Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
115 jaar zin voor innovatie en internationale ambitie

115 jaar zin voor innovatie en internationale ambitie

Toen Polydore Renson in 1909 zijn bedrijf in bouwbeslag oprichtte, had hij niet kunnen dromen waar Renson vandaag staat. Maar liefst 115 jaar en 4 generaties later is het Belgische familiebedrijf pionier in ventilatie, zonwering, gevelbekleding en outdoor living. De producent toonde zich weerbaar en flexibel tijdens de Eerste Wereldoorlog en was in de jaren 50 het tweede bedrijf in België dat overschakelde van staal als grondstof naar aluminium. De zin voor innovatie zat toen al in het bloed. Net zoals de internationale ambities trouwens. Vandaag is Renson actief in 83 landen. En daar zijn we trots op.

Het bouwbeslag, waarmee het allemaal begon, werd intussen ondergebracht bij dochterbedrijf Arlu. En ook eSafe (pakketbrievenbussen) en Corradi maken al enkele jaren deel uit van de Renson Group. Allen met éénzelfde doel voor ogen: ‘Creating Healthy Spaces’. Dat comfortabel buitenleven daar een steeds belangrijker onderdeel van uit maakt, blijkt uit het succes van NOA outdoor living. Dit initiatief van Renson om 30 high-end outdoor living partners rond zich te verzamelen blijkt ruim een jaar na de opening eind 2022 een schot in de roos op het vlak van totaalbeleving en inspiratie. Zelf legt Renson in 2024 de lat trouwens nog wat hoger nu – na outdoor living – ook alle zonwering, ventilatie en gevelbekleding online bestelbaar en transparant opvolgbaar wordt via het RIO-platform én met de lancering van Amani. Deze ultieme buitenleefruimte – bekroond met een Red Dot Award – zweert bij high-end architecturale uitstraling, comfort en configuratie op maat. Verfijnder, completer en multifunctioneler dan ooit.

Renson in cijfers

  • 115 jaar en 4 generaties (sinds 1909)
  • 1.300 medewerkers van 24 nationaliteiten
  • actief in 83 landen
  • 320 miljoen euro omzet per jaar

1 jaar NOA Outdoor Living

In november 2022 opende NOA Outdoor Living in Kruisem de deuren. Hier trekt Renson, samen met een dertigtal kwalitatieve outdoor merken, alle registers open voor de ultieme buitenbeleving in het inspiratiepark van 30.000 m². Het eerste NOA-jaar leverde mooie momenten en inspirerende events op, maar ook indrukwekkende cijfers:

  • 13.682 professionele en particuliere bezoekers van over de hele wereld
  • 9,2 tevredenheidsscore van de bezoekers aan het inspiratiepark
  • 110 netwerkevents gehost

Benieuwd naar NOA outdoor living?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details