Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De nieuwe Commeo Multi Send: update en upgrade voor nog meer goede eigenschappen
Door de handzender te verbinden met bijvoorbeeld een laptop kan de KonfigTool worden gebruikt om het systeem eenvoudig te programmeren.

De nieuwe Commeo Multi Send: update en upgrade voor nog meer goede eigenschappen

Wat voorheen al eenvoudig was, is nu nog gemakkelijker geworden. De commeo Multi Send, de centrale huisbesturing van SELVE is verder geoptimaliseerd en biedt als besturingseenheid nu nog meer comfortabele mogelijkheden. “De nieuwe handzender beschikt in de basisversie al over een veelvoud aan functies”, aldus instructeur Guido Schildbach van SELVE. “Het bijzondere is dat hij is voorbereid voor upgrades en in de Premium versie met interessante aanvullende functies kan worden uitgebreid.” Daarnaast is ook de meertalige configuratietool voor het instellen van de commeo Multi Send middels pc of Mac door SELVE verder doorontwikkeld. 

De commeo Multi Send stelt zich automatisch in voor elk product, ongeacht of het rolluiken, screens, zonneschermen of buitenjaloezieën betreft. In de standaarduitvoering beschikt hij over twintig kanalen en tien groepen met elk een tijdschakelaar. Besturingsgroepen kunnen vrij en naar behoefte worden gevormd. Daarnaast kunnen extra sensoren, zoals licht-, wind-, of zonnesensoren worden ingesteld. “De techniek die SELVE gebruikt, onderscheidt zich door maximale functionaliteit en ligt daarbij letterlijk goed in de hand”, weet Schildbach. “Door zijn verlichte display zorgt de handzender bovendien voor een goed overzicht.” Het inleren van een installatie kan met de commeo Multi Send zelf of middels de praktische KonfigTool worden gedaan. 

Premium versie voor bijzondere eisen

“De doorontwikkelde handzender is het hoogtepunt in het bidirectionele radiobesturingssysteem van SELVE”, vervolgt Schildbach. “Dat is omdat hiermee individuele besturingsmogelijkheden en uiteenlopende automatische functies snel kunnen worden ingesteld. En dat alles in een eenvoudig en compact apparaatje. Het maakt dat de commeo Multi Send model staat voor de eenvoudigste manier van huisautomatisering.” 

De inmiddels derde versie van de functionele handzender van SELVE is vanaf september leverbaar en gaat volgens Schildbach vergezeld van enkele attractieve nieuwtjes, waaronder een innovatieve noviteit. “De zender is voorbereid voor upgrades en kan in de Premium versie met interessante aanvullende functies worden uitgebreid. Maar ook de basisuitvoering heeft al een aantal aantrekkelijke functies en kan als huisautomatisering perfect op individuele behoeftes inspelen, maar ook voor dagelijkse scenario’s worden ingesteld. Die kunnen als astro (rekening houdend met zonsopkomst en -ondergang), individueel of als vakantieprogramma worden ingesteld.” 

Door activering van de Premium versie van de commeo Multi Send worden zinvolle extra functies voor bijzondere toepassingen vrijgemaakt. “Het mooie daarvan zijn niet alleen de extra kanalen – de uitbreiding naar 32 – en daarmee dus zestien groepen met ieder vier schakeltijden en posities”, verduidelijkt Schildbach. “Een absolute innovatie is de gedetailleerde vakantie- en feestdagenkalender. Daarin kunnen andere als de normaal gebruikelijke tijden voor het hele jaar worden voorgeprogrammeerd, bijvoorbeeld als op vrije dagen een rolluik later geopend moeten worden.” 

In de kalender zijn de feestdagen voor verschillende landen al voorgeprogrammeerd en kunnen gemakkelijk worden geselecteerd. Een andere bijzonder eigenschap van de Premium versie is de visualisering van de actuele positie van de in de besturing opgenomen radiomotoren. “Ook worden terugmeldingen, als bij het op- of neer bewegen van een rolluik een hindernis wordt waargenomen, direct op het display weergegeven”, vertelt Schildbach. 

De commeo Multi Send handzender met verplicht display.

KonfigTool voor gemakkelijk programmeren

SELVE heeft de configuratietool voor het gemakkelijk programmeren van de commeo handzender middels laptop/pc of Mac eveneens verbeterd. Daardoor wordt het individueel programmeren van de centrale huisautomatisering nog eens aanzienlijk vergemakkelijkt. “Ons gebruiksvriendelijke, intuïtieve programma heeft een verbeterde menustructuur gekregen en een nieuwe auto-inleerfunctie”, licht Schildbach toe. “Na het downloaden van de gratis configuratiesoftware gaat het heel eenvoudig verder. Met een standaard kabel wordt de USB-poort aan de achterzijde van de handzender met de USB-uitgang van de computer of tablet verbonden. Vervolgens kunnen kanalen worden ingericht, groepen gevormd, apparaten of installaties individueel benoemd of automatische schakeltijden ingesteld.” 

Gratis updates mogelijk

Interessant is overigens ook dat met de nieuwste versie van de KonfigTool van SELVE ook oudere versies van de commeo Multi Send (bouwjaar voor 2021) kosteloos kunnen worden geüpdatet en aangepast aan de laatste stand van de techniek. Daardoor ontstaat ook deze installaties de mogelijkheid om – daar zijn wel kosten aan verbonden – nog meer extra opties te gebruiken. 

Om de werking van het multifunctionele besturingssysteem met al zijn voordelen goed voor het voetlicht te brengen, heeft SELVE enkele voorlichtings- en instructievideo gemaakt. De video’s – Duits gesproken – zijn op de website en het YouTube kanaal van SELVE terug te vinden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details