Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
TenCate Outdoor Fabrics: ‘Effen zonweringdoeken made in Holland’
The Essential Collections draagt bij aan een complete outdoor-ervaring.

TenCate Outdoor Fabrics: ‘Effen zonweringdoeken made in Holland’

“Uniek in zijn eenvoud, dát is de kracht van The Essential Collections van TenCate Outdoor Fabrics”, vindt verkoopmanager Ekkehard Kamp. “Krachtige stoffen vormen de basis voor deze nieuwe lijn zonweringdoeken. Dit keer niet in iconische prints, maar juist in effen kleuren.” TenCate doet uit de doeken hoe deze collectie hun assortiment compleet maakt. “Op iedere vraag, hebben wij nu het antwoord in huis!”

“Jarenlang was er veel vraag naar zonweringdoeken met prints”, vertelt Kamp. “Maar er vindt een verandering in het landschap plaats. Als je naar Noord-Europese huizen kijkt, zie je tegenwoordig bijna enkel nog effen doeken.” Om die reden is de enige producent van zonweringdoek in Nederland terug naar de tekentafel gegaan. 

The Essential Collections is een goed voorbeeld van de klantgerichtheid van TenCate. “U vraagt, wij draaien”, stelt product- en accountmanager Martijn Rebergen. “We kijken altijd naar de veranderingen in de markt en zorgen dat we vooroplopen. Omdat we in heel Europa actief zijn, hebben we eigenlijk te maken met verschillende zonweringmarkten. We zijn al jarenlang marktleider in Griekenland, waar er juíst nog steeds een enorme vraag naar geprinte zonweringdoeken is.” Die internationale puzzel weet TenCate keer op keer op te lossen.

‘De hele tuin gecovered’

Waar de meeste producenten zonweringdoeken maken van acryl, werkt TenCate met polyester. Dit materiaal kent een hoog herstellingsvermogen en is gemakkelijk schoon te maken. “Het polyester doek komt in de Essentials Collections in veel verschillende varianten”, vertelt Rebergen. “We hebben drie diktes, waarbij het lichtste doek geschikt is voor kleine oppervlaktes, zoals parasols, het middelste een standaard zonneschermdoek is en het zwaarste perfect is om grote oppervlaktes af te dekken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een complete tuinoverkapping. Daarmee heeft TenCate dus de hele tuin gecoverd!” 

De stoffen uit de The Essential Collections zijn vanaf nu verkrijgbaar in een tiental kleuren. Van grijstinten tot zomerse blikvangers. “Wat de eindklant ook wil, wij hebben het op voorraad”, verzekert Kamp. “Onze voorraad is enorm en we zijn heel flexibel. Zo kan het gewenste doek zelfs per rol worden besteld. We vinden het belangrijk om onze klanten te ontzorgen. Dat doen we met onze korte lijntjes en snelle levertijden. Ook buíten de landsgrenzen.” 

Nederlandse kennis en techniek

De complete productie van TenCate-zonweringdoeken vindt plaats in Nederland en daar zijn de heren terecht heel trots op. “Het hoofdbedrijf TenCate bestaat al bijna 400 jaar en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse textielindustrie”, vertelt Rebergen. “TenCate is de enige Nederlandse fabrikant van zonweringdoek. En dat terwijl dat volgens ons heel belangrijk is.” 

“Alleen als alles binnenshuis gebeurt, kun je een hoge kwaliteit waarborgen”, vult Kamp aan. “Het gehele product wordt gemaakt met Nederlandse kennis en techniek en draagt daarom altijd het kwaliteits­keurmerk Made in Holland.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details