Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Een Winsol bos voor iedereen
Zedelgemse schepen Arnold Naessens en burgemeester Annick Vermeulen naast Xavier Costenoble, CEO van Winsol.

Een Winsol bos voor iedereen

Bijna 6000 bomen werden afgelopen weekend geplant

Afgelopen zondag 28 november 2021 plantten onze medewerkers samen met de vrijwilligers van Natuurpunt en private bebossingsbedrijf Forest Fwd bijna 6000 bomen en heesters op Domein Doeveren in Zedelgem (West-Vlaanderen). Ook burgemeester Annick Vermeulen en schepen Arnold Naessens van Zedelgem plantten mee. Dit bedrijfsbos van 2 ha groot is publiek toegankelijk en een tastbaar cadeau van Winsol aan de regio. Een plek om te wandelen, fietsen en te genieten in de buitenlucht… Iets wat door de nieuwe COVID-19 golf belangrijker is dan ooit.

Burgemeester van Zedelgem en CEO van Winsol naast het bord aan de ingang van het Winsol Bos.

Actieve familiedag in een groen jasje Zondagmorgen 28/11/2021 trotseerden een honderd-tal Winsol medewerkers regen en wind om samen met hun gezin mee te planten aan het Winsol Bos. We plantten een mix van verschillende soorten inheemse en snelgroeiende loofbomen en heesters, zoals de zomereik, wilde lijsterbes en hazelaars. Zo past het nieuwe stukje groen in de regio en hoeft de aan-wezige fauna zoals hagedissen, wespendieven en boommarters zich niet aan te passen.

Team Winsol plantte mee met de vrijwillirgers van Natuurpunt.

Het nieuwe duurzame karakter van Winsol

In juli lanceerden we onze nieuwe huistijl en het vernieuwde merkverhaal. Ook de Winsol waarden en purpose werden aangepakt. Voortaan rusten onze handelingen en communicaties op 4 pijlers: veiligheid, comfort, duurzaamheid en innovatie.

Het Winsol Bos behoort onder het stukje ‘duur-zaamheid’ en is één van de eerste stappen die we ondernemen om een groenere toekomst te voorzien voor iedereen. Het is iets tastbaars, waar op termijn heel veel mensen van zullen genieten. Niet alleen de buurtbewoners, maar ook bezoekers vanuit andere regio’s die willen wandelen of fietsen.

Het bos maakt deel uit van onze identiteit en zal dan ook verweven worden in onze communicaties en campagnes in de volgende jaren. We denken dan bij-voorbeeld aan acties om bomen te schenken bij elke aankoop in één van onze verkooppunten. Daarnaast kan het binnen enkele jaren ook fungeren als ontmoe-tingsplek voor Winsol activiteiten in de buitenlucht. Maar het belangrijkste: het bos is publiek toegankelijk, voor iedereen.

We blijven ook de komende jaren investeren binnen het kader ‘duurzaamheid’:

• Producten op zonne-energie, zoals screens en rolluiken
• Hoog-isolerende ramen en deuren
• Slimme bediening via app of producten die geïntegreerd kunnen worden in het bestaande domotica-systeem
• Investeringen in onze eigen (productie)sites: zonnepanelen, elektrisch wagenpark, laadpalen, etc.

Maar duurzaamheid gaat verder dan puur ecologisch. We willen ook bouwen aan langdurige relaties met onze klanten, partners en onze werknemers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details