Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Duurzame raamdecoratiestoffen komen uit Haaksbergen

Duurzame raamdecoratiestoffen komen uit Haaksbergen

Wat in 2001 begon als een klein, specialistisch bedrijf in plisséstoffen is uitgegroeid tot een wereldwijd leverancier van duurzame raamdecoratiestoffen met ruim 70 medewerkers. Een continue focus op kwaliteit, persoonlijk contact en de passie voor textiel, maakt ons uniek, aldus Bennie Lienesch. Ondanks de toegenomen omvang is die persoonlijke toewijding waar het allemaal mee begon nog steeds in alles voelbaar.

Van specialist naar totaalaanbieder

Waar de focus de eerste tien jaar vooral lag op de ontwikkeling van plisséstoffen, wordt vandaag de dag de expertise op een veel breder assortiment raamdecoratiestoffen toegepast. Decoratieve, duurzame stoffen voor zowel de woon- als de projectmarkt. Alle activiteiten worden gecoördineerd vanuit het hoofdkantoor in Haaksbergen, waar ook een productieafdeling, een kwaliteitsafdeling en magazijn gevestigd zijn. Recentelijk is de opslagcapaciteit in Haaksbergen zelfs met 2000 m2 uitgebreid. Dit om aan de groeiende vraag naar voornamelijk honingraat- en plisséstoffen te kunnen blijven voldoen.

Balans tussen duurzaamheid, functie en esthetiek

Het verkoopaandeel van duurzame stoffen stijgt gestaag. Wij denken ook dat dit komt omdat stoffen, gemaakt van bijvoorbeeld gerecycled polyester, kwalitatief en decoratief niet onderdoen voor traditioneel geproduceerde raamdecoratiestoffen. Lienesch heeft Verenigde Naties Duurzaam Ontwikkelingsdoel 12 geadopteerd. Dit doel gaat over duurzame consumptie en productie en alles draait dus om het meer en beter doen met minder. Dit is precies wat Lienesch voor ogen heeft met het True® label voor duurzame stoffen. “Verantwoorde productie houdt in dat goederen en diensten op een ethische manier worden geproduceerd, waarbij grondstoffen, afval en vervuiling tot een minimum worden beperkt. Zonder stoffig of zweverig te worden, uiteraard, want we blijven natuurlijk nuchtere Twentenaren”, licht Bennie toe.

True® label voor duurzame raamdecoratiestoffen

Raamdecoratiestoffen voorzien van het True®-label zijn duurzame stoffen, gemaakt met eerlijke, traceerbare materialen en eerlijke productieprocessen. Bovendien zijn ze meestal vervaardigd uit post-consumer gerecycled polyester. Dit betekent dat ze gemaakt zijn van plastic verpakkingen en flessen, die door consumenten zijn weggegooid en weer zijn ingezameld en verwerkt tot nieuwe garens. Het inzetten op  duurzame, gerecyclede raamdecoratiestoffen is een positieve ontwikkeling voor zowel consumenten als het milieu. Het vermindert de impact op het ecosysteem, bevordert een circulaire economie en biedt een esthetische meerwaarde voor interieurs. Door bewust te kiezen voor duurzame raamdecoratiestoffen, kunnen we allemaal een bijdrage leveren aan een groenere toekomst, zonder concessies te doen aan stijl en kwaliteit. Meer informatie over de duurzame stoffen van Lienesch is te vinden op www.true-textile.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details