Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Corradi: ‘De talloze configuraties van het bioklimatische lamellendak Alba’
Alba Liberty.

Corradi: ‘De talloze configuraties van het bioklimatische lamellendak Alba’

Alba is een pergola met een bioklimatisch lamellendak van Corradi die zich volgens Stefano Sghedoni kenmerkt door een uniek comfort. “Het strakke ontwerp wordt gekarakteriseerd door de recente restyling van de kap. Daardoor past deze pergola net zo goed bij traditionele en klassieke, als bij moderne of eigentijdse bouwstijlen.” 

De Alba is een volledig Italiaans ontwerp en wordt ook in Italië vervaardigd. “Deze pergola heeft een elegante en minimalistische structuur en garandeert het grootste comfort onder alle weersomstandigheden”, aldus Sghedoni, die directeur marketing en sales van Corradi is. “Het flexibel beweegbare dak met tot 150° verstelbare lamellen, maakt het mogelijk om de hoeveelheid zonlicht en ventilatie op het terras naar wens te regelen, zodat de buitenruimte aangepast kan worden aan ieders behoeften om op elk moment van de dag perfecte omstandigheden te creëren.” 

ledverlichting in de lamellen.

Vanuit esthetisch oogpunt heeft Corradi opnieuw naar de Alba gekeken en een van de meest herkenbare eigenschappen van Alba, de hoekafdekking, opnieuw ontworpen. “De nieuw ontworpen hoek waar de dwarsbalk op de staander aansluiten, zorgt voor een elegantere uitstraling én maakt het geheel nog beter waterdicht. Het gaat hier dus om een verbetering die én een vernieuwde look én betere prestaties tot resultaat heeft.” 

Vrijstaande Alba met glaswanden.

Voorheen was het maar beperkt mogelijk om de Alba aan de zijdes waar de lamellen roteren exact op maat maken, maar nu wel. Het is nu mogelijk om de Alba aan die zijdes tot op de millimeter nauwkeurig te configureren. Verder is het mogelijk om meerdere modules te koppelen zonder een extra staander te hoeven gebruiken. Een enkelvoudige module is maximaal 450 x 605 cm groot, maar het is ook mogelijk om twee modules te koppelen tot 600 x 605 cm zonder tussenkolommen. Daarnaast biedt de nieuwe Alba volgens Sghedoni nog enkele interessante opties. “Bijvoorbeeld het nieuwe antispatsysteem, dat vermijdt dat het water opspat bij hevige regenval. Het maakt dat de Alba ook heel geschikt is voor horecaterrassen.” 

Halfvrijstaande Alba met een screen.

De Alba kan worden voorzien van in de lamellen geïntegreerde, dimbare ledverlichting en van zijafsluiting om de wind te weren en eventueel privacy te creëren. Als voor afsluiting met glazen schuifwanden wordt gekozen, kunnen die worden opgenomen in de structuur van de overkapping, waardoor de minimalistische uitstraling ervan behouden blijft. Net als de andere lamellendaken van Corradi kan ook Alba in een groot aantal kleuren worden uitgevoerd, van de meer klassiekere tot de meest extravagante. “Dankzij de vele opties om de Alba naar wens van de eindgebruiker aan te passen, is deze overkapping in elke omgeving een blikvanger, zeker in de originele bi-color versie”, meent Sghedoni. “We hebben bewust gekozen voor een tijdloos design voor de gemotoriseerde Alba, zodat de overkapping zowel geschikt is voor traditionele als voor de meest moderne en hedendaagse omgevingen.” 

Een vrijstaande Alba.

De Alba kan afhankelijk van de wensen van de eindklant in verschillende configuraties worden uitgevoerd: vrijstaand met vier kolommen, halfvrijstaand gemonteerd aan de gevel met één of twee kolommen, in opbouw op een bestaande structuur en – in de Alba Liberty-versie – geïntegreerd zonder verticale kolommen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details