Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Aluvision zoekt geschikte partners in België en Nederland

Aluvision zoekt geschikte partners in België en Nederland

Mensen willen zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen, waardoor ook de vraag naar terrasoverkappingen blijft toenemen. Aluvison presenteert een nieuwe lijn outdoor lounges met een minimalistisch design. Puro staat voor een reeks modulaire terrasoverkappingen op basis van een slanke aluminium structuur, naar wens in te vullen met vaste daken, vouwdoeken en kaders met horizontale en verticale lamellen in aluminium of hout. Deze innovatieve oplossing, beschikbaar in een standaard versie (Bay Unit) of een model met omlopend kokerprofiel en geïntegreerde vloer (Box Unit), onderscheidt zich volgens Aluvision door architecturale elegantie en een snelle montage.

De Puro is leverbaar met profielen in wit, zwart, antraciet, maar ook lichtgrijs, brons en donkergrijs en alle RAL kleuren.

Aluvision is het familiebedrijf van Ann Vancoillie en Dirk Deleu. Het heeft zijn hoofdzetel in Deinze en een filiaal in Atlanta (VS). Het bedrijf is al sinds 2003 gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van modulaire aluminium systemen voor diverse toepassingen. Sinds mei 2020 heeft Aluvision drie aparte business units: Exhibits, Indoor en Outdoor. 

De Bay Unit versie wordt eenvoudig d.m.v. een zichtbare of onzichtbare voet op het terras gemonteerd.

“Mensen voelen zich beter als ze meer tijd buiten kunnen doorbrengen. Toch moeten ze nog steeds rekening houden met de grillen van de natuur”, vertelt Sales Director Emmanuel Hamelinck. “Om toch buiten te kunnen genieten, alleen of met familie en vrienden, investeren ze in oplossingen die hen beschermen tegen overmatig zonlicht, regen, wind en koude. Met Puro introduceren we een innovatieve outdoor oplossing met een minimalistisch design, gericht op het middensegment tussen een klassiek zonnescherm en een high-end lamellendak.” 

De Puro van Aluvision bestaat uit een slanke structuur met aluminium afgeronde profielen van 93 x 93 mm.

Modulair en veelzijdig

Deze modulaire terrasoverkapping, ontwikkeld en geproduceerd in België, is beschikbaar in twee modellen. De Bay Unit wordt op het bestaande terras gemonteerd, vrijstaand of aangebouwd, terwijl de Box Unit gekenmerkt wordt door een omlopend kokerprofiel en een optioneel geïntegreerde vloer. “De Puro van Aluvision bestaat uit afgeronde aluminium kaderprofielen van 93 bij 93 mm, waardoor de overkapping zeer licht oogt ten opzichte van de meeste andere systemen”, aldus Hamelinck. 

De Puro kan tegen de gevel worden aangebouwd, maar ook vrij in de tuin of op een andere locatie staan.

Er wordt steeds gestart vanaf een kale structuur, waarin op wens van de klant verschillende dak- en wandmodules kunnen worden geïntegreerd. Het dak kan worden afgesloten met sandwichpanelen, die van binnenuit onzichtbaar achter een doek schuilgaan, maar ook met een zonwerend of regenbestendig glasvezelvouwdoek. De klant kan echter ook kiezen voor aluminium kaders, uitgerust met verticale of horizontale lamellen, die ook voor de wanden gebruikt worden. 

Het gamma omvat verticaal geïntegreerde aluminium lamellen van 20 x 55 mm of horizontale lamellen in gepoederlakt aluminium of thermo ayous hout van 30 x 30 mm, dat thermisch is behandeld en natuurlijk vergrijsd. De klant kan zelf een speels effect creëren door bijvoorbeeld één of twee kaders te monteren, waardoor slechts een deel van dak of wand gesloten wordt. Maar een gehele afsluiting kan ook. Overigens kunnen deze lamellenkaders ook in een latere fase nog worden geïntegreerd. 

Eenvoudige montage

“Het Puro systeem is ontwikkeld in analogie met de modulaire systemen voor de standbouw, waar alles eenvoudig, snel én nauwkeurig opgebouwd moet worden”, licht Hamelinck toe. “Zo kan een montageteam van twee personen een Puro terrasoverkapping in een halve dag volledig installeren. Alle profielen worden nauwkeurig op maat geproduceerd en dankzij speciale hoekstukken klopt het verstek van de hoeken altijd”, u gaat de Sales Director verder. “Op plaatsen waar geen kaderelementen aangebracht zijn, kan de structuur trouwens uitgerust worden met de Ledline, waardoor de outdoor lounge een finishing touch krijgt. Deze waterbestendige led-strip is beschikbaar in warm en koud wit en wordt draadloos bediend via Somfy IO of RTS.” 

De Puro terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen naargelang de specifieke uitvoering. Ze zijn leverbaar in wit (RAL 9016), zwart (RAL 9005) en antraciet (RAL 7016), maar ook in de trendy tinten lichtgrijs (RAL 9006), brons (68/60960), donkergrijs (DB703) en op aanvraag in alle RAL kleuren. 

Geselecteerde partners in binnen- en buitenland

Met deze modulaire units focust Aluvision op de particuliere klant. Zelfs wie gehuurd woont, kan nu een terrasoverkapping aanschaffen, want bij een verhuizing kan de lounge eenvoudig worden gedemonteerd en op een nieuwe locatie probleemloos weer worden opgebouwd. Daarnaast openen deze systemen ook mogelijkheden voor integratie in andere toepassingen, bijvoorbeeld leisure, event of horeca. 

Aluvision wil zijn nieuwe outdoor reeks ook internationaal in de markt zetten. In Europa ligt de focus op de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, waar de fabrikant over een eigen sales team beschikt. “We zijn nog op zoek naar extra partners in Nederland, België en andere Europese landen, die samen met ons deze innovatieve productlijn in de markt willen zetten”, zegt Emmanuel Hamelinck. “Uiteraard moeten zonweringspecialisten, landscapers en andere geïnteresseerden over de nodige technische bagage beschikken, maar het modulaire systeem zonder geïntegreerde motorisatie zorgt voor een eenvoudige montage.” 

De eerste reacties uit de markt zijn zeer positief, constateert de Sales Director. “Professionele klanten kunnen de terrasoverkappingen in onze hoofdzetel komen ontdekken, terwijl de consument bij onze partners terecht kan. Deze outdoor producten hebben ook hun eigen website en worden één van de blikvangers op de R+T beurs. De Box Unit versie van de Puro werd dit jaar al bekroond met een German Design Award. Overigens is dit maar een eerste productlijn. In de toekomst volgen er zeker nog andere innovatieve outdoor producten van Aluvision!”   


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details