Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Copahome bewandelt nieuwe wegen

Copahome bewandelt nieuwe wegen

DECORATE YOUR SUNLIGHT

Everything will change in 2020. Bij uitstek bij raamdecoratiespecialist Copahome! “We stellen u graag onze nieuwe bedrijfsstrategie voor”, zegt sales- en marketingmanager Edward Vervisch. “Een rebranding met nadruk op huisstijl, nieuw logo…”

De roots van het Kortrijkse bedrijf Copahome – dat ondertussen 110 werknemers telt – gaan terug tot 1948, toen het onafhankelijke Belgisch familiebedrijf Cimar werd opgericht. “Het produceerde oogstrelend maatwerk in raamdecoratie, zoals gordijnen, jaloezieën en shutters, die niet alleen elke woning afwerkten, maar ook voor heel wat comfort zorgden”, aldus Vervisch.

In 1984 werd al een rebranding gedaan van Cimar naar COPA. In 2006 startte het Copahome.com tijdperk. De .com-jaren zijn ondertussen al enige tijd achter de rug en daarom komt Copahome nu met een nieuw, dynamisch logo.

De nieuwe rebranding staat symbool voor de vernieuwde dynamiek bij Copahome, dat weer als premiummerk in de markt wil komen te staan, met een duidelijke visie op beelden en fotografie en een focus op beleving. “We zaten kortgeleden met een klant uit Nederland aan tafel”, licht Vervisch toe. “Hij vroeg waar we over vijf jaar wilden staan. Dat heeft ons aan het denken gezet en geresulteerd in een manifest, waarin we onze missie en visie hebben verwoord.”

“Creatie en innovatie zijn onze passies”, mengt CEO Patrick Vervisch zich in het gesprek. “Wij ontwikkelen en produceren hoogwaardige raamdecoratie op maat, met ambachtelijk vakmanschap. We willen een echte partner zijn voor al onze stakeholders, met focus op het samenwerkingscomfort voor onze klant. En last but not least willen we de eindklant inspireren.”

“Binnen drie tot vijf jaar wil Copahome als producent met verschillende brands en private labels actief zijn in verschillende distributiekanalen in meerdere Europese landen”, vervolgt Patrick Vervisch. “We willen dus een succesvolle Europese speler op de raamdecoratiemarkt worden.”

Nieuwe slogan: Decorate Your Sunlight

In elk gebouw of woning valt licht binnen door de ramen. De manier waarop het binnenvalt, is overal verschillend. De producten van Copahome zorgen volgens Patrick en Edward Vervisch voor een unieke lichtinval en bijhorende belijning in een ruimte, wat een meerwaarde creëert voor het interieur. Zo ontstaat een bepaalde sfeer, die bijdraagt aan het comfort en welbehagen van bewoners en aanwezigen. De nieuwe slogan Decorate Your Sunlight verwoordt dit concept.

Het bijbehorende logo symboliseert de belijning die het zonlicht in een ruimte creëert. Afhankelijk van het type raamdecoratie valt licht verticaal of horizontaal binnen. Het dynamische logo belichaamt dit idee. Copahome heeft bewust voor een rond logo gekozen. Het heeft daardoor een zacht karakter, wat in lijn ligt met de producten van Copahome. Bovendien kan er gevarieerd worden met verschillende groottes. “Hierdoor biedt het logo veel mogelijkheden om op verschillende communicatiedragers te plaatsen en onze boodschap goed over te brengen”, besluit Patrick Vervisch.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details