Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De prins(es) op het witte paard
Martijn Westenbrink, Managing Director Gibus Nederland BV

De prins(es) op het witte paard

Een onderwerp dat vrijwel dagelijks voorbijkomt en mij heel erg bezighoudt is het vinden van goed en gekwalificeerd montagepersoneel, bij voorkeur met ruime ervaring, die elk product van elke leverancier kan monteren. Zeg maar de prins(es) op het witte paard. 

Nu heb ik zeker niet de wijsheid in pacht en waarschijnlijk ook niet het perfecte antwoord, maar leggen wij de lat niet wat te hoog? Laten we eerlijk zijn, de goed gekwalificeerde monteur met ruime ervaring zit meestal al op een geweldige plek bij een fijn bedrijf. Daar gaat hij of zij zo snel niet meer weg, ook niet voor die paar euro’s extra die een ander bedrijf misschien bereid is te bieden. 

Is het niet een beter idee om ons te richten op gemotiveerde mensen die wellicht niet alle papieren, ervaring en kwalificaties hebben, maar die wel bereid zijn om te leren? En samen met hen te investeren in opleiding en begeleiding om er uiteindelijk de prins(es) op het witte paard van te maken? Moeten wij zelf niet iets meer onze best doen om die monteur daar te krijgen waar we hem of haar graag willen hebben? 

Als het om gekwalificeerd montagepersoneel gaat, moeten fabrikanten en leveranciers ook in de spiegel kijken. Zij zijn wat mij betreft medeverantwoordelijk voor scholing, opleiding en begeleiding van gemotiveerde mensen om er uiteindelijk prinsen of prinsessen op het witte paard van te maken. Doet de fabrikant of leverancier er alles aan om de monteur van zijn producten te begeleiden, te scholen en te ondersteunen? 

Er zijn zeker fabrikanten die daar op een goede manier mee bezig zijn, maar ik zie en hoor ook nogal eens dat de bereidheid om tijd vrij te maken voor begeleiding en opleiding ver te zoeken is. Redenen zijn vaak dat er geen tijd voor is en/of dat fabrikanten en leveranciers zelf een gebrek hebben aan voldoende goed opgeleide mensen. 

En daarmee is de cirkel rond en zijn we beland bij de vraag hoe dit probleem op te lossen. Als vertegenwoordiger van een fabrikant voel ik mij in ieder geval aangesproken en zal ik alles in het werk stellen om bij te dragen en tijd vrij te maken voor het opleiden van zo veel mogelijk prinsen en prinsessen op witte paarden. Natuurlijk hoop ik dat collega-fabrikanten en leveranciers en ook dealers hetzelfde zullen doen, zodat we ons over een paar jaar weer met een volgende uitdaging bezig kunnen houden. 

Maar nu eerst maar eens op zoek naar die gemotiveerde mensen…  

Martijn Westenbrink,
Managing Director Gibus Nederland BV

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details