Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Experiment
Thijs van Woensel, commercieel directeur bij Deponti Group

Experiment

De vorige keer dat ik mijn gedachten liet dwalen in De Pen stond druk, druk, druk… centraal. En hoewel ik die column zonder veel moeite opnieuw zou kunnen delen, voel ik vanzelfsprekend de drang om het over iets anders te hebben. Druk zijn is immers niet meer dan een verhaal dat we onszelf vertellen. Ik herinner me een experiment dat ik deze zomer startte en waarvan ik nu nog de vruchten pluk.  

Ik neem jullie even mee terug naar die afgelopen zomer, een seizoen dat vroeg begon, overging in herfstachtige taferelen (wat goed was voor de planten) om uiteindelijk te eindigen in een heerlijke nazomer. Het veranderlijke karakter van ons weer blijft verbazen en op een willekeurige zomerdag besloot ik daarom om het bewuster te gaan ervaren. 

Concreet betekende dit het verwijderen van alle weer-apps van mijn telefoon. Als ik wakker werd, keek ik niet langer naar voorspellingen, maar naar de lucht. Dat beviel me boven verwachting goed. Ik liet me verrassen en het weer nam me mee op zijn eigen avontuur. Een regenachtige, sombere ochtend die veranderde in een stralende namiddagzon. Die momenten deelde ik volop met mijn gezin, familie en vrienden. 

Dit experiment bracht me bovendien dichter bij de kern van waar ons werk om draait: het verrijken van het buitenleven. Het bracht spontane acties met zich mee, tóch wandelen op een regenachtige dag en dat de lucht dan onverwachts opklaart. Ik begin bijna te klinken als een reclame van Bever… 

Maar goed, ik realiseerde me dat dit experiment me dwong om de wereld te bekijken door de ogen van de eindconsument. Wat betekent het buitenleven echt voor hen? Welke keuzes maken ze om dat gevoel te omarmen? Dat heeft dan weer geleid tot gesprekken met mijn collega’s om het hierover te hebben. 

En dan kom ik toch weer terug bij druk, druk, druk. Misschien herkennen jullie dit gevoel wel: soms raak je zo verstrikt in je werk dat het moeilijk is om uit te zoomen en het grotere plaatje te zien, waar je het allemaal voor doet. Druk zijn neemt dan de overhand. Door zulke kleine experimenten, door bewust in het moment te leven, blijf ik met een frisse blik kijken naar ons vak en naar de wereld en geniet ik bewuster van beide! 

Ik kijk naar buiten en zie dat het regent. Tijd voor een drankje bij de open haard. Wat een experiment al niet in gang kan zetten… Fijne wintermaanden gewenst! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details