Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Dalupo: ‘Universeel horsysteem ideaal voor zonweringbedrijven’
Hendrik Jan van Dalfsen geeft tekst en uitleg over de nieuw ontwikkelde speciale buitenhoek voor het universele horsysteem.

Dalupo: ‘Universeel horsysteem ideaal voor zonweringbedrijven’

Dalupo uit het Gelderse Teuge is ‘s lands grootste groothandel voor horonderdelen en horsystemen en levert vooral aan gespecialiseerde horproducenten in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf biedt daarnaast een universeel horsysteem aan, waarmee zonweringbedrijven horren kunnen maken. “Ook in de toekomst willen we met dergelijke innovaties nog verder werken aan ons onderscheidend vermogen”, zegt oprichter Hendrik Jan van Dalfsen van Dalupo. 

Oprichter Hendrik Jan van Dalfsen van Dalupo, de grootste groothandel voor horonderdelen en horsystemen van Nederland.

In 2010 begonnen als een importeur van aluminium profielen, is Dalupo zich daarna al snel specifiek op horprofielen gaan richten. “Aanvankelijk deden we dat zónder de accessoires die daarbij horen”, zegt Hendrik Jan van Dalfsen. “Gaandeweg hebben we het assortiment uitgebreid met allerlei onderdelen zoals gaas, hoekstukken, rvs-veertjes en afdichtborstels. Naast materialen voor vaste horren leveren we ook onderdelen voor rolhorren, plisséhordeuren en hoeklijnprofielen die uit voorraad leverbaar zijn.” Inmiddels is Dalupo uitgegroeid tot de grootste groothandel voor horonderdelen en horsystemen van Nederland. “Om een idee te geven: wij verkopen per jaar alleen al zo’n 400 kilometer aan horprofielen. Daarbij onderscheiden wij ons onder meer door de hoogwaardige kwaliteit van onze producten. Het gaas voor de horren kopen wij bijvoorbeeld niet buiten Europa in – waar het goedkoper is – maar wij kiezen bewust voor een Europese A-kwaliteit. Gaas van lagere kwaliteit heeft vaak meer weeffouten, met als gevolg dat onze klant – de horbouwer – zijn schaarse tijd aan herstelwerk zou moeten besteden. Maar onze klanten vinden het belangrijk dat de productie van de hor in één keer goed gaat.” 

De montage van de borstel in het universele horsysteem is een eenvoudige klus voor de zonweringmonteur.

In één keer goed

Volgens Van Dalfsen is het voor zijn klantenkring daarnaast essentieel dat de horprofielen altijd uit voorraad leverbaar zijn. “Dat heeft er ook mee te maken dat veel horproducenten leveren aan kozijnfabrieken. Als het kozijn bij de particuliere eindklant wordt gemonteerd, is het belangrijk dat de hor er meteen bij zit. Het mag dus niet zo zijn dat de monteur voor het plaatsen van de hor nog eens extra terug moet naar de klant, want dat is onnodig tijdverlies. Wij helpen onze klanten om dat te voorkomen, want ook hierbij geldt weer: het moet in één keer goed gaan.” 

Eenvoudig te produceren hor

Om zich nóg meer te onderscheiden als innovatief bedrijf, is Dalupo continu in de weer om nieuwe systemen te ontwikkelen die in een specifieke behoefte voorzien. “Nu de markt voor zonweringbedrijven wat rustiger is, kunnen zij goed een product gebruiken waarmee ze de lege uurtjes kunnen vullen, om zo wat extra omzet te maken”, zegt Van Dalfsen. “Daarom hebben wij speciaal voor zonweringbedrijven een universeel horsysteem ontwikkeld. Hiermee kan een zonweringmonteur met één horprofiel, één type borstel en één type klem voor elk type kozijn een hor maken. Behalve dat deze hor door de zonweringmonteur eenvoudig te produceren is, zijn hiervoor ook geen speciale gereedschappen nodig. Bovendien is het monteren van een hor fysiek licht werk. Zonweringbedrijven die nog geen horren in het assortiment hebben, kunnen dit product derhalve eenvoudig toevoegen.” 

Haaks afzagen

“Overigens hebben wij voor dit universele horsysteem ook een speciale buitenhoek ontwikkeld”, vervolgt Van Dalfsen. “Dat heeft als groot voordeel dat een zonweringmonteur het profiel haaks kan afzagen – en dus niet in verstek, wat lastiger is. Sinds kort staat op onze website dalupo.nl ook een animatie met alle technische uitleg over het inmeten en produceren van ons universele horsysteem.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details