Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SUNFLEX: ‘Schuifdraaisystemen, ook voor de horeca’

SUNFLEX: ‘Schuifdraaisystemen, ook voor de horeca’

SUNFLEX heeft verschillende schuifdraaisystemen in zijn leveringsprogramma. De SF25 en de SF30 zijn volglassystemen en dus frameloos. “Ze worden vaak voor particuliere projecten toegepast, maar blijken ook voor toepassingen binnen de horecasector functioneel en populair”, vertelt Edwin de Jong, die SUNFLEX in Nederland en Vlaanderen vertegenwoordigt. 

De schuifdraaisystemen zijn zowel voor de afsluiting van terrasoverkappingen – particulier en horeca – en voor glaswanden voor binnen als voor balkonbeglazing leverbaar. Een voordeel van het SF25-systeem is volgens De Jong – behalve dat wind, koude en inwaaiende neerslag worden geweerd – dat het omgevingsgeluid dat doordringt bij een gesloten glaswand aanzienlijk wordt gereduceerd. “Omdat in ons verstedelijkte land de ruimte steeds intensiever wordt gebruikt, is er steeds meer geluidsoverlast, bijvoorbeeld door verkeer. Het SF25 schuifdraaisysteem kan het omgevingsgeluid dat doordringt met 17 dB reduceren, geüpgraded zelfs met 34 dB! SUNFLEX is de enige aanbieder die dit soort systemen gecertificeerd heeft.” 

Het schuifdraaisysteem SF25 is uitstekend geschikt voor horecatoepassingen .

Staand of hangend

Schuifdraaisystemen worden meestal hangend uitgevoerd, vertelt De Jong. De SF25 van SUNFLEX is zo’n hangend systeem. Het gaat tot maximaal 14,40 meter breed en 2,80 meter hoog. “Met de SF30 hebben wij ook een systeem in het assortiment dat staand wordt uitgevoerd. Het voordeel in natuurlijk dat de constructie van de terrasoverkapping niet wordt belast.” Dit systeem gaat tot maximaal 18,00 meter breed en 3,00 meter hoog. 

De schuifdraaisystemen SF25, SF30 en het geframede systeem SF35 kunnen vanzelfsprekend worden gebruikt om de terrasoverkappingen van SUNFLEX af te sluiten, maar ze kunnen ook met overkappingen en daken van andere merken worden gecombineerd. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor intensief zakelijk gebruik, bijvoorbeeld in de horeca, en dus zeker niet alleen bedoeld voor particuliere toepassingen. 

SF25 systeem op een balustrade (balkonsysteem).

“Alle schuifdraaisystemen van SUNFLEX zijn maatwerk”, aldus De Jong. “Ze kunnen in elke kleur worden geleverd en voorzien van diverse accessoires, zoals verschillende handgrepen en vergrendelingen. Bovendien zijn al onze producten CE-gecertificeerd en uitvoerig getest. Kortom: een Duits kwaliteitsproduct! Natuurlijk is dat ook allemaal belangrijk voor de horeca. Door een passende kleurstelling bijvoorbeeld, kan de horecaondernemer de uitstraling van zijn zaak vergroten.” 

Geframede systemen

Het geframede schuifdraaisysteem SF35 is geen volledig geïsoleerd systeem, maar werkt volgens De Jong wel comfortverhogend door het optionele dubbelglas en omdat de geframede panelen in elkaar grijpen en daarom beter op elkaar aansluiten “De vraag naar dit soort geframede systemen groeit, merken we. Het is op dit moment een van onze snelst groeiende productgroepen”, aldus De Jong.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details