Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Vlaamse tv-presentatrice is fan!
Dina Tersago op het terras van haar duurzaam gebouwde woning met buitenzonwering van Harol.

Vlaamse tv-presentatrice is fan!

‘Natuurlijke koeling met slimme en duurzame buitenzonwering’

Wat doe je als je bewust een heel energiezuinige woning bouwt, maar later last blijkt te hebben van oververhitting door de steeds warmere zomers? Het overkwam de Vlaamse tv-presentatrice Dina Tersago, die daarop aanklopte bij Harol, specialist in natuurlijke koeling. “We hebben maar van één ding spijt”, zegt ze. “En dat is dat we bij de bouw niet meteen hebben gekozen voor buitenzonwering. Gelukkig kon Harol dat eenvoudig achteraf installeren.” Dina Tersago is daardoor intussen al twee jaar trotse Harol ambassadrice.  

Voorkom oververhitting door natural cooling

Bij de bouw van hun energieneutrale woning in 2014 kozen Dina Tersago en haar partner voor een zeer laag energiepeil met zoveel mogelijk passieve koeling. “Door onze keuzes op het vlak van isolatie, blijft het binnen vrij lang aangenaam, maar de keerzijde is dat de warmte moeilijk de woning verlaat”, aldus Tersago. “Op zoek naar een duurzame oplossing voor dat probleem, kwamen we bij Harol terecht.” 

De Harol voorzetscreens bij de woning van Dina Tersago.

Annick Draelants, CEO van Harol, sluit aan bij het gesprek. “Het verhaal van Dina is zeker niet uniek. In de zomer hebben veel woningen last van het thermo-effect: hoe beter geïsoleerd, hoe groter het effect ervan. Eenmaal opgewarmd, zijn woningen nauwelijks nog te koelen. De meest duurzame manier om woningen koel en gezond te houden, is het gebruik van zonwering. Daarmee blokkeer je de zon voordat deze binnenkomt. Dit noemen we ‘natural cooling’. Van oudsher is dit onze missie. Nu én in de toekomst is het meer dan ooit aan de orde.” 

De kracht van screens

Harol heeft er bij de woning van Dina Tersago onder andere voor gekozen om voorzetscreens te plaatsen. “Screens blokkeren de zon zoveel mogelijk voordat de warmte binnenkomt”, zegt Annick Draelants. “Hierdoor wordt de kans op oververhitting beperkt en blijft de temperatuur binnenhuis ook in de zomer onder controle. Onze screens zijn duurzaam. Door de hoge kwaliteit gaan ze jarenlang mee. Bovendien kunnen de Harol-installateurs de zonwering eenvoudig achteraf installeren, zonder dat dit effect heeft op de uitstraling van de woning. Door onze uitgebreide kleurkeuze kunnen de screens naadloos worden geïntegreerd in de gevel.” 

Dina Tersago bij haar screens van Harol.

In april lanceert Harol zijn nieuwste innovatie op het gebied van voorzetscreens: de Coolscreen Solar. “Een compacte doekzonwering die werkt op 100% zonne-energie. Dit product staat voor premium kwaliteit en een duurzaam design. Hierdoor is het een perfecte oplossing wanneer mensen hun woning op natuurlijke wijze willen koelen. Geniet van ultiem comfort, met dank aan de zon!” 

Jaap Reesema en een installateur van Harol bekijken de tekeningen van het Brera lamellendak.

Belgische kwaliteit

Dina Tersago is niet de enige die enthousiast is over de duurzame oplossingen van Harol, besluit Annick Draelants. “Zanger Jaap Reesema is fan van de pergola’s van Harol (zie de vorige editie van vakblad Z&R, red.). Recent heeft hij bij zijn nieuwe woning een uniek Brera openschuifbaar lamellendak laten plaatsen. Wat ons betreft is het geen toeval dat Dina en Jaap voor Harol hebben gekozen. Beiden vinden het belangrijk dat Harol een speler is met productie in de eigen regio. Dat wij onze energie 100% opwekken via een eigen windmolen is voor beide overigens ook een aspect dat bij hun keuze heeft meegeteld.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details