Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
​First Base: ‘Hoogwaardige schroeffundering voor een solide basis’
Een halfvrijstaande lamellenoverkapping gefundeerd met FIRST BASE schroeffundamenten.

​First Base: ‘Hoogwaardige schroeffundering voor een solide basis’

Groothandel in schroeffundamenten en montagegereedschappen FIRST BASE Ground Screws BV is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers in schroeffunderingen in de Benelux. Een team van experts staat klaar om klanten in hun funderingswerkzaamheden te ondersteunen. 

“FIRST BASE schroeffunderingen zijn geschikt voor talloze toepassingen”, zegt Camile Gisbers, Sales Director bij FIRST BASE Ground Screws. “Denk bijvoorbeeld aan modulaire woningen en tiny houses, maar ook aan houten en aluminium terrasoverkappingen, tuinhuizen, pergola’s, veranda’s, vlonders, hekwerken en poorten, waarvoor schroeffundamenten een snelle, kostenefficiënte, duurzame én solide fundering vormen.” 

Stalen schroeffunderingen uit de Pro Series. Alle zijn schroeffunderingen van FIRST BASE zijn thermisch verzinkt. (Beeld: Redhouse Photography)

FIRST BASE Ground Screws levert schroeffunderingen in zes verschillende diameters, te weten ø 63 mm en ø 68 mm voor lichte speeltoestellen en kleine pergola’s en ø 76 mm, ø 89 mm, ø 114 mm en ø 140 mm voor de zwaardere belastingen. 

“Aannemers kunnen kiezen uit vaste lengtes met een flensplaat of verlengbare systemen waarbij de schroeffundamenten gekoppeld kunnen worden tot exact de gewenste diepte”, vertelt Gisbers. “Zelfs met de kortere schroeven van 100 cm wordt al een vorstvrije aanleg en optimale stabiliteit geborgd.” 

Voor de montage van de schroeffundamenten beschikt FIRST BASE over twee modellen rupsvoertuigen.

Voor de montage van de schroeffundamenten levert FIRST BASE verschillende typen elektrische machines. “Daarnaast beschikken we over twee modellen rupsvoertuigen, waarmee we torsiekrachten tot maar liefst 12.000 Nm kunnen leveren”, aldus Gisbers. “De machines worden in nauwe samenwerking met onze Duitse en Italiaanse producenten vervaardigd en voldoen uiteraard aan alle relevante normen.” 

Eigen engineeringafdeling

FIRST BASE Ground Screws BV beschikt over een eigen engineeringafdeling. Wanneer de sonderingsrapporten beschikbaar zijn, waarmee het draagvermogen van de grond bekend is, kunnen de engineers van FIRST BASE Ground Screws deze gegevens combineren met de maximale paalbelastingen. “Hierdoor kunnen we exact berekenen welke schroeffunderingen van welke diameter en lengte op de onderzochte locatie nodig zijn om een solide fundering te garanderen”, legt Gisbers uit. “De draagkrachtberekeningen worden verwerkt in een rapport, conform de officiële Eurocodes. Op basis hiervan kunnen het vergunningstraject en de planvorming probleemloos worden doorlopen. Wanneer er geen sonderingsrapporten beschikbaar zijn, kunnen we zelf druk- en trekproeven doen met door FIRST BASE Ground Screws ontwikkelde apparatuur”. 

Snel en kostenefficiënt

In tegenstelling tot bij de toepassing van bijvoorbeeld betonpoeren zijn met schroeffunderingen het uitgraven van de fundering, het plaatsen van funderingstegels en het afvullen met (snel) beton en water niet aan de orde, aldus Gisbers. “De schroeffunderingen kunnen direct worden gemonteerd, waardoor kostbare arbeids- én droogtijd wordt bespaard. Na het plaatsen van het schroeffundament kan direct worden gebouwd.” 

Duurzaam en solide

De stalen FIRST BASE schroeffundamenten zijn thermisch verzinkt, waardoor volgens Gisbers een hoge stabiliteit en een lange levensduur tot meer dan 80 jaar kan worden geborgd. “Zelfs met vrij simpele schroeffundamenten en kleine diameters kunnen al behoorlijke belastingen worden opgevangen, waardoor de schroeffundamenten een breed toepassingsgebied kennen. Naar wens kunnen de schroeffundamenten ook eenvoudig weer worden verwijderd, zonder dat materiaalresten in de bodem achterblijven. Het is zelfs mogelijk om de schroeffundamenten elders opnieuw te gebruiken. Daarmee sluiten we perfect aan op de hedendaagse wens om circulair te bouwen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details