Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Een merk wordt sterker door het vakmanschap van de verdeler

Een merk wordt sterker door het vakmanschap van de verdeler

‘Mond-tot-mondreclame is nog steeds de beste publiciteit’

We kopen steeds meer online. Maar bepaalde producten willen we toch zien en voelen, vooraleer we investeren. De overzichtelijke showroom en het vakmanschap van de verdeler zijn daarbij van onschatbare waarde voor elke merk. Vandeputte is sinds twintig jaar een naam met weerklank in de wereld van zonwering, terrasoverkappingen, rolluiken, poorten, voordeuren, windschermen en raamdecoratie. De specialist uit Beveren-Leie (Waregem) staat synoniem voor innovatie, deskundig advies en uitstekende service. Frederick Vandeputte en zijn team staan immers niet alleen in voor de verkoop, maar ook voor de opmeting, de plaatsing en aftersales.

vdp7-tVandeputteerrasoverkapping-brustor-kopieren

Vandeputte is al sinds dag één een trouwe partner van Brustor. Toen die fabrikant in 2011 terrasoverkappingen ging ontwikkelen, stapte de verdeler meteen mee in het verhaal.

 

Z&R heeft een afspraak met zaakvoerder Frederick Vandeputte in de showroom langs de drukke Kortrijkseweg. De parasols en de terrasoverkapping op de parking zetten meteen de toon, maar binnen zie je pas echt waar dit familiebedrijf voor staat: kwaliteit over de hele lijn. Vandeputte bestaat intussen meer dan twintig jaar. “In de beginjaren lag de klemtoon op binnenzonwering en raamdecoratie, maar toen het belang van buitenzonwering toenam, overtuigde Brustor mij ervan om ook zonneschermen te gaan aanbieden,” vertelt Frederick Vandeputte. “Aangezien iedereen bewuster met energie begon om te gaan, gingen ze ook op zoek naar oplossingen om de temperatuur in huis op warme dagen beter onder controle te houden. Met knikarmschermen en screens kan je de zonnestralen tegenhouden vooraleer ze het gebouw binnendringen en zo de warmte buiten houden.”

Trouwe Brustor partner

Het gamma is intussen fors uitgebreid, want gaandeweg werden ook poorten, voordeuren, rolluiken, windschermen, carports en terrasoverkappingen toegevoegd. Maar de naam Vandeputte wordt in de streek toch vooral in één adem genoemd met Brustor. “We werken al sinds dag één samen met Brustor en hebben het ons nog niet beklaagd. Net als Vandeputte gaat het om een West-Vlaams familiebedrijf met een duidelijke drang naar innovatie”, gaat de zaakvoerder verder. “Dat heeft ook voor ons voordelen, want als verdeler moet je regelmatig uitpakken met nieuwe producten in je showroom. Dat trekt immers bezoekers aan. Toch blijft het ook belangrijk om de bestaande producten te koesteren, ook als ze misschien even wat minder in trek zijn. Door de introductie van de windvaste screens was de interesse in knikarmschermen sterk teruggelopen, maar door de klimaatverandering zijn deze zonneschermen de laatste zes jaar weer helemaal in.”

Vandeputte

Door de introductie van de windvaste screens was de interesse in knikarmschermen sterk teruggelopen, maar door de klimaatverandering zijn ze de laatste zes jaar weer helemaal in.

 

Vandeputte biedt vandaag een compleet gamma knikarmschermen van Brustor aan. Al deze systemen kunnen door de klant volledig worden gepersonaliseerd dankzij een uitgebreide kleurenkeuze voor doeken en profielen en een brede waaier aan opties, zoals een extra volant, led-verlichting, verwarmingselementen, afstandsbediening, windbeveiliging, plafondsteunen of voorlatondersteuning.

“Klanten vinden bij ons ook doekzonwering voor horizontale en schuine glaspartijen en veranda-daken. En met de zipscreen omvat het assortiment een reeks extreem windvaste zon- en insectenwerende screens met ritssysteem dat het doek op elke hoogte en zelfs bij hoge windsnelheden in de zijgeleiders houdt”, vult Frederick Vandeputte aan.

“Brustor was in 2011 ook één van de pioniers op het vlak van terrasoverkappingen en we stapten uiteraard mee in dit nieuwe verhaal. Vandaag is dit nog steeds een groeimarkt. Maar ook het aantal aanbieders is fors toegenomen, waardoor het belangrijk is om je te kunnen onderscheiden van andere spelers. Het komt erop aan om te luisteren naar de klant en in te spelen op de behoeften. Dat doen we met een compleet gamma, gaande van een eenvoudige oplossing met een windvast zon- en waterwerend doek of lamellen als dak tot een totaaloplossing met een waterdicht vouwdak of een dak met roteerbare, zelfs openschuifbare lamellen, uitgerust met verlichting, verwarming en geïntegreerde screens aan voor- en zijkant, waardoor een echte buitenkamer ontstaat.”  

Vandeputte

Een terrasoverkapping op de parkeerplaats vormt al
meteen een bron van inspiratie.

 

Showroom, vakmanschap en service als belangrijkste troeven

De producten van Brustor vormen nog altijd een belangrijke pijler binnen het assortiment van Vandeputte, maar het bedrijf staat daarnaast ook bekend als verdeler van rolluiken – van ROMA, sectionaalpoorten – van Alpha, voordeuren – van Anaf, windschermen – van Therma en raamdecoratie – van Luxaflex®.

Vandeputte kiest voluit voor de innovatieve oplossingen van enkele sterke merken, waardoor ze hun klanten steeds de nieuwste technologieën en systemen kunnen aanbieden. Kwalitatieve producten, een overzichtelijke showroom en het vakmanschap van een professioneel team zijn de sleutels tot het succes. Bezoekers kunnen in de heldere en aangename showroom uiteenlopende oplossingen uit het gamma ontdekken, genieten van demonstraties van verschillende voordeuren, rolluiken, knikarmschermen en screens of wegdromen onder het lamellendak van een terrasoverkapping.

“Klanten moeten hier terecht kunnen voor inspiratie en deskundig advies”, sluit Frederick Vandeputte af. “Er is echter meer, want vooral de service aan de klant is heel belangrijk. We staan niet alleen in voor de verkoop van onze producten, maar ook voor het opmeten, de plaatsing en de aftersales. In de beginjaren ging ik nog zelf opmeten en plaatsen, maar ons uitgebreid en ervaren team maakt dat vandaag overbodig. Een tevreden klant is voor ons van grote waarde, want mond-tot-mondreclame is nog steeds de beste publiciteit.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details