Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Renson en KU Leuven werken samen aan gezond binnenklimaat
Van links naar rechts op de foto: professor Gerard Govers, vicerector van de Groep Wetenschap & Technologie, professor Hilde Breesch, titularis van de leerstoel, professor Koen Van Den Abeele, co-titularis van de leerstoel, Rino De Muelenaere, CTO Renson, professor Luc Sels, rector KU Leuven, Paul Renson, CEO Renson, professor Evelyne Terryn, titularis van de leerstoel, Steven Vandekerckhove, R&D Manager Digital Innovation Renson, professor Bart Raymaekers, vicerector van de Groep Humane Wetenschappen, professor Lieven De Lathauwer, co-titularis van de leerstoel (achteraan), emeritus professor Frank Baert, opdrachthouder Levenslang Leren (vooraan), Prof. Maarten Vergauwen, co-titularis van de leerstoel, Steven Delrue, R&D Manager Data Analytics Renson, Charlotte Renson, Wilbert Ingels, oprichter van OpenMotics Renson, Sidney De Keersmaeker, Leon Renson, zaakvoerder eSafe Renson, Jan Verhamme, campusdirecteur KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, Patrick Maselis, voorzitter van het Bestuurscomité Kulak en professor Piet Desmet, vicerector van KU Leuven Campus Kulak Kortrijk.

Renson en KU Leuven werken samen aan gezond binnenklimaat

Ook specialist in ventilatie, zonwering en buitenleven Renson is intensief bezig met het binnenklimaat in woningen en gebouwen. Voor dit thema interessante specialismen van het bedrijf uit Waregem zijn met name ventilatie, nachtkoeling en screenzonwering. Om de zoektocht naar een optimaal binnenklimaat kracht bij te zetten, is het bedrijf een strategische samenwerking van ten minste drie jaar aangegaan met de KU Leuven. Als manifestatie daarvan is woensdag 7 oktober de ‘Renson leerstoel voor data-driven servitization in creating healthy spaces’ ingehuldigd. Deze leerstoel biedt de universiteit de mogelijkheid om te onderzoeken hoe een totaaloplossing voor gezond en comfortabel wonen als dienst aangeboden kan worden en hoe artificiële intelligentie (AI) daar in de praktijk aan kan bijdragen. 

Deze leerstoel moet gaan uitwijzen hoe data, artificiële intelligentie en slimme technologie in de toekomst kunnen bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Ook de wijze waarop klimaatverandering in dit proces een rol speelt, komt aan bod, net als wat er juridisch bij komt kijken en hoe dit rijmt met bouweisen en de geleidelijke transitie naar een circulaire economie. 

Het zijn in het bijzonder de KU Leuven Campus Kulak in Kortrijk en de Technologiecampus in Gent die met de steun van Renson deze leerstoel gaan invullen. Het gaat om een uniek verhaal omdat er meerdere campussen bij betrokken zijn en omdat de samenwerking een sterk interdisciplinaire karakter heeft. “Dit onderzoek gaat uit van een geïntegreerde aanpak op drie verschillende domeinen: het juridische, dat van de artificiële intelligentie en ten slotte het bouwtechnische aspect. We zijn dan ook zeer verheugd dat we hiermee dit academisch jaar kunnen aftrappen”, verduidelijkt rector Luc Sels. 

“Het mooie aan deze samenwerking is de regionale kruisbestuiving tussen de Gentse bouwtechnische academische kennis, de juridische en AI-expertise in Kortrijk én de praktijkervaring van een topbedrijf in de Kortrijk-Gentse regio dat sterk investeert in onderzoek en ontwikkeling,” vult vicerector Piet Desmet aan.

“Voor ons is dit een uiterst belangrijke samenwerking”, stelt CEO Paul Renson van Renson tot besluit. “Als innovatief kennisbedrijf willen we onze baseline Creating Healthy Spaces in de praktijk blijven waarmaken. Dankzij wetenschappelijk onderzoek kunnen we de lat nog hoger leggen om dat op een gebruiksvriendelijke, slimme, duurzame en circulaire manier te doen. Dat is de reden dat we deze leerstoel financieren.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details