Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Verano® heeft een missie: De wereld steeds een beetje beter maken
Solar screens.

Verano® heeft een missie: De wereld steeds een beetje beter maken

Zoals commercieel manager Erik Willems al schreef in zijn column in Z&R 3 van 2023: Verano® wil de toegevoegde waarde van zonwering nóg meer onder de aandacht brengen in de strijd tegen de oververhitting van gebouwen. Energie besparen begint volgens Verano® met zonwering. Efficiënte zonwering zorgt niet alleen voor een besparing op de energierekening, maar zorgt ook voor een beter binnenklimaat én draagt ook actief bij aan positieve klimaatverandering. Volgens Verano® vertolkt deze win-winsituatie een cruciale rol voor de branche in de komende jaren. Met het oog op de veranderende wereld en duurzaamheid als hot topic is een van de grootste innovaties van het laatste jaar de ritzscreens® en rolluiken op zonne-energie.  

Solar rolluiken en screens.

Ritzscreens® en rolluiken op zonne-energie

De zon is een onuitputtelijke bron en wordt om die reden de laatste jaren steeds intensiever benut voor het opwekken van energie, zo ook voor de aansturing van zonwering. Ritzscreens® en rolluiken op zonne-energie, ook wel bekend als solar ritzscreens® en solar rolluiken, zijn uitgerust met een batterij en zonnepaneel. Daarom is er geen verbinding meer nodig met het stroomnetwerk. Dat betekent ook dat hak- en breekwerk bij de installatie niet langer nodig is en dat het niet noodzakelijk is om te beschikken over technische kennis met betrekking tot het aansluiten van motorbekabeling op het elektriciteitsnetwerk. Op deze manier wordt de installatie niet alleen efficiënter en gemakkelijker voor specialisten, maar ook prettiger voor de eindgebruiker. 

Aandacht voor energieverbruik

Zowel tijdens het bouwen van huizen als tijdens vernieuwing van bestaande bouw is er de laatste jaren toenemende aandacht voor het energieverbruik. Zo wordt bij steeds meer woningen het netto-energieverbruik gereduceerd tot – bijna – nul. Dynamische zonwering, zoals ritzscreens®, kan een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van het jaarlijkse energieverbruik. Uit onderzoek van TNO is gebleken dat wanneer ritzscreens® in woningen worden toegepast, dit een besparing tot 14% op het energieverbruik voor ruimteverwarming geeft. In de zomer wordt tussen de 61% en 72% bespaard op het energiegebruik voor koelen, in vergelijking met een woningen zonder zonwerende maatregelen. Wanneer zonwering daarnaast aangestuurd wordt door motoren op zonne-energie wordt de energiebesparing alleen maar groter.

Boomplantdag in het Brabantse Groene Woud.

En meer…

Duurzaamheid speelt voor Verano® niet alleen een belangrijke rol in de ontwikkeling van producten, ook op andere vlakken is er aandacht voor dit thema. Zo is Verano® trotse drager van het AluEco certificaat en doet het bedrijf er alles aan om bouwaluminium in de recycleketen te brengen. Daarnaast werkt Verano® intensief samen met Trees for All, een non-profitorganisatie die zich al meer dan twintig jaar inzet voor een bosrijke omgeving. Zo steunt Verano® de aanleg van nieuwe leembossen in het Brabantse Groene Woud, maar ook het herstel van de unieke laaglandbossen in West-Madagaskar. Het is te begrijpen dat vooral voor het planten op de laatstgenoemde locatie veel interesse was. Een paar voorbeelden van manieren waarop Verano® de wereld steeds een beetje beter maakt, met oog voor mens, maatschappij en natuur.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details