Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Gibus beleeft (alweer) een memorabel jaar!
Directeur Martijn Westenbrink (links) bij de opening van de Gibus-showroom in Zwolle. In het midden de familie Bellin en rechts Emiel Tijssen van Gibus NL.

Gibus beleeft (alweer) een memorabel jaar!

Internationalisering en nieuwe producten en trainingsfaciliteiten

De Gibus Group, die staat voor de Italiaanse beleving van het buitenleven, heeft recent een internationaliseringsproces doorgemaakt, waardoor het bedrijf een van de leidende spelers in de Europese outdoor living-sector is geworden. Door dit proces is ook de aanwezigheid van Gibus binnen de Benelux aanzienlijk versterkt. 

Met meer dan 40 jaar ervaring en expertise en een voortdurende groei is de Gibus Group vandaag de dag een van de topspelers op het gebied van hoogwaardig buitenleven voor zowel de particulier als de zakelijke – horeca – markt in Europa. 

De showroom in Zwolle.

Internationale expansie

Gibus, dat zijn hoofdkantoor heeft in Padua, in het noordoosten van Italië, heeft zich de afgelopen jaren gefocust op internationale expansie. Die heeft in eerste instantie vorm gekregen door de oprichting van twee Europese dochterondernemingen, te weten Gibus Deutschland GmbH, en Gibus France Sas. 

Een manifestatie van het feit dat de Gibus Group bereid is om verder te investeren in de groei in internationale markten, is de oprichting van dochteronderneming Gibus NL BV in Zwolle, waarover Z&R in editie 2 van 2023 uitgebreid heeft bericht: ‘Parmezaan en patat gaan prima samen!’. De Nederlandse vestiging, die onder leiding staat van algemeen directeur Martijn Westenbrink, maakt het de Gibus Group mogelijk om zich in Nederland en het Nederlandstalige deel van België te presenteren en service te bieden. Natuurlijk een enorm voordeel in de omgang met klanten en relaties, waardoor de waarden van ‘Made in Italy’ en het merk Gibus beter voor het voetlicht kunnen worden gebracht. 

Bij de nieuwe vestiging van Gibus in Zwolle zijn onder andere een grote showroom van 270 vierkante meter en uitgebreide trainingsfaciliteiten gerealiseerd, waar niet alleen klanten van Gibus uit Vlaanderen en Nederland, maar ook uit Noord-Duitsland gebruik van kunnen maken. De ruimte wordt gekenmerkt door een esthetisch showroomconcept. Hier kunnen bezoekers de laatste nieuwtjes, technologische ontwikkelingen, prestaties en het design van de verschillende Gibus-oplossingen bekijken. Daaronder zonneschermen, Gibus ZIPscreens en de brede range aan (bioklimatische) terrasoverkappingen die Gibus in het assortiment heeft. 

De vestiging van Gibus in Zwolle.

LEINER

Behalve met deze producten kunnen klanten in de showroom in Zwolle ook kennismaken met het brede aanbod van LEINER GmbH, een belangrijk Duits bedrijf in de outdoor-sector. Het is opgericht in 1839 en mag zich dus over bijna twee eeuwen geschiedenis verheugen! LEINER GmbH is in de tweede helft van 2022 overgenomen door Gibus Group, dat nu de verkoop van het eigen assortiment koppelt aan het gevarieerde LEINER-productassortiment dat onder andere zonweringen, pergola’s, glazen daken en het gepatenteerde SUNRAIN®-systeem omvat. Dat laatste is een bijzonder degelijk en duurzaam systeem om te beschermen – zoals de naam al zegt – tegen de zon, maar ook tegen de regen. Dankzij de SUNRAIN®-producten is LEINER al vele jaren marktleider in het specifieke horeca­segment van regenbestendige zonweringsystemen.

Klantondersteuning

Aan het aanbod van technologisch en esthetisch relevante en hoogwaardige producten koppelt Gibus een eveneens hoogwaardige ondersteuning voor zijn klanten. Een onderdeel daarvan zijn opleidingen van hoog niveau die het bedrijf aan iedereen aanbiedt voor wie ze relevant kunnen zijn, zoals dealers en monteurs. Gibus organiseert in Nederland periodiek trainingen die zowel gericht zijn op de karakteristieke technische aspecten van de verschillende Gibus-producten, maar ook op commerciële aspecten, zoals klantbenadering, onderhandelingsmethoden en het beheer van een Gibus-showroom en -dealerschap. 

Deze gekoppelde bioklimatische pergola Velvet Plus matcht perfect met de in natuurstenen muren van de villa.

Beter buitenleven

Gibus Group investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om steeds geavanceerdere technologieën te ontwikkelen en te implementeren, allemaal om de levenskwaliteit van mensen te verhogen en hun duurzaam welzijn te garanderen. Gibus wil het buitenleven op een nieuwe manier interpreteren en bijdragen aan het creëren van eigentijdse en opwindende buitenruimtes die comfortabel zijn voor particuliere gebruikers en gastvrij voor gasten en bezoekers van horeca­gelegenheden en ander openbare ruimtes. Daarnaast moeten die buitenruimtes ook duurzaam en milieuvriendelijk zijn, in harmonie met de natuur en/of met de volumes en de uitstraling van de omringende gebouwen. Alles voor een beter leven in de buitenlucht en in de zon! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details