Twist een grote designflexibiliteit”, weet Westenbrink. “Naar voorkeur van de klant vormgegeven en uitgeruste Twist overkappingen kunnen op alle mogelijke manieren worden gekoppeld.”

‘De Varia verbaast én maakt indruk’ 

Een andere lamellenoverkapping van Gibus is de Varia, die van de Italiaanse fabrikant de trefwoorden schoonheid, hightech en maatwerk meekrijgt. “De Varia zorgt voor een spannende ruimte om comfortabel van het buitenleven te kunnen genieten. Dat is voor mij een treffende karakterisering van deze overkapping”, zegt Martijn Westenbrink. “Het is de ‘top of the range’ voor wat betreft de bioklimatische overkappingen van Gibus.” 

Lamellenoverkapping Varia met het dak geheel en de screens deels gesloten.

“De Varia onderscheidt zich door een hedendaags ontwerp met heldere lijnen en verhoudingen. Bovendien is het een degelijk, duurzaam en weerbestendig product, samengesteld uit geëxtrudeerde en zorgvuldig gepoedercoate aluminium profielen en leverbaar in een groot aantal kleuren. Deze overkapping combineert een fraai ontwerp met hoogstaande techniek.” 

De lamellen kunnen van 0 tot 120° roteren en ook in dit geval gebeurt dat dankzij het gepatenteerde Motion Twist-systeem. Licht- en luchttoevoer en neerslagbescherming kunnen naar wens worden geregeld om voor een optimaal microklimaat te zorgen, beschermd tegen de zon, met de mogelijkheid te ventileren en beschermd tegen neerslag. 

Behalve Twist Motion beschikt ook de Varia over gepatenteerde technieken als Side Seal, Snow Melt en het verkoelende Misting-systeem. Het eveneens gepatenteerde Inner Guide maakt het mogelijk om glazen schuifwanden of ritsscreens te integreren om de Varia ook in de koele maanden en/of bij sterke wind te kunnen gebruiken. 

De zijdes van de lamellenoverkapping Varia kunnen worden afgesloten met screens.

“Als een van de leidende aanbieders op het gebied van high-end buitenlevenoplossingen die steeds op zoek is naar nieuwe oplossingen om aan de wensen van moderne consumenten wereldwijd tegemoet te komen, heeft Gibus de Varia van een aantal bijzondere extra’s voorzien”, vertelt Westenbrink. Een voorbeeld is een ledverlichtingssysteem met wit of gekleurd licht om ook als het schemerig of donker wordt van de terrasoverkapping te kunnen genieten. Een andere optie zijn heaters om ook van het buitenleven te kunnen genieten als het wat minder warm is. Beide systemen kunnen met een afstandsbediening worden bediend, maar ook van afstand met een app voor huisbesturing. Uiteraard kan ook de Varia worden uitgerust met een audiosysteem dat rechtstreeks met een muziekspeler als Spotify en Apple Music kan worden bediend. Verder is er een usb-aansluiting ingebouwd om bijvoorbeeld een smartphone of tablet te kunnen opladen. En ook bij de Varia is lamelisolatie mogelijk voor een geluidsreductie tot 70%. 

De Varia kan geheel naar wens van de klant worden vormgegeven en/of gekoppeld. De overkapping kan vrijstaand of halfvrijstaand worden uitgevoerd, aangebouwd tegen de gevel. “Dankzij de inspanningen van de R&D-afdeling van Gibus is de Varia vanaf dit jaar zelfs in grotere afmetingen, tot 5 m breed en 7,4 m uitval in de uitvoering met zes staanders. Gekoppeld met het stijlvolle en elegante ontwerp maken deze afmetingen de Varia tot een ideale oplossing niet alleen voor particuliere, maar zeker ook voor horecatoepassingen”, besluit Westenbrink.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details