Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Becker-Antriebe GmbH onderscheiden met Gold R+T Innovatie Award 2024 voor baanbrekende technologie op het gebied van brandbeveiliging

Becker-Antriebe GmbH onderscheiden met Gold R+T Innovatie Award 2024 voor baanbrekende technologie op het gebied van brandbeveiliging

Becker-Benelux ontving een felbegeerde Gold R+T Innovatie Award op zondag voor de start van R+T in Stuttgart – ’s werelds toonaangevende beurs voor rolluiken, deuren/poorten en zonweringssystemen. Het bedrijf kreeg deze prestigieuze prijs voor zijn baanbrekende generatie aandrijvingen voor textiele rookgordijnen en brandwerende afsluitingen in de productcategorie “aandrijvingen en besturingssystemen voor deuren”.

Innovatieve generatie aandrijvingen

De innovatieve generatie aandrijvingen van Becker onderscheidt zich door elektronische eindschakelaars en absolute encoders die in de buisaandrijving zijn geïntegreerd. Deze baanbrekende technologie stelt nieuwe normen en maakt brandbeveiligingssystemen voor textiel geschikt voor de toekomst – zowel vanuit een technisch perspectief als met betrekking tot het voldoen aan de geldende normen. De nieuw ontwikkelde absolute encoder kan het gordijn of de sluiting precies in elke positie zetten, zelfs in geval van nood of stroomuitval, zonder dat de aandrijving een referentierun hoeft uit te voeren.

Een bijzonder indrukwekkende functie is de mogelijkheid om het gordijn of de sluiting vrij te bewegen naar een willekeurige tussenpositie in geval van nood om bijvoorbeeld mensen een veilige vluchtroute te bieden. De RS485-interface garandeert een veilige gegevensoverdracht naar de besturingseenheid en stelt gebruikers in staat om de positiegegevens nauwkeurig te evalueren. In combinatie met een goedgekeurd besturingssysteem voldoet de eindschakelaar aan prestatieniveau (d), wat de veiligheid van het hele systeem verder verbetert.

Met de elektronische eindschakelaars kunnen gebruikers ook eenvoudig de eindposities programmeren via de besturingseenheid, zonder dat ze de motorkop handmatig hoeven in te stellen. Het zelfsluitende vermogen van de aandrijvingen en de mogelijkheid om de sluitsnelheid te regelen, maken brandbeveiligingsoplossingen nog veiliger.

Een veilige oplossing

Of ze nu worden geïnstalleerd op een rookafsluiter, brandbeveiligingsafsluiting of rookgordijn – deze beproefde en geteste buisaandrijvingen van Becker bieden betrouwbare bescherming in geval van brand. De faalveilige aandrijvingen met hun zelfsluitende functie zorgen ervoor dat brandbeveiligingsafsluitingen in geval van een storing automatisch in hun functionele positie worden gebracht. De grote verscheidenheid aan ontwerpen en afmetingen maken de aandrijvingen tot een op maat gemaakte oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Becker-Benelux zet met deze baanbrekende technologie nieuwe standaarden op het gebied van brandbeveiliging en is nu onderscheiden met een Gold R+T Innovatie Award. Deze prijs benadrukt het constante hoge niveau van innovatie van het bedrijf en zijn leidende rol in de sector.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details