Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Unilux gaat door met succesvolle campagne ‘Bescherm de insecten’
Het plaatsen van een hor is heel eenvoudig.

Unilux gaat door met succesvolle campagne ‘Bescherm de insecten’

Eén belangrijk thema lijkt nog steeds – spijtig genoeg – te weinig aandacht te krijgen van journalisten in de reguliere media en dat is volgens horrenfabrikant Unilux uit Boxtel een enorm gemiste kans. Het gaat namelijk niet zo best met de insectenpopulatie in Nederland. En eigenlijk is dat een understatement want… het gaat feitelijk dramatisch slecht daarmee. Dit onderwerp zou veel vaker publiekelijk besproken moeten worden. Unilux begon daarom zelf een campagne…

De opvallende campagnewagen van Unilux is regelmatig op de weg te zien.

De cijfers bewijzen het onomstotelijk: uit onderzoek (*) blijkt dat we in de afgelopen 25 jaar maar liefst driekwart van de insecten in Nederland gewoon hebben uitgeroeid. Dit zijn vreselijke getallen met grote gevolgen. Unilux, zichzelf profilerend als marktleider in insectenwering, maakt zich dan ook grote zorgen. “Het is de taak van ons allemaal om insecten een onlosmakelijk onderdeel te laten blijven van de ecologische kringloop”, zegt Hanneke Harmeling, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie bij het bedrijf.

Al sinds 2020 is de communicatie van deze ambitieuze fabrikant van horren daarom gericht op het terugdringen van de insectensterfte. Sterker nog: een opvallende landelijke campagne kon op het credo van Unilux worden geschreven: ‘Bescherm de insecten’. Zo terugkijkend op de campagne, kan deze als succesvol worden gezien. De bewustwording, ook bij de vakhandel, is gegroeid. Sterker nog: De ‘man achter de hor’ is een herkenbaar beeld geworden en heeft veel aandacht gekregen. Wat Unilux betreft is het moment dáár om door te pakken!

Unilux klemhor.

“We roepen met deze campagne in eerste instantie iedereen op om te stoppen met het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen, zoals spuitbussen. Uiteraard begrijpen we dat mensen ge­ïrri­teerd raken door rondzoemende muggen in de slaapkamer, de tuin of het terras. Maar een mug doodslaan of een verdelgingsspray gebruiken is dan wel het ergste dat je zou kunnen doen. Insecten spelen namelijk een cruciale rol in een gezond ecosysteem. De verstoring van de natuurlijke kringloop ligt op de loer. Wat dacht je bijvoorbeeld van RoundUp, een onkruidverdelger?  Dit soort producten is helaas nog steeds wijdverspreid verkrijgbaar. Er zijn echter alternatieve methoden voor mensen om de insecten op afstand te houden zonder het milieu definitief te schaden.”

Unilux verwijst daarmee naar de uitgebreide collectie horren die het bedrijf levert. “Met horren blijven insecten buiten, daar waar ze goed werk verrichten. Zo simpel is het eigenlijk. En, zo nuttig is dús het plaatsen van een hor!”

Unilux slaagt er zelf ook goed in om de insecten buiten de deur te houden…

Als het aan Unilux ligt, is dit een verhaal dat ook door de zonweringsdealers verteld moet worden als ze in gesprek zijn met de consument, die zich oriënteert op de aankoop van bijvoorbeeld een hor. “Juist in een tijd waarin meer mensen dan ooit zich bewuster worden van de kwetsbaarheid van onze natuur – en dus van onze eigen aarde – is het van belang om de insectensterfte onder de aandacht te brengen en te houden. Wat Unilux betreft wordt dit een nóg groter onderdeel van het verkoopgesprek in de showroom. Het is immers echt een belangrijk thema.”

* Bron: bestuivers.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details