Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Coen Goorhuis nieuwe directeur van Weinor voor België en Nederland

Coen Goorhuis nieuwe directeur van Weinor voor België en Nederland

‘De branche verandert sneller dan de branche zelf denkt’

Begin dit jaar is Coen Goorhuis (40) gestart als de nieuwe directeur Nederland en België bij zonweringfabrikant Weinor met standplaats Zwolle. Goorhuis was voorheen actief in de online raamdecoratie en neemt hieruit veel kennis en ervaring mee. “Bovendien ben ik heel erg data-gedreven. Dat zal een groot deel bepalen hoe we – samen met de vakhandel – onze positie in de markt verder kunnen verstevigen. Verder gaan we meer dan ooit met de consument communiceren. We gaan niet rechtstreeks aan eindklanten verkopen, maar ik streef er wel naar dat als ze bij de vakhandel binnenstappen, ze naar een zonwering van Weinor vragen!” 

Coen Goorhuis: “Er is werk aan de winkel.”

Voor zijn aantreden bij Weinor was Goorhuis jarenlang eindverantwoordelijk voor de sales bij een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland en België op het gebied van raamdecoratie. De mogelijkheid deed zich voor om een volgende carrièrestap te maken en Weinor voor te bereiden op de toekomst. “Die kans heb ik uiteraard aangegrepen!” 

Goorhuis voorziet een belangrijke ontwikkeling in de branche. “De zonweringwereld – of ze dat wel of niet wil – zal meer online gaan. De vakhandel dus ook. De branche zal onder andere door de vergaande digitalisering en het belang van data sneller veranderen. Wellicht sneller dan de branche wellicht zelf denkt.” 

Weinor wil daar vooral een bondgenoot in zijn. “Natuurlijk genereren we via onze site al leads bij consumenten die rechtstreeks bij onze businesspartners binnenkomen, maar we gaan meer dan voorheen onderzoeken of deze leads ook daadwerkelijk tot concrete verkopen leiden. En als dat niet het geval is, waarom dan niet? We werken daarom nu aan een plan om meer kwalitatieve – dus relevante – leads te genereren waar de vakhandel iets mee kan en meer omzet door kan realiseren.” 

Maar dat is nog lang niet alles, meent Goorhuis. “Daarnaast wordt de gehele customer journey onder de loep genomen en waar nodig verbeterd. Natuurlijk kijken we ook kritisch naar onszelf. Zo gaan we werken met een verbeterplan, waarbij alle onderdelen uit die klantreis worden beoordeeld. Dat doen we vooral om elkaar scherp te houden. We moeten het immers samen doen. Dat zal beslist veel leuke, inspirerende momenten opleveren. Daar kijk ik naar uit, want de onvermijdelijke transitie in de markt is een serieuze uitdaging die we niet mogen negeren en waar voor ons allemaal kansen liggen.” 

Volgens Goorhuis is ook nodig om proactief te zijn. “Na twee coronajaren, waarin in de zonwering­branche ontzettend veel geld is verdiend, komt er nu immers een periode aan waarin we met z’n allen weer meer moeten gaan ‘knokken’ voor de gunst van de consument. Er is dus werk aan de winkel!” 

De nieuwe productielocatie van Weinor in Möckern, nabij Maagdenburg, Duitsland.

Nieuwe duurzame fabriek

Eén grote wens heeft de consument echter onverminderd: korte levertijden! Hier wordt door Weinor keihard aan gewerkt, verzekert Goorhuis. “In januari hebben wij onze vernieuwde fabriek nabij Maagdenburg in Saksen-Anhalt in het oosten van Duitsland in gebruik genomen. Daar produceren we onze producten op maar liefst 7.500 m²! De fabriek is hightech, state-of-the-art. Dat geldt ook voor alles wat met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid te maken heeft. Ons doel is dus niet alleen snel leveren, maar we willen ook voldoen aan de grote wens naar duurzaamheid vanuit de markt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details