Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuws

B&C Raamdecoratie bestaat 50 jaar!

Op 6 september 2021 bestaat B&C Raamdecoratie, en daarmee ook het eigen merk bece®, 50 jaar! In 1971 begon het allemaal in Amsterdam met een simpel rolgordijn, gemaakt van een houten stok en een stuk stof van de Albert Cuypmarkt.

m-10.53.33

8 september 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Nu 50 jaar later, is B&C uitgegroeid tot één van de grootste raamdecoratie leveranciers.

1971

Het begon in 1971 in een klein winkeltje, in de Vrolijkstraat in Amsterdam. Daar verkochten de heer en mevrouw Bijl vanuit hun DHZ-winkel allerlei klein gereedschap voor de doe-het-zelver. Steeds vaker ontving de heer Bijl de vraag of hij ook rolgordijnen verkocht, waarop hij besloot: ‘hier moet ik iets mee’. Hij ging op zoek naar een leverancier die hem de houten veerrolstok, stukken rolgordijnstof en overige onderdelen kon leveren en zette zelf de rolgordijnen in elkaar.

De verkoop was een groot succes en B&C groeide al snel uit zijn jasje. Ze kozen vanwege de gemoedelijke sfeer en ‘hands-on-mentaliteit’ voor een vestiging op de Veluwe in Elspeet. In 1978 verhuisde B&C naar Nunspeet waar inmiddels het totale terreinoppervlak bestaat uit 40.000 m2. In de loop van tijd groeiden de collecties, waardoor het bedrijf steeds groter werd. B&C verlegde grenzen wat resulteerde in de oprichting van de holding B&C International.

2021

In alle jaren heeft de raamdecoratie van B&C een ware metamorfose ondergaan. Van puur functioneel, naar decoratief, eigentijds en duurzaam. Duurzaamheid is een onderwerp wat B&C kenmerkt. Samen met alle bedrijven onder B&C International voeren ze een duurzaam beleid. Bijna alle producten worden geproduceerd in Europa en ze recyclen raamdecoratie volgens de hoogst haalbare methode. Ook het vervoersbedrijf van B&C, NE Distriservice, presteert als een van de beste bij duurzaam vervoer.

Vanaf 2017 heeft B&C diverse duurzame collecties op de markt gebracht. Denk hierbij aan raamdecoratie gemaakt van gerecyclede petflessen, duurzaam hout en resten kleding uit de mode-industrie. Voor de laatst genoemde collectie heeft B&C in 2021 de RED Dot Design Award gewonnen. Dit is een prijs die wordt toegekend aan unieke productontwerpen.

Toekomst

De komende jaren worden de collecties nog meer on-trend en duurzaam. Trends gaan een belangrijke rol spelen in het verkoopproces en B&C gaat hier de perfecte tools voor aanbieden. Een van die tools is een jubileumboek boordevol trends dat als dank voor de samenwerking wordt gegeven aan iedere B&C-dealer.

“Al 50 jaar focust B&C zich volledig op hun resellers. Zo heeft B&C recent een 100% tevredenheidsgarantie geïntroduceerd, zodat de reseller altijd de beste en snelste oplossing kan bieden en de consument kan genieten van zijn nieuwe raamdecoratie.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details