Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Erik Budding over technologie in huis. ‘Slim wonen is nu normaal, over een jaar de standaard’
Consumenten willen producten, waaronder zonweringen en rolluiken, graag met hun smartphone of tablet kunnen bedienen.

Erik Budding over technologie in huis. ‘Slim wonen is nu normaal, over een jaar de standaard’

Smart home-oplossingen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen met een smartphone maakt in meer of mindere mate gebruik van de connectiviteit die de telefoon biedt met niet alleen de buitenwereld, maar ook met de wereld binnenshuis. Waar jaren geleden de zonweringbranche op kop liep met smart home-oplossingen, gevolgd door de energieleveranciers, wordt nu vooral gekeken naar hoeveel er in huis vanuit één app kan worden bediend en gemonitord. Bij BREL HOME merken Erik Budding en Reinoud Arts dat de vraag naar slimme motoren een standaardvraag geworden is. Technologisch gezien ligt de focus nu op het doorontwikkelen van functionaliteit en bedieningsgemak. Z&R spreekt met de heren over de wereld van morgen. 

Uitvalschermen bij een school in IJmuiden zijn voorzien van BREL accumotoren en zonnepanelen. (Verkoop en montage door Bonlite Zonwering.)

Individualisatie en onafhankelijkheid zijn sleutelwoorden

“Individualisatie en onafhankelijkheid zijn voor de consument belangrijke aspecten geworden”, opent Budding het gesprek. “Dat mag je breed zien: een consument wil producten, waaronder zonweringen en rolluiken, graag met zijn smart­phone of tablet kunnen bedienen, waarbij de wens om functies voor te programmeren steeds groter wordt. Bij BREL besteden we om die reden veel aandacht aan het simpel maken van de handelingen die daarvoor nodig zijn. Dat zie je uiteraard terug in onze app, maar ook voor de installateur kan het leven gemakkelijker worden gemaakt. Kijken alleen maar naar de nieuwe WiFi-motoren die we hebben geïntroduceerd. Ze zijn een goed voorbeeld. Meer doen met minder tussenstations en minder handelingen is het motto voor deze motoren.” 

Accumotoren met zonnepanelen vereenvoudigen de montage van bijvoorbeeld screens.

“Onze accumotoren met zonnepanelen zijn een mooi voorbeeld van het creëren van onafhankelijkheid”, vult Reinoud Arts aan. “Monteren en in gebruik stellen kan allemaal vanaf de gevel. Geen geboor in de muur of het kozijn, gewoon het product ophangen en inregelen. Als we verder kijken naar onafhankelijkheid, dan is een pluspunt van BREL HOME dat er ‘open source’ wordt gewerkt. Onze smart home-oplossingen zijn weliswaar alleen bedienbaar door de eigenaar van het systeem, maar zijn geenszins oplossingen die qua connectiviteit gesloten zijn. We zien onze Smart Home oplossingen – denk bijvoorbeeld aan onze bi-directionele draadloze motoren – steeds vaker geïntegreerd worden in smart home-­systemen van derden. De ervaring leert dat er inmiddels een aantal vooraanstaande merken in smart home-oplossingen is dat naadloos samenwerkt met onze producten. Daar is de consument echt mee geholpen. Die heeft immers de wens om van een volledig geïntegreerde smart home-functionaliteit in het hele huis te kunnen genieten.” 

Samenwerking met Fibaro

Kersvers nieuws is de samenwerking tussen BREL HOME en het bekende smart home-merk Fibaro. “Fibaro is welbekend in de markt voor smart home-oplossingen en heeft dan ook een zeer uitgebreid pakket aan mogelijkheden”, licht Erik Budding toe. “In feite kun je alles in huis waar een stekker aan zit met Fibaro bedienen. Toen we met hen aan tafel gingen om te kijken waar er raakvlakken zijn tussen onze bedrijven, kwamen we er al snel achter dat we elkaar op een mooie manier konden aanvullen. Sindsdien is het samenwerkingsverband een feit en momenteel kijken we naar zaken die over en weer geïntegreerd kunnen worden. Het huis van morgen? Dat bedien je 100% met je smartphone, je tablet of je stem. Vandaag al de normaalste zaak van de wereld, als je het mij vraagt het volgend jaar gewoon de standaard!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details