Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
TenCate Outdoor Fabrics: ‘The Freedom Collections staat voor kleurrijke zonweringdoeken’
TenCate Outdoor Fabrics wil zich met de doeken uit The Freedom Collections onderscheiden, maar bovenal de markt verrijken met extra mogelijkheden.

TenCate Outdoor Fabrics: ‘The Freedom Collections staat voor kleurrijke zonweringdoeken’

“TenCate Outdoor Fabrics heeft de baanbrekende The Freedom Collections ontwikkeld op basis van zijn jarenlange ervaring als bron van inspiratie en expertise”, opent Gerard Kollen, sinds begin dit jaar directeur sales en marketing bij het bedrijf. “Nieuwe kleurencombinaties en stijlvolle designs onderscheiden de zonweringdoeken van The Freedom Collections van het overige aanbod in de markt. Het is een echte gamechanger! De eindgebruiker gaat schaduw anders beleven, want zonwering wordt kleurrijker en sfeervoller dan ooit tevoren!” 

Gedreven door ervaring

TenCate Outdoor Fabrics heeft een rijk verleden in het ontwikkelen en produceren van technisch hoogwaardig textiel voor outdoor-producten, constateert Kollen. “Ooit begonnen als een lokale producent van textiele producten, is Ten Cate Outdoor Fabrics inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van outdoor-textiel op hoog niveau.” 

“Zo is TenCate, met zijn high-end digitaal bedrukte zonweringdoeken, al jaren marktleider in Griekenland. Deze uitgebreide ervaring met zonweringdoeken in Zuid-Europa heeft tot producten van topkwaliteit geleid. In extreme klimatologische omstandigheden bieden de doeken van TenCate schaduw en blijven kleur en kwaliteit zoals ze moeten zijn. Dankzij hun exceptionele uv-blokkering dragen de polyester doeken bovendien bij aan het beschermen van de gezondheid.” 

“Door constante te focussen op kwaliteit en ontwikkeling, kunnen we stabiele en duurzame materialen leveren. Met de geavanceerde, digitale printtechnologie die door ons wordt gebruikt, produceren we unieke polyester doeken die niet met de gangbare weeftechnieken kunnen worden geproduceerd en kleurechtheden hebben van 7 tot 8.” 

TenCate focust voortdurend op kwaliteit en ontwikkeling.

The Freedom Collections

TenCate Outdoor Fabrics wil zich met de doeken uit The Freedom Collections onderscheiden. “Maar bovenal willen we de markt verrijken met nieuwe mogelijkheden”, meent Kollen. “Speciaal voor díe gebruikers die eens iets anders willen dan een unikleur of een blokstreep. Maar ook de wat behoudenere eindgebruiker slaagt bij The Freedom Collections.” 

Met zijn technische mogelijkheden heeft TenCate een naar eigen zeggen unieke collectie ontwikkeld, waarbinnen herkenbare patronen met nieuwe thema’s worden gecombineerd. Van een lichte structuur tot volledige designs; de keuzemogelijkheden zijn eindeloos, vertelt Kollen. “Zo hebben we bijvoorbeeld een doek dat aan de onder- en bovenzijde verschillend van kleur is. Het resultaat is een mooie neutrale uitstraling aan de buitenzijde, met een fraaie lichtbeleving aan de binnenzijde.” 

Customize your shadow!

TenCate Outdoor Fabrics biedt fabrikanten van zonweringsystemen de gelegenheid om hun eigen, unieke doeken te maken. Met Customize your shadow! kunnen zij de digitale printtechnieken van TenCate inzetten voor hun eigen collecties. “Een uitgelezen mogelijkheid om zich niet alleen te onderscheiden met hun hardware, maar ook met hun eigen unieke doeken”, aldus Kollen. “En dat ook bij lage bestelhoeveelheden.” 

“The Freedom Collections inspireert fabrikanten om met TenCate Outdoor Fabrics aan de slag te gaan en een collectie te maken die geheel bij hen past. Wij kunnen helpen bij het ontwerp, maar desgewenst de ontwerpfase ook volledig overnemen. Daarnaast kan TenCate Outdoor Fabrics helpen om de juiste tools te ontwikkelen om deze unieke doeken en collecties op een inspirerende manier te presenteren.” 

“Een groot gedeelte van de doeken uit The Freedom Collections is ook geconfectioneerd verkrijgbaar”, sluit Kollen af. “Wel zo handig als het bijvoorbeeld gaat om losse schermen, het vervangen van een bestaand doek of als een fabrikant of zonweringspecialist de nieuwe doeken van TenCate Outdoor Fabrics gewoon eens wil proberen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details