Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Thijs van Woensel blikt terug op 2023
Alle gelegenheid voor goede gesprekken.

Thijs van Woensel blikt terug op 2023

‘Bij Deponti Group blijven we trouw aan onze oorsprong’

Dat een jaar voorbijvliegt is een understatement, zeker als je spreekt met Thijs van Woensel, commercieel directeur van Deponti Group. Met een sterke focus op groei en verbetering, heeft het bedrijf de ambitie om met de drie sterke merken Deponti, Palmiye en Viewline de ultieme buitenbeleving te creëren. Thijs van Woensel blikt terug op het afgelopen jaar, waarin een overvloed aan ontwikkelingen heeft plaatsgevonden. “De R+T in 2024 markeert voor ons een volgende, belangrijke stap in de ontwikkeling die we als Deponti Group hebben ingezet.”

De smaakvol ingerichte showroom van Deponti in Oss.

Deponti Group gaat schitteren op de R+T

In februari 2024 vindt de R+T plaats in Stuttgart, en de voorbereidingen bij Deponti Group zijn in volle gang. Van Woensel deelt zijn gedachten. “Wat de voorbereiding van zo’n beurs zo boeiend maakt, is dat alle ontwikkelingen van het afgelopen jaar samenkomen. Samen bedenken we wat we in de schijnwerpers willen zetten.” 

Van Woensel benadrukt ook het internationale karakter van de beurs. “Ik beschouw het als een belangrijke ontmoetingsplaats binnen onze branche, en dat betekent dat we ons sterk willen presenteren.” Kan hij een tipje van de sluier oplichten? “We willen de details nog geheimhouden, maar ik kan wel verklappen dat we tijdens de beurs erg mooie nieuwe producten zullen lanceren. We kunnen haast niet wachten om ze met de wereld te delen, want we verwachten er veel van!” 

Deponti Giallo overkapping met Viewline schuifwanden.

Internationale uitbreiding

Vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Oss blikt Van Woensel terug op het afgelopen jaar. “Onze groei rust op twee belangrijke pijlers. Aan de ene kant zijn we voortdurend bezig met het optimaliseren, vernieuwen en verrijken van ons assortiment. Aan de andere kant ben ik trots op onze internationale expansie.” Hij schetst in dit kader de ontwikkelingen in Engeland. “In slechts een jaar tijd is ons team daar meer dan verdubbeld, van accountmanagers tot collega’s die zich richten op marketing en financiën. Het onderstreept onze internationale ambities. Bovendien zien we groei in landen als Zweden, Frankrijk, Polen en de Scandinavische landen waar onze accountmanagers actief zijn. In Duitsland werken we momenteel aan de uitbreiding van een team dat daar aan de slag kan. De plannen zijn om daar in 2024, net als in Engeland, een eigen hub te openen.” 

Persoonlijk contact

Van Woensel licht toe hoe deze internationale groei Nederland beïnvloedt. “Voor ons is de kunst om trouw te blijven aan onze oorsprong, datgene wat Deponti groot heeft gemaakt. Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel en dat zal altijd zo blijven. Wij geloven in aandacht voor details, omdat dit leidt tot de beste samenwerkingen. Elke klant heeft bij ons bijvoorbeeld naast een vaste accountmanager een toegewijde vaste contactpersoon vanuit Customer Service. Daarnaast hebben we altijd veel aandacht voor kwaliteit en flexibiliteit. Uiteindelijk willen we bijdragen aan de ultieme buitenleefervaring voor onze eindklanten, elke dag opnieuw. Deze kernwaarden dienen als ons kompas om onze koers te behouden in de groeiperiode die Deponti Group doormaakt.” 

Deponti lamellendak Pinela Deluxe.

Windschermen en Louvres

In het kader van de ontwikkelingen binnen Deponti Group heeft het bedrijf het afgelopen jaar een geoptimaliseerd windscherm gelanceerd, een product van Viewline, het nieuwste onderdeel van de Group. “Met Viewline blijven we bouwen aan innovaties op het gebied van glassystemen”, licht Van Woensel toe. “Het windscherm is hiervan een fraai voorbeeld. Het beschermt zowel particulieren als gasten van horecaondernemingen tegen de wind. We hebben dit product het afgelopen jaar volop geperfectioneerd.” 

Daarnaast vormen de Louvres een aanvulling op het assortiment van Deponti, vervolgt Van Woensel. “Het is een prachtig systeem van horizontale lamellen, waarbij elegantie en privacy de basis vormen van het ontwerp. Met de vaste Louvres creëren we een scheidingswand zonder volledige afsluiting, wat een gevoel van vrijheid en openheid biedt. De verstelbare Louvres geven de eindgebruiker de mogelijkheid om de lamellen naar wens te openen, te sluiten of te kantelen.” 

Van Woensel benadrukt dat het bestaande assortiment voortdurend wordt verbeterd. “Dat uit zich onder meer in uitbreidingen van het aanbod, zoals beschikbare kleuren en afmetingen. Alles om de eindklanten nog meer keuzemogelijk­heden te bieden.” 

Afsluitende Gedachten

Het is een indrukwekkende lijst van prestaties die Van Woensel opsomt. Hoe ziet hij dit zelf? “Een jaar vliegt voorbij en het kost moeite om echt even stil te staan bij al deze ontwikkelingen. In dat opzicht komt dit moment wel gelegen. Het bevestigt mijn overtuiging dat we ons dagelijks met volle toewijding moeten blijven inzetten om onze partners – en via hen de eindconsumenten – optimaal te bedienen,” aldus de commercieel directeur. “Tegelijkertijd blijven we trouw aan Deponti Group als merk, en daar zijn we trots op!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details