Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Uit de brand met vlamvertragend zonweringdoek

Uit de brand met vlamvertragend zonweringdoek

Nederland is in een aantal jaren tijd een land van levensgenieters geworden, mede dankzij het feit dat we steeds meer tijd buiten door­brengen. Zonwering helpt niet alleen in de zomermaanden om heerlijk buiten te kunnen zijn. Door de inzet van terrasverwarming kunnen we de zomer tot ver in de koude maanden oprekken.

Horecaondernemers zien steeds vaker brood in het aanschaffen van een pergola- of verandaconstructie, voorzien van zonweringdoek. Door her en der terrasverwarmingen neer te zetten, worden de vierkante meters terras ook in de koude maanden goed benut om gasten beschutting te verschaffen. Dat lost voor de horecaondernemer een probleem op, maar vaak realiseert men zich niet dat hierdoor een nieuw probleem ontstaat. 

Vlamvertragend zonweringdoek

Genieten in een veilige omgeving
“Stel je voor dat er door het gebruik van terrasverwarming brand ontstaat en het zonweringdoek waaronder mensen zitten vlam vat”, waarschuwt Wouter Hof, directeur bij swela. “Het vuur zal razendsnel om zich heen grijpen en er kan een regen aan brandend materiaal naar beneden komen en op bezoekers en personaal neerdalen. Een schrikbarend idee als we bedenken hoeveel vierkante meter doek er wel niet boven terrassen in Nederland hangt!” 

Sinds kort heeft swela een passende oplossing om ieder terras in ieder geval voor wat betreft het doek brandveiliger te maken. “Met trots kunnen we melden dat sunvas vanaf medio volgend jaar in een vlamvertragende uitvoering komt, in brandwerendheidsklasse B1”, aldus Hof. “Na een lange periode van ontwikkelen, waarbij er gedegen onderzoek is gedaan en de nodige testen hebben plaatsgevonden, kunnen we sunvas perla FR in deze kwaliteit aanbieden in twaalf tot vijftien dessins. Daarmee geven we de zonweringprofessional die ook aan de horeca levert een krachtig instrument om zich te onderscheiden in de markt. Een mooie bijkomstigheid is dat dit doek ook nog eens waterdicht is!” 

Vlamvertragend zonweringdoek

Nederland heeft kleur bekend
Met de introductie van de RAYOS collectie heeft swela de harten van veel dealers en consumenten sneller laten kloppen, is Wouter Hof overtuigd. “De collectie spreekt aan. Kijken we terug naar het afgelopen jaar, dan kunnen we tevreden zijn. Ook de extra aandacht die we samen met de dealers hebben besteed aan bepaalde dessins, heeft zijn doel niet gemist. Het Liberta doek stond volop in de schijnwerpers en heeft voor mooie orders gezorgd. De Spirit of Indian Summer selectie is door de dealers geweldig opgepakt. Ook daar zien we een positief effect als resultaat van een gezamenlijke inspanning.” 

Is er iets te zeggen over de hardst lopende doeken? “Jazeker!”, zegt Hof. “Nederland heeft wat ons betreft kleur bekend. We zien een overduidelijke trend in grijs- en natureltinten die men uit de RAYOS collectie kiest. Natuurlijk zijn er veel meer dessins die goed gelopen hebben, maar de top 5 tekent zich meer dan duidelijk af.* Naar verwachting zal deze trend nog even aanhouden. Dat houdt ons echt niet tegen om in het voorjaar met een lenteselectie te komen, uitgezocht door Miriam Arend, onze styliste. Daarmee wijzen we de consument de weg naar bij het seizoen passende zonweringdoeken. We rekenen wederom op de betrokkenheid van onze dealers om het voorjaar goed in te luiden.”   

* Elders in deze Z&R staat een advertentie van swela, waarin de top 5 is weergegeven.

Tekst: Jan Mol    Beeld: swela
Uitgelichte afbeelding: 
Wouter Hof: “Stel je voor dat er door het gebruik van terrasverwarming brand ontstaat en het zonweringdoek waaronder mensen zitten vlam vat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details