Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Sunparadise: ‘Een geschikt terrasdak voor elk woonproject’
De Hawaii 40 CUBO met plat dak wordt aan de gevel gemonteerd of vrijstaand in de tuin geplaatst. De zijkanten kunnen met optionele glazen wanden worden afgesloten.

Sunparadise: ‘Een geschikt terrasdak voor elk woonproject’

“Als gevolg daarvan worden keuken, woonruimtes en zolder heringericht, maar ook de vraag naar zomer- en wintertuinsystemen neemt toe”, constateert Lucas Bouwers van de Zwitserse fabrikant Sunparadise AG, die samen met Rob Jonkergouw verantwoordelijk is voor de Nederlandse markt. “Een mens wil immers graag zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen, het hele jaar door, maar dan liefst op dezelfde comfortabele manier als binnen. Met de PURE, CUBO en PRIME terrasdaken biedt Sunparadise voor elke toepassing een geschikte oplossing.” Lucas Bouwers stelt de PURE en de CUBO van Sunparadise kort voor. 

PURE en CUBO: puristisch of kubusvormig

“De Hawaii 40 PURE is een hoogwaardige aluminium constructie met strakke profielaanzichten en een hellend dak tussen 4° en 15° die direct aan de gevel wordt aangebouwd. Deze overkapping heeft een regengoot met geïntegreerde bescherming tegen bladeren en kan optioneel worden geleverd met dimbare, warme led-verlichting.” 

“De Hawaii 40 CUBO is kubistisch vormgegeven, beschikbaar met beglazing tussen 8 en 42 mm en kan aan de muur van een gebouw worden gemonteerd, zelfs als dakoverstek zonder palen. Maar dit systeem kan ook vrijstaand in de tuin worden geplaatst of als carport worden gebruikt. Onzichtbaar geïntegreerde goten en regenpijpen zorgen voor een efficiënte waterafvoer en dankzij ingebouwde kabelkanalen in de liggers kan ook praktische en sfeerverhogende led-verlichting worden toegevoegd.” 

“Tijdens de laatste editie van Polyclose hebben we de nieuwste versie van dit dak gepresenteerd, uitgerust met een nieuw type dak en leverbaar in een volledig nieuwe dimensionering. Zo is deze terrasoverkapping nu beschikbaar tot maximaal 13,6 meter breed en 6,9 meter diep met slechts een middenpaal ter ondersteuning.” 

PRIME met grote vrije overspanning

Recent is het productgamma van Sunparadise uitgebreid met het PRIME terrasdak. “Dit hoogwaardige dak, beschikbaar met beglazing tot 33 mm dik en met een grote verscheidenheid aan profielen, kan onder een helling tussen 5° en 45° aan een gebouw of balkonrand worden aangebouwd”, vertelt stelt Dirk Larivière, die samen met Steven Billiet het aanspreekpunt van Sunparadise in België is. “Het systeem kan echter ook harmonisch in de binnenhoek of om de buitenhoek van een woning of gebouw worden geplaatst of in elke opstelling bij een nieuwbouwproject worden geïntegreerd. PRIME is zelfs perfect geschikt als individuele serre- of als balkonoverkapping. De grote vrije overspanning zonder middenpaal zorgt voor een uitzicht zonder beperkingen. Onzichtbaar geïntegreerde goten en regenpijpen zorgen voor een efficiënte waterafvoer en dankzij de ingebouwde kabelkanalen in de liggers kan ook sfeervolle led-verlichting worden aangebracht.” 

Volledig afsluitbaar

“Alle Sunparadise terrasdaken zijn beschikbaar in een breed kleurengamma en gemakkelijk te monteren”, vervolgt Larivière. “Rondom kunnen ze worden afgesloten met volledig glazen, verschuifbare, vouw- en stapelwanden én ze kunnen worden uitgerust met een volledig onzichtbaar geïntegreerde doekzonwering om gebruikers te beschermen tegen regen, wind of kou.” 

“Onze compleet glazen schuifwandinstallaties VG15 en VG17 maken gebruik van uiterst compacte en lichte aluminium profielsystemen en zijn leverbaar in 2-, 3-, 4- of 5-sporige – de VG 17 ook in een 6-sporige – uitvoering.” 

“De GSS 17 – sinds enkele maanden leverbaar – is een hardglazen schuif- en stapelwand met tot acht individueel verschuifbare vleugels met afmetingen tot 900 x 2700 mm, die boven en onder in een smal aluminium profiel worden vastgehouden en geleid. Alle vleugels kunnen 90° worden gedraaid in een station, zodat de hele wand een klein vleugelpakket wordt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details