Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De deurenbranche als pionier aangedreven

De deurenbranche als pionier aangedreven

Berner Torantriebe viert 60 jarig bestaan

In 2020 viert Berner Torantriebe KG haar 60e verjaardag. Het traditionele bedrijf uit Rottenburg am Neckar is op internationaal vlak een van de marktleiders voor het vervaardigen van deuraandrijvingen. Als gevolg van de voortdurende groei zal Berner in haar jubileumjaar het hoofdkantoor in Rottenburg opnieuw uitbreiden. Het nieuwe gebouw van 2.500m2 meter omvat een productie- en magazijnhal en zal ook een opleidingscentrum en een showroom huisvesten.

Meer ruimte het creëren van succes: Op 19 september 2020 zal Berner Torantriebe KG ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan de volgende uitbreiding vieren in het hoofdkantoor in Rottenburg am Neckar,. Naast het bestaande complex (op de foto hierboven rechts) worden nieuwe productie- en magazijnhallen alsook kantoren, een opleidingscentrum en een showroom toegevoegd op bijna 2500 vierkante meter. Volgend op de eerste steenlegging in mei 2019 zullen de ruimtes in het voorjaar van 2020 worden betrokken.

 

De nieuwe productie- en opslaghallen en de kantoorruimte zijn het resultaat van de voortdurende groei van het bedrijf. Ongeveer 1.500 van de nieuw gebouwde 2.500 vierkante meter breiden de bestaande productie- en opslaghal uit. De overige 1.000 vierkante meter zijn verdeeld over extra kantoorruimte en het nieuw gecreëerde en volledig uitgeruste opleidingscentrum. Daar zal Berner in de toekomst zijn gespecialiseerde handelspartners ondersteunen met knowhow en zijn productportfolio. Het opleidingscentrum is met zijn moderne glazen gevel bijzonder uitnodigend en representatief en past tegelijkertijd harmonisch in het bestaande gebouwencomplex. Na het leggen van de eerste steen in mei 2019 zullen de ruimtes in het voorjaar van 2020 daadwerkelijk worden betrokken. De uitbreiding wordt tijdens een jubileumviering van het 60-jarig bestaan officieel geopend op 19 september 2020.

In 1960 heeft Kurt Berner (1934-2019) het bedrijf Kurt Berner Apparatebau in Ammerbuch-Altingen als leverancier voor de metaalindustrie opgericht. Op dat moment nog alleen en op zichzelf. Eind jaren 60 is hij begonnen met de productie van machinemodules, heeft hij zich met name gericht op de productie van speciale machines en ontwikkelde hij eindschakelaars en besturingen voor schuifdeuren. Aangezien zijn afhankelijkheid als leverancier in het midden van de jaren 70 duidelijk merkbaar was, besloot Kurt Berner zijn eigen producten te gaan ontwikkelen en produceren. Dit  resulteerde in 1974 in de eerste Berner garagedeuraandrijving. In de hierop volgende jaren specialiseert de firma Berner zich meer en meer op deuraandrijvingen en vraagt voor meer tien innovaties octrooi aan.

De prestaties van Kurt Berner omvatten de C-rail, die zorgt voor een stabiele geleiding van de ketting, tandriem of kogelriem. De C-rail is ook nu nog steeds een belangrijk onderdeel van alle Berner-aandrijfrails. Het hart van het bedrijf zijn echter de garagedeuraandrijvingen die, sinds de eerste BA-serie in 1975, met elke doorontwikkeling stiller, kleiner, krachtiger, veiliger en energiezuiniger zijn geworden – tot en met de huidige GA-serie inclusief radiografische accessoires. In dit veld is Berner altijd al een pionier geweest en tot op de dag van vandaag een trendsetter. Tijdens de officiële opening in september 2020 zal Berner daarom een nieuw model presenteren.

60 jaar geleden richtte Kurt Berner (1934-2019), hier te zien in een boorinstallatie, zijn bedrijf Kurt Berner Apparatebau op, dat in 1992 werd hernoemd tot Berner Torantriebe GmbH. Aanvankelijk werkte hij als leverancier voor de metaalindustrie, maar uiteindelijk ontwikkelde hij in 1975 met de BA-serie zijn eerste eigen serie garagedeuraandrijvingen. De garagedeuraandrijvingen vormen tot de dag van vandaag nog steeds de kern van de Berner-deuraandrijvingen. Daarnaast werd de portfolio later uitgebreid met draai- en schuifpoortaandrijvingen, slagbomen en parkeerplaatsafzettingen. Het merk Supeero vult het assortiment aan met systeemschuifpoorten.

 

Daarnaast is het bedrijf ook een specialist voor draai- en schuifpoortaandrijvingen, voor slagbomen en parkeerplaatsafzettingen. Als product van de toekomst ontwikkelt Berner sinds 2017 ook systeemdeuren onder de merknaam Supeero: zelfdragende schuifpoorten met variabele deurpanelen, bijvoorbeeld ook frameloos als zwevend glas. Berner en Supeero voldoen aan individuele klantwensen met praktijkgerichte oplossingen voor alle omstandigheden. Eersteklas kwaliteit en betrouwbaarheid bepalen het brede assortiment aan producten, die uitsluitend in Rottenburg worden geproduceerd.

Verdubbeld in oppervlakte en aantal medewerkers

Berner is sinds 1987 gevestigd in Rottenburg, waar Kurt Berner met 25 medewerkers voor het eerst op zijn eigen productielijnen produceerde. De eerste uitbreiding van het toenmalige 800 vierkante meter grote gebouw vond met, nog eens diezelfde omvang plaats in 1991. Een jaar later werd het bedrijf in 1992 hernoemd tot Berner Torantriebe GmbH en in 2009 werd het uiteindelijk hernoemd tot Berner Torantriebe KG. In 2011 kreeg de vestiging Rottenburg een verdere uitbreiding van 1.000 vierkante meter tot 2.600 vierkante meter – daarmee is de huidige nieuwe gebouw, die over enkele maanden wordt opgeleverd, met 2.500 vierkante meter bijna net zo groot als het vorige gebouw sinds 2011. Dit is ook een gevolg van de groei in personeel, aangezien het team nu meer dan 50 medewerkers telt.

Kurt Berner legde vervolgens in 2003 het beheer van Berner Torantriebe KG in handen van de Hörmann Groep, maar het bedrijf bleef zelfstandig en autonoom. Sinds 2012 is Frank Kiefer directeur van Berner en verantwoordelijk voor het bedrijf. “60 jaar is een trotse en lange tijd waarin Berner niet alleen gezond is gegroeid, maar ook zijn stempel heeft gedrukt op de industrie en de markt”, aldus Frank Kiefer ter gelegenheid van het jubileum. “We kijken er naar uit om dit in september 2020 samen met onze klanten in het nieuwe pand te vieren. Zij vormen de basis voor ons om in de komende decennia verder te gaan op onze succesvolle weg.”

Meer informatie is op www.berner-torantriebe.eu beschikbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details