Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Zonwering: de nieuwe Coolscreen-collectie van Harol
Strakke Coolscreens combineren uitstekend met deze in moderne stijl gebouwde villa.

Zonwering: de nieuwe Coolscreen-collectie van Harol

Lange, warme zomers zijn door de klimaatverandering al lang geen uitzondering meer. Harol, specialist in zonwering en natural cooling, blijft daarom innoveren en ontwikkelt energiezuinige producten die zorgen voor natuurlijke koeling en hierdoor voor een aangenaam binnenklimaat. Dit najaar introduceert Harol zijn nieuwe Coolscreen-collectie: “Energie-efficiënt, met slimme functionaliteiten en duurzaam geproduceerd”, aldus technisch directeur Joris Draelants. 

De nieuwste Harol Coolscreen-collectie bestaat uit vijf verschillende typen. Ieder type Coolscreen heeft zijn eigen, bijzondere eigenschappen. Zo is er een klassieke zipscreen met compacte ronde of vierkante voorzetkast, een uitvoering met dimbare ledverlichting en een Coolscreen die volledig werkt op zonne-energie. Harol heeft de volledige Coolscreen-collectie ontworpen om elk gebouw of elke woning maximaal en op een verantwoorde manier te koelen. Op de eerste plaats als natuurlijke buffer tegen oververhitting in de zomermaanden, maar screens bieden ook extra isolatie in de winter. Hierdoor zorgen ze voor een lager energieverbruik én meer wooncomfort, het hele jaar door. 

De Harol Coolscreen Solar kan worden geïnstalleerd zonder breekwerk.

‘Energie-efficiënt en duurzaam’

De nieuwe generatie screens is bovendien duurzamer dan ooit, aldus Draelants. “De screens weren niet alleen de zon op een energie-efficiënte manier, maar we hebben vanaf het beginontwerp ook ingezet op een duurzaam eco-design. Zo kent de Coolscreen-collectie een minimum aan onderdelen – voor maximale toepassingen – die niet verlijmd zijn, maar in elkaar worden geklikt. Dat zorgt niet alleen voor een groot installatiegemak, maar hierdoor kunnen alle onderdelen aan het einde van de levenscyclus weer eenvoudig uit elkaar worden gehaald. Zo kunnen ze opnieuw worden ingezet in de circulaire economie en bijdragen aan een duurzame samenleving. Bovendien is er minimale doekslijtage dankzij de geoptimaliseerde Harol X-Glide Technology en worden de screens met 100% groene energie geproduceerd.” 

Coolscreens met dimbare ledverlichting, ook in kleur fraai geïntegreerd in de gevel.

‘Bekroond en innovatief design’

“De screens staan voor premium kwaliteit met een award-winnend design”, vervolgt Draelants. “Zo hebben ze extra smalle geleiders, een onzichtbare lasnaad, verdwijnt de onderlat volledig in de kast en zorgt het schroefloze ontwerp voor een strakke uitstraling. Dit is niet onopgemerkt gebleven: de volledige Coolscreen-collectie heeft in 2023 een Red Dot Award gewonnen in de categorie Product Design. De collectie werd bekroond dankzij de combinatie van een duurzaam design, slimme functionaliteiten én sterke technologie.” 

De strakke schroefloos afgewerkte kast.

‘Stijlvol en functioneel’

“Voor elke woning en elke bouwstijl is er een Coolscreen”, besluit Draelants. “De screens worden volledig op maat gemaakt en kunnen hierdoor perfect worden geïntegreerd in elke gevel. Het type, de kleur en alle opties kunnen zelf worden bepaald. Zo is er één collectie, maar zijn er oneindig veel mogelijkheden. Nieuwbouw of een renovatie? De screens worden volledig aan de buitenkant van het raam gemonteerd en kunnen hierdoor eenvoudig worden geïnstalleerd zonder kap- of breekwerk. Kort samengevat: ideaal voor woningen en appartementen, maar ook voor woonzorgcentra en horecatoepassingen!”

Over de Harol Coolscreen-collectie:
‘Optimaal gebruiks­gemak, een leven lang!’

  • Harol noemt de volgend eigenschappen van de Coolscreen-collectie: 
  • Beschikbaar in vijf verschillende typen
  • Geruisloze werking dankzij de Harol X-Glide Technology
  • Minimalistisch, schroefloos design
  • Eenvoudige montage en revisie en een lange levensduur dankzij het Axis Control System
  • Snelle installatie zonder kap- of breekwerk bij de screen op zonne-energie 
  • Windbestendig tot 6 Beaufort, windklasse EN13561 (windklasse 3)
  • Weersensoren zorgen ervoor dat de screens automatisch openen of sluiten op basis van de lichtintensiteit of windsnelheid
  • Slimme werking via home domotica 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details