Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Genieten van een ontspannen buitenseizoen dankzij Becker-Antriebe
Of de zon nu schijnt of het regent: het veelzijdige buitenterras van Hotel Hammermühle is uitgerust voor elk weertype.

Genieten van een ontspannen buitenseizoen dankzij Becker-Antriebe

Het buitenterras van Hotel Hammermühle kan nu ongeacht het weer worden gebruikt – voor een betere planning, hogere omzet en blije bruidsparen.

Gasten van Hotel Hammermühle hoeven niet meer te wachten op een hete zomerdag om met vrienden en familie een paar uur in de biertuin te zitten tot laat in de avond. Dankzij een slim ontworpen oplossing kan het buitenterras van dit door een familie gerunde hotel in de regio Westerwald nu ongeacht het weer worden gebruikt – waardoor het buitenseizoen aanzienlijk wordt verlengd en het hotel vooral gemakkelijker zijn activiteiten buitenshuis kan plannen. De oplossing bestaat uit 8 XXL-zonweringen en 16 rolschermen van de firma Gerz GmbH, gemaakt van UV- en weerbestendig PVC van industriële kwaliteit. Deze transparante gordijnen kunnen draadloos – en bijna geruisloos – worden geopend en gesloten, afhankelijk van de wensen van de gast of het weer. Dit wordt mogelijk gemaakt door de zonweringsaandrijvingen van de fabrikant Becker-Antriebe. Deze oplossing heeft de waarde van het zitgedeelte buiten vele malen verhoogd.

De draadloze aandrijvingen van Becker brengen de in totaal 16 rolramen van Gerz GmbH afhankelijk van het weer en de wensen van de gast in de juiste positie. Ze kunnen individueel of in groepen worden aangestuurd met een handzender.

“Dankzij de idyllische ligging direct aan het meer wordt ons hotel beschouwd als de nummer 1 trouwlocatie in de regio en vele bruidsparen leggen hier zelfs hun huwelijksgeloften bij ons af. Het was voor ons dus nog belangrijker dat onze gasten ook later op hun huwelijksreceptie zorgeloos konden genieten van deze heel bijzondere sfeer op het platteland. Toen kwamen we op het idee om een soort balzaal buiten te creëren. In samenwerking met de firma Gerz uit het naburige Luckenbach hebben we lang nagedacht over de beste manier om ons concept te realiseren”, herinnert Marcel Mertgen zich. Samen met zijn ouders en zus runt hij dit 3-sterren superior hotel dat al 3 of 4 generaties in handen is van de familie. En het harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen: de veelzijdige buitenruimte kan nu onafhankelijk van het weer worden gebruikt en genereert vandaag een enorme meerwaarde voor het hotel. Het maakt indruk op gasten sinds juli 2021 en heeft ertoe geleid dat het hotel nog meer reserveringen heeft aangenomen dan voorheen.

De fantastische locatie wordt vooral gewaardeerd door bruidsparen, die nu bijna het hele jaar door kunnen genieten van het buitengevoel, ongeacht het weer.

Een droge ruimte in de buitenlucht voor 140 personen

Onder de 8 enorme parasols passen in totaal 140 gasten. Ze bedekken niet alleen het buitenterras van circa 25 x 10 meter, maar ook het aansluitende meerterras van 8 x 8 meter. Zodra het begint te regenen of onweer opsteekt, kunnen de zonneschermen – met 16 op maat gemaakte rolramen die zijn voorzien van geautomatiseerde aandrijvingen van Becker en verbonden met glijrails – snel worden gesloten. “Onze rolramen zijn niet alleen zeer flexibel, maar ook uiterst stabiel. Ze bieden betrouwbare bescherming tegen weer en wind zodra ze zijn neergelaten. De rolramen kunnen waar nodig ook handmatig aan een lagere rail worden vergrendeld om extra bescherming tegen de wind te bieden. In dit geval tilt de aandrijving het rolraam iets op om het vast te zetten voordat het wordt uitgeschakeld.” zegt Dominik Hörter om uit te leggen hoe het systeem werkt. Als hoofd van de rolraamdivisie bij Gerz GmbH was hij nauw betrokken bij het planningsproces en is hij verheugd dat de nieuw ontworpen buitenruimte zo goed is ontvangen door de klant en ook door de gasten van Hotel Hammermühle. Het feit dat dit zeer bijzondere project ook enkele uitdagingen met zich meebracht, maakt hem nog meer tevreden met de resultaten: bescherm een overdekt terras of balkon tegen weersinvloeden. Maar in de horeca moeten we natuurlijk in veel grotere dimensies denken en met allerlei verschillende zaken rekening houden zodat de uiteindelijke oplossing stabiel is, de verlichting goed werkt en bijvoorbeeld eventueel regenwater betrouwbaar van het terras wordt afgevoerd door de parasols.” Daarnaast was Gerz verantwoordelijk voor het plaatsen van 3 afsluitbare, dubbele draaideuren zodat servicepersoneel ook bij gesloten systeem nog vrij het buitenterrein kan betreden en rondlopen.

Het was belangrijk dat niets de idyllische ligging aan het meer verstoorde. De door Becker gebruikte motoren zijn daardoor extreem stil en gasten kunnen ook bij gesloten ramen toch genieten van het uitzicht op het water.

De rolschermen worden bediend met een afstandsbediening

De 16 rolramen worden aangestuurd met een meerkanaals handzender die eveneens door de firma Becker ter beschikking is gesteld. De draadloze aandrijvingen kunnen eenvoudig individueel of in groepen met een druk op de knop worden bediend – afhankelijk van de weersomstandigheden of de wensen van de gast. “We werken al meer dan 10 jaar samen met Becker en weten dat we van hen kwaliteitsproducten kunnen verwachten. Daarom zetten we hun oplossingen graag in voor onze klanten.” zegt Dominik Horter. Ook de familie Mertgen is het er allemaal over eens dat ze de juiste beslissing hebben genomen: “De afgelopen jaren waren niet makkelijk door de pandemie van het coronavirus, maar we kijken nu met veel meer optimisme naar de toekomst.” Het zijn echter zeker de gasten van Hotel Hammermühle die uiteindelijk het meest tevreden zullen zijn – vooral die bruidsparen die willen genieten van de gelukkigste dag van hun leven in het hotel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details