Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De Pen | Sales verandert!

De Pen | Sales verandert!

Oktober 1990

We hebben een akkoord. Mooie deal! De bevestiging weliswaar telefonisch gekregen, maar de klant zal de bestelling binnenkort per brief bevestigen. Als alles goed gaat, ontvangen we de order volgende week met de post. De postbode komt elke ochtend rond half negen en is een graag geziene gast. Hij brengt alle bestellingen mee. Tijd voor een kopje koffie en een praatje. Vandaag, op kantoor, de telefoonberichten van gisteren nabellen. Het is oktober, het regent en het is koud. Op de zaak wordt het wat rustiger: screens verkoop je in het voorjaar en de zomer. 

Morgen weer op pad, klanten bezoeken doorheen het Vlaamse land. Daarom morgenochtend netjes de bezoekplanning en alle telefoonnummers oplijsten. Zodat mijn vrouw me onderweg – op het kantoor van de klant – kan bereiken. We zijn zwanger van ons tweede kindje, en je weet maar nooit wat er gebeurt. 

Oktober 2019

Net een video conference call achter de rug met onze Chinese collega’s. We hebben samen een mooi maar moeilijk project afgerond. Druk mailverkeer over en weer, krappe deadlines en we hadden bijna dagelijks contact. Spannend! Vorige week zijn in Lokeren de proefdoeken geweven en gisteren zijn de schermen met deze proefdoeken in Peking gemonteerd. De klant is heel tevreden met de persoonlijke samenwerking en heeft de voorbije nacht een principeakkoord per mail bevestigd. 

Volgend weekend wordt prachtig weer voorspeld. Het wordt zonnig en warm, uitzonderlijk voor de tijd van het jaar. Onze kleindochter komt logeren en wellicht maken we tijd voor een mooie wandeling. Schoondochter en zoon genieten van een weekendje Parijs. Ze hebben beloofd om onze wandeling in realtime te volgen via Google Maps, zodat we met WhatsApp kunnen bellen en foto’s uitwisselen. Je weet maar nooit wat er gebeurt. 

Oktober 2039

Al geruime tijd met pensioen. De screendoeken die in 1995 aan ons huis werden gemonteerd, zijn de vorige maand vervangen. Ze worden nu trouwens thermoregulatoren genoemd. Ze beschermen niet alleen voor overdadig zonlicht, maar samen met de zonnecellen vangen ze zonne-energie op die in elektrische stroom wordt omgezet en in de huisbatterij opgeslagen. Het systeem voorziet het huis het hele jaar van energie. Bestellen hoeft niet meer, alleen nog kiezen wie de installatie verzorgt. Thermoregulatoren worden immers door de overheid gefinancierd, want ze dragen bij tot het optimaal benutten van schaarse energiebronnen. 

Leuk! We hebben een afspraak met onze kleindochter volgend weekend. We kregen een berichtje van haar virtuele assistent dat het past. Ze wordt 20 en oma en opa trakteren op een etentje. De menukeuze is al gemaakt. Bij de online reservering bekijk je het menu en via oogsensoren selecteren je smaakpapillen wat je lekker vindt. IJslandse boontjes met zeewier en kweekvlees van charolais rund. De wijn wordt een merlot uit Rotterdam, geteeld langs de oevers van de Nieuwe Waterweg. Inderdaad, climate change heeft er de laatste jaren flink ingehakt. Ik bestel alvast een taxi-drone, je weet maar nooit wat er gebeurt na een paar glazen wijn. 

Sales verandert! Wij ook.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details