Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Dickson-Constant: ‘SWK15 is een multifunctioneel, microgeperforeerd screendoek voor buiten’
SKW 15 is ook geschikt voor zonnezeilen.

Dickson-Constant: ‘SWK15 is een multifunctioneel, microgeperforeerd screendoek voor buiten’

SWK15 is een multifunctioneel, microgeperforeerd screendoek voor buiten, gemaakt op basis van een Rachel-Trameur weefsel, waardoor het volgens salesmanager Benelux Lars Huizenga van Dickson-Constant een uitzonderlijke scheurweerstand heeft. “SWK15 biedt daarnaast een optimale bescherming tegen uv-straling door 85% van de uv-straling te blokkeren, tegen directe zonnestraling en tegen alle andere, mogelijke weersinvloeden. Dit doek kan 83% van de warmte blokkeren.” SWK 15 is multifunctioneel toepasbaar voor alle soorten zonweringoplossingen voor buiten, zoals verticale doekzonwering, zonnezeilen, textieldaken van terrasoverkappingen, pergola’s en verandadaken.

Door een evenwichtige, gelijkmatige microperforatie heeft SWK15 een openingsfactor van 15%, vandaar de 15 in de naam. De microperforatie zorgt ervoor dat de lucht wordt doorgelaten voor een betere ventilatie achter en/of onder het doek. Ze zorgt daarnaast voor een juiste balans tussen natuurlijke lichtinval en een uitstekend visueel contact met buiten. De microperforatie moet daarnaast verblinding voorkomen. 

“Dankzij de regelmatige weeftechniek Rachel Trameur is ons doek SWK15 bestand tegen de tijd: de kleuren blijven mooi en de weerstand tegen klimaatinvloeden blijft intact”, constateert Lars Huizenga. “Door het eenvoudige onderhoud met water en zeep is dit doek perfect geschikt voor de inrichting van de buitenomgeving.” 

SWK15 toegepast bij een vrijstaande terrasoverkapping. (Beeld: arrecasa.it.)

Greenguard Gold

De SWK15 screendoeken hebben een Greenguard Gold certificaat verworven. Dat wil zeggen dat deze doeken bijdragen tot een gezondere en minder vervuilende (binnen)omgeving constateert Huizenga. “Met dit label kan de zonweringspecialist punten scoren bij projecten die in aanmerking komen voor classificering als duurzame gebouwen.” 

Kleur

Het SWK15 screendoek is verkrijgbaar in een groot aantal eigentijdse kleuren. “Deze trendy kleuren maken het tot een volwaardig decoratief element aan de gevel of in de tuin”, constateert Lars Huizenga. “De eindgebruiker – particulier of bedrijf – kan screens, schaduwzeilen, terrasoverkappingen en verandazonwering geheel naar wens en passend bij de stijl en kleurstelling van de woning vormgeven.”   

Een overzicht van de kenmerken en eigenschappen die Dickson koppelt aan het SWK15 screendoek: 

 • Samengesteld uit stevig polyester/pvc
 • Afgewerkt met een dubbelzijdige pvc-coating
 • Een gewicht van 360 g/m²
 • Beschikbaar in een extra grote breedte van 305 cm
 • De dikte bedraagt 0,55 mm
 • De openingscoëfficient is 15%, waardoor de wind load laag blijft en de windbelasting op een terrasoverkapping beperkt is
 • Visual comfort: lichtdoorlatend en doorzicht
 • Kleurecht: de kleuren vervagen niet in de zon
 • Schimmelwerend
 • Brandvertragend: de brandklassering is M2/B1
 • Scheurbestendig
 • Gemakkelijk te reinigen met water en eenvoudige schoonmaakmiddelen
 • Multifunctioneel toepasbaar
 • De garantieperiode is vijf jaar

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details