Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Sunflex: ‘Kubistische SF300 voorziet in een behoefte’ 
De kubistisch vormgegeven SF300 past uitstekend bij moderne architectuurstijlen.

Sunflex: ‘Kubistische SF300 voorziet in een behoefte’ 

Smaken en bouwstijlen verschillen. Om op allerhande terrassituaties te kunnen inspelen, heeft SUNFLEX Aluminiumsysteme GmbH de terrasoverkapping SF300 ontwikkeld. Ze onderscheidt zich – onder andere – door een kubistische vormgeving, waarmee ze goed aansluit bij moderne, lineaire bouwstijlen. 

De overkapping heeft met 2° maar een heel geringe dakhelling, waardoor het kubistische design van de SF300 wordt benadrukt. Dat geringe afschot is echter voldoende om regenwater effectief af te voeren naar de verdekt aangebrachte goten en regenpijpen. De verschillende manieren waarop het hemelwater kan worden afgevoerd, moet ervoor zorgen dat in elke situatie een betrouwbare waterafvoer kan worden gerealiseerd.

Voorzien van glazen wanden verzorgt de SF300 de verbinding tussen binnen en buiten.

Het licht hellende dakoppervlak wordt onopvallend verborgen achter de 300 mm hoge, strak en horizontaal vormgegeven dakrand rondom. De geringe dakhelling valt daardoor van buiten niet of nauwelijks op. Het geeft de terrasoverkapping SF300 zijn moderne, kubistische uitstraling. 

Net als alle andere terrasoverkappingen in het assortiment van SUNFLEX is ook het framewerk van de SF300 volledig uit aluminium. Dat zorgt ervoor dat de overkapping weerbestendig en duurzaam is. Als het statistisch noodzakelijk is – bijvoorbeeld in sneeuwrijke gebieden – kunnen de profielen worden versterkt met staal, waardoor de overkapping een sneeuwbelasting van meer dan 350 kg per m2 aankan. 

Slimme details

Over het ontwerp van de SF300 overkapping is bij SUNFLEX goed nagedacht. Zo zijn er geen zichtbare schroefverbindingen gebruikt om het beeld van de overkapping niet te verstoren. Afmetingen, kleur, uitrusting en technische details van de SF300 kunnen door de eindklant individueel worden gekozen. Geïntegreerde verlichtingskanalen bieden de mogelijkheid om de SF300 van ledverlichting te voorzien, zowel rondom als in de dakliggers. Ook kan de SF300 terrasoverkapping worden gecombineerd met de schuifsystemen of schuif-draaisystemen van SUNFLEX om eindgebruikers ook bij regen en wind optimaal te beschermen. 

Door de personalisatiemogelijkheden kan de uitstraling, het comfort en de functionaliteit van de terrasoverkapping worden afgestemd op de wensen van de eindgebruikers. Bovendien kan ze wat betreft vormgeving worden aangepast aan de woning of het gebouw waarmee ze wordt gecombineerd. Het resultaat is volgens SUNFLEX een comfortabele buitenleefruimte voor alle seizoenen en voor tal van situaties, want de SF300 kan niet alleen voor particuliere, maar ook voor horecatoepassingen worden gebruikt.   

Slanke profielen trotseren weer en wind

Om invulling te geven aan glazen puien heeft SUNFLEX de schuiframen SF60 en SF80 nieuw ontwikkeld. “Het bijzondere ervan is dat ze bijzonder slanke profielen hebben”, vertelt Edwin de Jong, die SUNFLEX in Nederland en Vlaanderen vertegenwoordigt. “Ook bijzonder is dat deze schuiframen, ondanks hun slanke design, bijzonder goede, isolerende eigenschappen hebben en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd.” 

SF80 schuiframen bij een in moderne stijl gebouwde stadsvilla. De slanke profielen vallen nauwelijks op.

“De smalle profielen zorgen voor een maximale lichtinval, een uniforme look en een vrijwel onbelemmerd zicht naar buiten”, vervolgt De Jong. “Met een volledig verzonken buitenframe, een vleugelraam met profielen van slechts 21 mm en een middenstijl van slechts 30 mm creëren de SF60 en de SF80 een ruimtelijk gevoel met een vloeiende overgang tussen binnen en buiten. Dit effect wordt nog versterkt door een rail die volledig in de vloer kan worden verzonken, wat ook de toegankelijkheid bevordert. Platte rechthoekig vormgegeven handgrepen ondersteunen het minimalistische design.” 

Thermische isolatie

Met de SF60 en SF80 biedt SUNFLEX zijn beproefde schuifpuien nu ook aan in een thermisch geïsoleerde (SF60) en een sterk thermisch geïsoleerde versie (SF80). “Dat maakt deze systemen bijzonder geschikt voor glazen puien en serres. Afhankelijk van de beglazing en de grootte haalt de SF80 zelfs Uw-waarden vanaf 0,8W/m2K”, aldus De Jong. 

De SF60 en SF80 schuiframen kunnen naar wens naar links en/of rechts worden geopend. Bij het openen en sluiten trekken ingebouwde meenemers eventuele volgende vleugels automatisch mee. Praktisch volgens De Jong en het maakt het reinigen van het glas eenvoudiger. “Kogelgelagerde looprollen en rails van hoogwaardig roestvrij staal zorgen ervoor dat de schuifvleugels bijzonder soepel bewegen.” 

De SF80 schuiframen hebben een hoge isolatiewaarde.

Met de systemen kunnen grote openingsbreedtes worden gerealiseerd. Hoogte, breedte en glasdikte van de schuifelementen kunnen apart worden gekozen, tot een maximaal gewicht van 800 kg per raam. Er kunnen maximaal drie rails parallel worden geïnstalleerd, waardoor maximaal zes beweegbare glasvleugels mogelijk zijn. 

“Met glasdiktes tot 34 mm voor de SF60 of 54 mm voor de SF80 en optionele stalen versterkingen in de middenstijl zijn de systemen bestand tegen hoge windsnelheden en slagregens”, besluit De Jong. “Standaard gemonteerde paddenstoelvormige kopvergrendelingen dragen bij tot een optimale afsluiting en verhogen de inbraakveiligheid.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details