Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
FIRST BASE Ground Screws: ‘Funderen hoeft niet moeilijk te zijn’
Een funderingsmachine neemt veel werk uit handen.

FIRST BASE Ground Screws: ‘Funderen hoeft niet moeilijk te zijn’

Een terrasoverkapping of serre heeft een stabiele fundering nodig. Daar weten ze bij FIRST BASE Ground Screws alles van. Algemeen directeur Joris Bullens vertelt over het gemak van hun indraaimachines en het funderen in zwakkere bodemsoorten. 

Funderen zonder beton en zonder te graven? Volgens Bullens kan dat met de schroeffunderingen van groothandel FIRST BASE Ground Screws. “Schroeffunderingen zijn grote stalen schroeven die je zowel handmatig als machinaal de grond in kan draaien. Zo realiseer je eenvoudig stabiele funderingen die niet wegzakken. Naast een breed assortiment schroeffundamenten en handige accessoires bieden we twee typen krachtige, elektrische indraaimachines aan”, aldus Bullens. “Het is een investering die zich snel terugbetaald.” 

Een indraaimachine draait de schroeffundering de grond.

Ontzorgen

“Monteurs willen graag terrasoverkappingen monteren; ze willen doen waar ze goed in zijn”, weet Bullens. “Grondwerk is vaak niet het leukste werk en kan bij bepaalde bodemsoorten ook best lastig zijn. Dus dat wij dit makkelijker voor ze kunnen maken, vinden we belangrijk. We informeren onze klanten graag uitgebreid over het lezen van bodemkaarten en sonderingsrapporten en samen bepalen we het type en de lengte van schroeffundamenten die nodig zijn. Zo kunnen zij zich onderscheiden van hun concurrenten.” 

FIRST BASE Academy

Om deze informatie altijd voor klanten beschikbaar te maken, is de FIRST BASE Academy in het leven geroepen. “Op de online-Academy worden de basisprincipes van onze fundamenten duidelijk uitgelegd. Hoe bepaal ik de lengte? Waar vind ik informatie over de bodem en hoe kan ik deze duiden? Wat zijn de risico’s en hoe kan ik ze beperken? Consumenten zijn doorgaans verrast en direct overtuigd wanneer onze klanten met een goed onderbouwd verhaal komen. We kijken altijd naar de technische behoeften van de klant en adviseren wat daar het best bij past.”

Joris Bullens naast een voorraad schroefpalen.

Terrasoverkapping op ijzersterke funderingen

FIRST BASE Ground Screws levert ook funderingen voor hout- en staalbouwwoningen, zoals buitenverblijven, stallen en tijdelijke huisvesting. “Maar de zonweringbranche blijft voor ons een hele belangrijke markt”, zegt Bullens. “Met name de snelheid waarmee onze fundamenten kunnen worden geïnstalleerd, overtuigt onze klanten om te kiezen voor een schroeffundament. Een voordeel van werken zonder beton is dat je niet hoeft te graven, je betonpoer niet hoeft te stellen of te verplaatsen, geen grond hoeft af te voeren of moet wachten op het uitharden van beton.” 

Bij terrasoverkappingen en serres, zeker met glas, geplaatst op een slappe bodem, moeten de diepere draagkrachtige grondlagen worden opgezocht. Negen jaar geleden is FIRST BASE Ground Screws begonnen met schroeffunderingen met verschillende vaste lengtes, maar al snel bleek dit niet genoeg te zijn. “In Nederland, en dan vooral in het westen en noorden van het land, hebben we veel slappe veen- en kleigronden”, verklaart Bullens. “Om ook in deze lastigere situaties met een schroeffundament te funderen, hebben we een verlengbaar systeem ontwikkeld. Ook die funderingen zijn eenvoudig met onze handmatig te bedienen schroefmachines aan te brengen.” 

Schroefpalen met grove schroefdraad kunnen iedere terrasoverkapping funderen.

Reken maar op succes

Om montagebedrijven en aannemers te helpen wanneer een bouwvergunning verplicht is, heeft FIRST BASE Ground Screws in-house engineering die de draagkracht van de palen kan berekenen. Verder is alles wat FIRST BASE Ground Screws levert, scherp geprijsd en van hoge kwaliteit. “Zo voldoen onze schroeffundamenten met een diameter van 76 mm en groter aan de EN-1090-2 productienorm”, besluit Bullens. “En als de levensduur van de stalen funderingen voorbij is, kan het staal worden gerecycled, waarmee de cirkel rond is. Dat is een groot voordeel vergeleken met beton, dat alleen kan worden gedowncycled.”    ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details