Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Duurzaamheid moet je doen!’
In het kader van het 50-jarig bestaan, konden klanten én eindklanten vanop de eerste rij zien hoe SUYS zijn rolluiken en zonwering van A tot Z in België produceert.

‘Duurzaamheid moet je doen!’

SUYS heeft oog voor de (groene) toekomst

Als er één bedrijf in de zonwering- en rolluikensector volop in beweging is, dan is het wel SUYS! Niet alleen heeft het net zijn vijftigste verjaardag gevierd, maar het heeft ook een naamsverandering achter de rug en er is geen weg terug: SUYS is nu SUYS! En dat betekent dat de blik weer vol op de toekomst is gericht, een toekomst die zo groen en duurzaam mogelijk moet zijn, vindt directeur Thibaut Suys. 

Wat een bedrijf als SUYS natuurlijk helpt is dat hun producten de duurzaamheid dienen. Screens en rolluiken helpen opwarming en afkoeling te voorkomen, waardoor minder koel- en verwarmingsenergie nodig is. Maar SUYS wil meer doen benadrukt Thibaut Suys, want: “Duurzaamheid moet je doen!”

Welke ‘groene’ initiatieven heeft SUYS
al genomen?

“In het verleden hebben we in Z&R al eerder maatregelen besproken die wij hebben genomen om bewuster met energie om te gaan. Zo hebben we bijvoorbeeld ons gasgebruik bijna gehalveerd. Verder hebben we al sinds 2009 zo’n 4500 zonnepanelen op de daken van ons bedrijf laten installeren, we waren er dus vroeg bij. Daardoor wekken we een belangrijk deel van de stroom die we gebruiken nu zelf op.” 

Is er iets waar u bijzonder trots op bent?

“Dat is ‘Made in Belgium’! We produceren zelf onze kasten en lamellen, hier in Nokere. En ook bij de inkoop van onze grondstoffen streven we ernaar om dit zo dichtbij mogelijk te houden. Natuurlijk is niet alles in de buurt mogelijk, maar korte ketens vinden wij belangrijk omdat we daardoor de transportkosten en dus de CO2-uitstoot laag houden.”

Merkt u dat uw dealers en eindgebruikers het belangrijker gaan vinden dat jullie als producent veel aandacht besteden aan zaken als milieu, hergebruik en recycling?

“Sustainability is een globaal thema dat, zeker voor de eindklant, essentieel is geworden. Iedereen trekt bijgevolg de duurzaamheidskaart en vaak brengen bedrijven daar een mooi verhaal rond. Maar ‘duurzaam zijn’ dat moet je als bedrijf ook gewoon waar maken, het kan niet alleen een storyline in je marketing zijn.”

Een persoonlijke vraag. U heeft zelf een jong gezin. Vergroot dat uw motivatie om aandacht te geven aan duurzaamheid?

“Als ouder wil je uiteraard altijd het beste voor jouw kinderen, voor hun toekomst. Bewust en onbewust is dit zeker een motiverende factor. Maar het is vooral de ingebakken gedachte van niks te willen verspillen en efficiënt en zorgzaam te produceren, gezond verstand eigenlijk. Over duurzaam ondernemen wordt zoveel gecommuniceerd, dat het pas de laatste jaren een nieuwe norm lijkt te zijn geworden. Bij SUYS hebben we de zaken al altijd met die insteek aangepakt, duurzaamheid moet je gewoon doen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details