Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BC Sunprotection manifesteert zich als een pionier in solar
De SOLARZIP® van BC Sunprotection.

BC Sunprotection manifesteert zich als een pionier in solar

BC Sunprotection is een belangrijke distributeur van rolluiken en zonwering met solar aandrijving in de Benelux. Het in Westmalle, tussen Turnhout en Antwerpen gevestigde bedrijf levert al 30 jaar rolluiken en heeft inmiddels 13 jaar ervaring met rolluiken en zipscreens op zonne-energie. BC Sunprotection mag daarom gerust een pionier op het gebied van de solar aandrijvingen worden genoemd. De gezichten achter het bedrijf zijn Ingrid Coucke en Jo Blommé. Een interview. 

Kunnen jullie ons wat meer vertellen over jullie bedrijf en de producten die jullie aanbieden?

“BC Sunprotection is in de Benelux al dertien jaar actief als distributeur van zonwering en rolluiken met solar aandrijving. We zijn er trots op dat we twee topmerken vertegenwoordigen: Bubendorff en Solaise. Bubendorff is een toonaangevende Duits/Franse fabrikant met fabrieken in Duitsland en Frankrijk, terwijl Solaise ons eigen – Belgische – merk is. Beide merken bieden unieke en onderscheidende producten aan die uitblinken in verschillende aspecten.” 

Waardoor onderscheiden de producten van BC Sunprotection zich van die van andere aanbieders?

“Onze producten onderscheiden zich op verschillende vlakken. Ten eerste maken we voornamelijk gebruik van de 100% betrouwbare Bubendorff solar motoren. Ze zorgen voor een optimale werking van de zipscreens en rolluiken die ermee worden uitgerust. We hebben jarenlange ervaring met deze motoren en kunnen met volle overtuiging stellen dat we er bij onze klanten 100% tevredenheid mee bereiken.” 

“Bubendorff is in feite de eerste fabrikant – van rolluiken én motoren – die er in is geslaagd om een betrouwbaar solar concept op de markt te brengen. Daarmee zijn we 13 jaar geleden onder de merknaam iD Solar aan de slag gegaan.” 

“Daarnaast bieden we met ons eigen merk Solaise een uniek en uitgebreid productgamma aan dat zich voornamelijk richt op solar functionaliteit. Onze SOLARZIP® en SOLARROLLUIKEN zijn bijzonder vanwege hun afwerking, hun design en de betrouwbaarheid van de solar motoren. We zijn erin geslaagd om producten te ontwikkelen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en die tegelijkertijd een esthetische meerwaarde hebben voor woningen en gebouwen.” 

Bubendorff iD Solar. Rolluiken op zonne-energie.

Kunt u wat meer vertellen over jullie solar producten?

“Wij zijn ervan overtuigd dat onze solar producten zich op een zestal vlakken onderscheiden, in de eerste plaats door hun hoogwaardige kwaliteit. BC Sunprotection levert zipscreens en rolluiken van de hoogste kwaliteit, gemaakt uit materialen van topkwaliteit. Daarvoor werken we samen met gerenommeerde fabrikanten. Dat zorgt ervoor dat onze producten duurzaam zijn en lang meegaan. Alle gebruikte onderdelen zijn ‘made in Europe’.” 

“Een tweede aspect is de efficiënte energieopwekking: de solar screens en rolluiken van BC Sunprotection zijn zeer efficiënt in het opwekken van energie. De speciaal ontwikkelde zonnepanelen hebben een hoog rendement dat bovendien langer in stand blijft dan het rendement van de meeste andere zonnepanelen. Daarnaast maakt de batterijkeuze een belangrijk verschil. Het soort batterij en het feit dat ze in de motor is geïntegreerd, maken dat de energie beter wordt opgeslagen en bewaard blijft. Een geïntegreerde accu is continu beschermd tegen warmte, koude en vocht.”

“Maatwerk is ook een belangrijk punt. BC Sunprotection biedt elke klant maatwerkoplossingen aan. Onze zipscreens en rolluiken zijn verkrijgbaar tot grote afmetingen, bijna alle RAL-kleuren zijn leverbaar zonder meerprijs en het design van de producten is zo dat aan de individuele behoeften van welhaast elke klant wordt voldaan. Dat betekent dat vrijwel meestentijds een screen leverbaar is dat perfect past bij een woning of bedrijfspand.” 

“Solar rolluiken en screens zijn ook een slimme keuze vanwege het montagegemak. Eenvoudige installatie is voor velen een belangrijk argument om te kiezen voor zonne-energie. Tevens is de gepatenteerde kastophanging een pluspunt bij het monteren, vooral bij montage tussen twee muren.”

“Verder is natuurlijk ook belangrijk dat onze solar screens een milieuvriendelijke keuze zijn. Ze helpen zorgen voor een lager energieverbruik en dito CO2-uitstoot. Daardoor wordt de energie­rekening verlaagd én het milieu beschermd.” 

“Tot slot, nog één aspect. Het betreft niet het product zelf, maar we proberen ons ook met onze klantenservice te onderscheiden. Wij staan altijd klaar om te helpen bij het kiezen van de juiste oplossing voor de eindgebruikers. Bovendien proberen we onze dealers zo goed mogelijk – persoonlijk – bij te staan, zowel commercieel als technisch.” 

Hoe hebben jullie concurrenten gereageerd op de opkomst van zonwering en rolluiken op zonne-energie?

“In het begin was de concurrentie erg sceptisch. Bijna niemand had vertrouwen noch belangstelling in solar aandrijving. Dat is de laatste jaren echter compleet veranderd en tegenwoordig nemen vrijwel alle fabrikanten solar aandrijving in hun leveringsprogramma op. We kunnen wel stellen dat wij dankzij onze jarenlange ervaring een forse voorsprong op het gebied van solar hebben opgebouwd, maar ook op het vlak van kennis van doekconfectie, zipscreentechnologie en rolluiktechniek. Kortom, wij hebben de kennis en expertise om de beste producten te kunnen leveren.” 

Hoe heeft de vraag naar solar producten zich in de afgelopen jaren ontwikkeld?

“Sinds drie jaar zien we een enorme stijging in de vraag naar solar producten. Solar is lange tijd een nicheproduct geweest, maar tegenwoordig heeft de consument er echt vertrouwen in. En ook de dealer ziet meer en meer de voordelen van solar. Onze goede reputatie op het gebied van solar screens en rolluiken heeft hier zeker aan bijgedragen. De stijgende vraag heeft geleid tot een grote omzetstijging en een sterke groei van ons bedrijf.” 

Dank u!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details