Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
DE ELEKTRISCHE FIETS ACHTERNA? DE TENDENS IS DRAADLOOS
VELUX ACTIVE with NETATMO maakt ook spraakbesturing mogelijk.

DE ELEKTRISCHE FIETS ACHTERNA? DE TENDENS IS DRAADLOOS

Dat er in fietsland Nederland jaarlijks heel wat nieuwe fietsen worden verkocht, zal geen verbazing wekken. Wel opmerkelijk is de enorme vlucht die de verkoop van elektrische fietsen heeft doorgemaakt. In 2019 was de elektrische fiets al voor het tweede jaar op rij het meest verkochte fietstype in Nederland, een tendens die dit jaar zeker doorzet. Gaan we iets soortgelijks zien met de solar aandrijvingen voor zonwering en rolluiken? 

Het lijkt er heel sterk op. Er worden steeds meer solar aangedreven systemen voorgesteld – ook in de thema’s over screens en rolluiken – en in Z&R 6 presenteerde Brel zich nog maar eens als een fervent voorvechter van de draadloze aandrijvingen en besturingen: Accumotoren voor zonwering en rolluiken – ‘Er is geen weg terug!’ Het lijkt er heel sterk op. 

In dit Thema Aandrijvingen en Besturingen is ‘solar’ ook weer prominent aanwezig. Becker presenteert een motoroplossing op zonne-energie uit zijn assortiment. Daarnaast biedt deze leverancier de EnOcean technologie aan die werkt met batterijloze en draadloze schakelaars en sensoren. Nice Benelux presenteert in dit thema de
RolSolar aandrijving van elero. 

Toon van Osta van ROMA breekt een lans voor de gebruiksvriendelijke draadloze domotica systemen van Loxone. Draadloos – in voeding én besturing – heeft natuurlijk heel veel voordelen, mits het betrouwbare systemen betreft. De installatie wordt zoveel eenvoudiger als er niet hoeft te worden geboord en gehakt om kabels aan te leggen. En ook in nieuwbouwsituaties wordt alles veel eenvoudiger als er niet naar elk raam een voedings- en besturingskabel voor de aandrijving van zonwering of rolluik hoeft te worden gelegd. 

Nieuwe speler

Gelukkig is het niet zo dat dit thema alleen maar over draadloos gaat. Er wordt bijvoorbeeld ook een nieuwe speler voorgesteld die nog niet eerder in de kolommen van Z&R is verschenen: VSA Benelux BV. VSA Benelux is een merk-onafhankelijke leverancier van aandrijvingen en besturingssystemen voor garagedeuren, industriedeuren en draai- en schuifhekken. Het bedrijf heeft een uitgebreid leveringsprogramma van voornamelijk Duitse en Italiaanse aanbieders van bekende A-merken. Altijd leuk om een mooi en gerenommeerd bedrijf in Z&R te mogen begroeten!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details