Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
ALUKON roldeuren en plafondloopdeuren van de nieuwe generatie

ALUKON roldeuren en plafondloopdeuren van de nieuwe generatie

“De montage van het rolluik is aanzienlijk vereenvoudigd doordat het pantser nu met de standaard mee geleverde montagebanden wordt ingetrokken”, legt salesmanager Benelux & UK Hans Becks van ALUKON uit. De rolluiken zijn nu uitgerust met elektronische aandrijvingen en hebben daardoor automatische eindpositieherkenning. Deze aandrijvingen zijn verkrijgbaar met en zonder noodhandbediening. Standaard wordt een slingerstang meegeleverd in een lengte van 140 of 220 cm, naar keuze van de klant.” 

Detailbeeld van een ALUKON Roldeur.

Ook de componenten van de onderdorpelbeveiliging zijn nieuw. “Met deze nieuwe onderdelen kunnen de zender en ontvanger van de onderdorpelbeveiliging eenvoudig worden aangesloten via stekkers in de nieuw ontworpen schakelkast”, aldus Becks. “De gebruiksvriendelijke bedieningstoebehoren en de rolluikbesturing zijn behouden gebleven.” 

ALUKON roldeuren tot 520 cm breed worden voortaan voorzien van een smalle onderlat die in zwart is uitgevoerd, zodat ze beter past bij het zwarte rubber van de onderdorpelbeveiliging. Vanaf 520 cm deurbreedte wordt een hogere en stabielere afsluitlijst geleverd, die in de kleur van het pantser wordt meegeleverd. 

Ter compensatie van schuin aflopende garagevloeren heeft ALUKON een schuin aflopende onderlat in het leveringsprogramma die individueel wordt aangepast aan de wensen van de klant. Ze kan over de volle breedte van de deur worden gebruikt tot een maximaal hoogteverschil van 300 mm. 

ALUKON Roldeur. Het deurblad rolt op in een kast.

“ALUKON plafondloopdeuren zijn voorzien van een nieuwe aandrijf-unit met geïntegreerde optilbeveiliging”, meldt Hans Becks tot slot. De hoekverbinders zijn voortaan vervaardigd van zwart kunststof. De afdekplaat heeft een rubberen lip die de ruimte tussen de plaat en het pantser netjes afdicht. De ophangbeugels zijn universeel toepasbaar voor zowel wand- als plafondmontage en kunnen eenvoudig in het werk op maat worden gemaakt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details