Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Duitse kwaliteit en uitgebreide dienstverlening
Evolution Smart (EVO) is een ultrastille motor.

Duitse kwaliteit en uitgebreide dienstverlening

In 2010 begonnen de broers Wilco en Johan Zomer onder de naam Solmaat met de productie en montage van hoogwaardige zonweringsystemen. Voor de motoren van hun producten vertrouwt het bedrijf op Becker Benelux. “De volledige en laagdrempelige service die zij bieden kom je niet vaak meer tegen!”, weet Johan Zomer. 

CentronicPlus zenders creëren een netwerk buiten de gevel om.

“Men kan bij ons terecht voor alle zonwering­systemen, zoals markiezen, rolluiken en screens”, vervolgt Johan. “We specialiseren ons hierbij volledig in maatwerk.” Van een tweemans­operatie is Solmaat al snel uitgegroeid naar een bedrijf met vijftien medewerkers. “We hebben ons dealernetwerk verder uitgebreid, ook in Duitsland. De komende jaren willen we blijven groeien. Zo hebben we een hal aangebouwd en hebben we de productie van rolluiken dankzij een nieuwe machine vertienvoudigd!”

Door de jaren heen is de zonweringmarkt natuurlijk veranderd, maar er blijft ook veel bij het oude. “De klassieke markiezen, eventueel met belettering, blijven bijvoorbeeld onveranderd in trek. De nostalgische uitstraling versterkt de sfeer in bepaalde winkelstraten. Moderne zonwering daarentegen past beter bij de hedendaagse architectuur. Bij appartementencomplexen worden vaak ritsscreens toegepast. Zij zijn goed bestand tegen wind en worden daarom ook vaak voor overkappingen gebruikt. Het moet tegenwoordig allemaal groter, maar dat is geen probleem. Wij kunnen namelijk tot wel zes meter breed produceren.”

Voor dit appartementencomplex in Hamburg heeft Solmaat de screens geleverd.

Becker: een betrouwbare keuze

Voor de motoren vertrouwt Solmaat op de expertise van Becker. “De laatste zes jaar zijn we steeds intensiever gaan samenwerken”, zegt Johan. “We zochten naar een betrouwbare leverancier en gingen steeds meer aan Duitse klanten leveren. Zij willen graag Duitse spullen, dus een Duitse motor lag voor de hand. De motoren van Becker voldoen helemaal aan onze wensen en zijn makkelijk te monteren. Ook een onderdeel vervangen is zo gebeurd. Daarnaast zijn zij kinderlijk eenvoudig te bedienen.” 

Het partnerschap van Solmaat en Becker bevalt erg goed. “Het is prettig dat de binnendienst van Becker altijd goed bereikbaar is. Hebben we een motor nodig, dan wordt die meestal binnen 48 uur geleverd. Een ander voordeel van Becker is dat als je niet weet wat je nodig hebt voor een groter project, ze op locatie komen meekijken. Daarnaast is het bedrijf ook bereid om contact te leggen met de dealer of eindgebruiker – zelfs als dat in Zwitserland is – en dat zie je niet veel meer! Omdat wij nu meer in het buitenland werken, is de betrouwbaarheid van de motoren nog belangrijker en ook dat zit wel snor bij Becker.”

Een van de projecten van Solmaat.

Becker blijft innoveren en daar profiteert ook Solmaat van. Johan: “Naast een ultrastille motor – de Evolution Smart – hebben zij de CentronicPlus-zenders ontwikkeld. Ze maken een netwerk buiten de gevel langs, waardoor signaalverlies bij constructies met veel staal wordt voorkomen. Sinds een jaar herkent CentronicPlus alle motoren op 230 V en dat scheelt veel tijd. Je hoeft ze niet allemaal meer langs te gaan.” 

In Hamburg werkte Solmaat samen met Solid.Modulbau om een appartementencomplex van screens te voorzien. “Dit is een passief gebouw van vijf verdiepingen, dat bijna helemaal prefab is gebouwd. De zonwering is ook prefab gemonteerd, waarna alleen de bedrading nog nodig was. Het instellen en afstellen van de zonwering kon allemaal met een instelset en dat scheelde erg veel tijd. Er was geen steiger meer nodig! De profielen zijn óp de gevel gemonteerd, zodat de isolatie helemaal in stand blijft. We hebben de coating daarom aangepast op de gevel.”

Ook knikarmschermen kunnen natuurlijk met motoren van Becker worden bediend.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details