Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Topzomer in 2020 leidt tot topjaar in 2021

Topzomer in 2020 leidt tot topjaar in 2021

Dat steeds meer consumenten kiezen voor deze duurzame, energie-efficiënte en CO2-arme oplossingen tegen oververhitting, speelt in de kaart van een klimaat neutrale samenleving. Ook fabrikanten kunnen de grote vraag amper bijhouden, waardoor de levertijden sterk oplopen.

Jeroen de Roos, branchemanager van Romazo (de vereniging voor de zonwering branche): “Waar een paar jaar geleden de branche nog een sterk seizoensgebonden karakter had is er tegenwoordig gedurende het gehele jaar door vraag naar zonwering. Door de grote vraag naar zonwering kunnen de levertijden in de branche oplopen tot 10 tot 12 weken. Onze zomers worden steeds warmer en duren langer. Doordat woningen steeds energiezuiniger worden gebouwd met vloer-, wand en dakisolatie warmen woningen steeds sneller op. In combinatie met de grote glaspartijen met dubbel glas kan de warmte wel makkelijk toetreden tot de woning, maar er niet meer uit. De opwarming kan eenvoudig worden tegengegaan door het toepassen van zonwering.”

Zonwering heeft een aantal voordelen t.o.v. andere manieren om een woning aangenaam te houden in de zomer, zoals een airco of een warmtepomp. Het verbruikt geen energie, heeft weinig onderhoud nodig en is CO2 neutraal. Jeroen de Roos: “Wij hopen dat de consument begrijpt dat het een uitzonderlijke situatie is, waar vraag en aanbod tijdelijk uit balans zijn. Toch zijn wij ervan overtuigd dat de consument met deze oplossingen slim investeert: de waarde én het comfort van zijn woning nemen toe. Zonwering en terrasoplossingen brengen een onmiddellijk rendement in de vorm van een aangenaam binnen- en buitenklimaat. Bovendien zijn ze energie-efficiënt en CO2-arm, waardoor ze bijdragen aan een klimaat neutrale samenleving.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details